Uniek vrijstaand landhuis (Rijksmonument), gunstig gelegen op loopafstand van winkels, scholen, bossen en NS-station met volwaardig souterrain, schuur (met verdieping) en royale tuin met meerdere terrassen. Het Noorse ‘Drakenhuis’ (villa Svea) dateert uit 1902 en is volledig gerestaureerd met behoud van de bijzondere stijlkenmerken. Een huis met karakter en sfeer!

De omschrijving in de aanwijzing tot Rijksmonument door de Rijksdienst Monumentenzorg sluit af met: “Het huis is van architectuurhistorische waarde vanwege de constructie, het materiaalgebruik en de gaafheid van het object.” Het souterrain, geheel opgetrokken uit metselwerk, heeft een eigen entree en is zeer geschikt als praktijkruimte of appartement. De rest van het huis bestaat uit een zeer degelijke houten constructie die vooral in Scandinavië op grote schaal in de woningbouw wordt toegepast. De voordelen van deze bouwwijze hebben zich overtuigend bewezen: het hout werkt isolerend, is uiterst duurzaam en brengt opvallend lage onderhouds- en stookkosten met zich mee. Het onderhoud bestaat uit het om de circa 8 jaar “insoppen” van de buitenzijde met een waterdun impregnatiemiddel. Wij informeren u graag over deze duurzame en financieel voordelige (Scandinavische) techniek.

Indeling: entree, royale hal met marmeren vloer, ruime woonkamer met originele marmeren schouw, veranda met schuifdeur en grote ramen, werkkamer met ingebouwde boekenkast, keuken v.v. complete app., grote eetkamer met houtkachel, toilet v.v. wandcloset en fontein.

Trap naar 1e verdieping: 4 slaapkamers (waarvan 1 met bedstee), badkamer met ligbad, inloopdouche, 2e toilet en dubbele wastafel, vlizotrap naar bergzolder over de gehele lengte van het huis.

Binnentrap naar licht souterrain met eigen (buiten)entree en grote ramen: hal voorzien van originele tegelvloer, tv-kamer/hobbyruimte met 2 vaste kasten, kleine hal naar buitenentree, toilet v.v. wandcloset, wasruimte met extra douche, spoelgootsteen en aansluiting wasmachine/droger, luik naar wijnkelder, ruime slaapkamer v.v eigen badkamer met inloopdouche, ligbad en wastafel, aansluitend een zeer ruime (walk-in)kledingkamer.

Overige kenmerken:

souterrain vergroot en gerenoveerd 2007
buitenschilderwerk 2011
dakpannen geïmpregneerd 2016
automatisch bediende eiken inrijpoort 2016
draadloos alarmsysteem 2016
nieuwe trappen bij voordeur, achterdeur en veranda 2017
sproeisysteem tuin
stapelput voor hemelwaterafvoer


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06801
Adres:

Gerrit van der Veenlaan 2
BAARN

 
Vraagprijs: € 1.095.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1902
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 674 m²
Woonoppervlakte: 252 m²
Inhoud woning: 864 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • rijksmonument • souterrain
Omgeving: in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Rigter Makelaars
Adres:

Eemnesserweg 10
3741GA BAARN

Contactpersoon: C.E. Rigter
Telefoon: 035-5415000
Telefax: 035-5431090
Website: www.rigter.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Op loopafstand van winkels, scholen en bossen – Uniek vrijstaand landhuis (Rijksmonument) vraagprijs: € 1.095.000,- k.k. Gerrit van der Veenlaan 2, BAARN