Historisch en landelijk wonen en toch van alle stadse gemakken voorzien; dat kan in deze royale vrijstaande monumentale woonboerderij met bijbehorende romantische tuinkoepel uit 1910 gebouwd op maar liefst 3950 m2 eigen grond direct grenzend aan Park Buitenoord. Het erf van de "Lijsterhof" is nagenoeg geheel omsloten door water en toegankelijk via een eigen brug met een prachtig gietijzeren authentiek hekwerk. De hoeve ligt aan een heerlijk rustige weg maar toch op een steenworp afstand van het winkelhart van Barendrecht en voorzieningen als scholen en openbaar vervoer. Het geheel is uitermate geschikt voor tal van gebruiksmogelijkheden, zoals kantoor of praktijk aan huis of dubbele bewoning maar ook het houden van dieren of voor het stallen van uw autocollectie.

Deze bijzondere woonboerderij de "Lijsterhof" is een Rijksmonument met nog veel mooie authentieke details zoals paneeldeuren, ornamentenplafonds en prachtige marmeren schouwen. Het is gebouwd in een aan Art Nouveau verwante Overgangsstijl en verkeert in een voortreffelijke staat van onderhoud. De "Lijsterhof" is vanwege stilistische kenmerken die niet veel zijn toegepast bij landelijke bouwkunst, de grote mate van gaafheid in opzet en detaillering maar ook door de bijzondere samenhang tussen de boerderij, de tuinkoepel en de toegangsbrug met gietijzeren poort van grote cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde.

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met marmeren vloer en de opgang tot de eerste verdieping, onder de trapopgang bevindt zich een vaste kastenwand, aan de linkerzijde van deze hal bevindt zich de woonkamer en suite met een zitgedeelte voorzien van een prachtige schouw met (gas) open haard aan de voorzijde van het huis en een eetkamergedeelte voorzien van vaste kaste aan de achterzijde van het huis met toegang tot de woonkeuken, aan de rechterzijde van de hal bevindt zich een kamer en suite met een zitkamer met prachtige schouw met (gas) open haard aan de voorzijde en een slaapkamer annex badkamer aan de achterzijde, de badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet en wastafel.

De woonkeuken in landelijke stijl met diverse inbouwapparatuur en prachtige waterpomp ligt op tuinniveau tussen het voorhuis en de deel in en biedt toegang tot de tuin, een extra badkamer, de deel en de kelder.

De deel is opgedeeld in meerdere bergruimten, een stal, een bijkeuken en een schuur met toegang tot een enorme zolderruimte.

Kelder:
Grote kelderruimte opgedeeld in drie ruimtes.

Eerste verdieping:
Voorhuis: Royale overloop, badkamer met closet en wastafel, twee slaapkamers met inbouwkasten aan de voorzijde van het huis waarvan de grootste slaapkamer is voorzien van een balkon.
Deel: Enorme bergzolder met grote vide.

Bijzonderheden:

- Totale interne oppervlakte: 645 m² waarvan 285 m² woonoppervlakte
conform de meetinstructie en 360 m² overige inpandige vierkante meters.
- Perceel: 3950 m² eigen grond
- 6 kamers (eenvoudig veel extra kamers te realiseren op de royale
overloop op de eerste verdieping en in de deel)
- Rijksmonument met fiscale voordelen
- Verwarming en warm water middels een cv-ketel annex boiler
- Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein

Wij zijn de makelaar van verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06778
Adres:

Dorpsstraat-Oost 27
BARENDRECHT

 
Vraagprijs: € 1.085.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 3.950 m²
Woonoppervlakte: 285 m²
Inhoud woning: 2.860 m³
 
Kenmerken  
Object: garage • open haard
Omgeving: aan park • aan rustige weg • landelijk gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Barendrecht - Centrum – Royale monumentale woonboerderij vraagprijs: € 1.085.000,- k.k. Dorpsstraat-Oost 27, BARENDRECHT