Dit statige rijksmonument aan de singelring van Roermond stamt uit het laatste kwart van de 19e eeuw en is volledig gerenoveerd.
Daarbij zijn alle originele elementen zorgvuldig behouden gebleven en in oude luister hersteld. De indeling – met onder meer een woonkamer en suite, marmeren vloeren en hoge, rijk geornamenteerde stucplafonds – betreft in totaal vijf woonlagen waarbij het souterrain op tuinniveau en de zolder volwaardige woonetages zijn.
De centrale ligging geniet alle voordelen van wonen in de binnenstad - in combinatie met een topklasse A-locatie vanuit zakelijk oogpunt - waarbij stedelijke geluiden dankzij de optimale geluidsisolatie niet tot het interieur doordringen.
De grote stadstuin met meerdere terrassen heeft tevens een eigen, afgesloten parkeerplaats. Het bouwjaar is 1884, de inhoud bedraagt circa 1.453 m³ en het perceeloppervlak meet 512 m².


BEGANE GROND

Ontvangsthal
Toegang via een historische, dubbele voordeur met glas-in-lood raam naar entree (2,2 m²) en de twee treden hoger gelegen ontvangsthal (14,0 m²) waar de stijl van het fin-de-siècle volledig tot zijn recht komt. De vloer is gelegd in authentieke zwart en witte marmertegels. De hal heeft een hoog en rijk geornamenteerd stucplafond met dragende engelfiguren. De wanden zijn voorzien van gelakte, houten lambriseringen en de houten trappartij met origineel houtsnijwerk leidt naar de verschillende verdiepingen.

Garderobe en toilet
Aan het einde van de hal bevindt zich een garderobekamer (5,9 m²) met rechtstreekse toegang tot de één verdieping lager gelegen achtertuin.
Toiletruimte met vrijhangend sanitair van Sphinx.

Woonkamer - en suite
Woonkamer en suite (42,2 m²), aan de voorzijde voorzien van houten luiken en met een in visgraatmotief gelegde, massief eiken parketvloer en geornamenteerde en gerestaureerde stucplafonds. Een raampartij biedt zicht op het terras en de volgroeide achtertuin.

SOUTERRAIN

Keuken met terras
Leefkeuken (20,5 m²) met antieke zwart-witte tegelvloer, kastenwand en L-vormig houten werkblad met fronten van kastjes en technische apparatuur in blauw lakwerk. Uitgerust met vrijstaand 6-pits rvs-gasfornuis met wokbrander en elektrische oven (Pelgrim Novecento) en rvs-wasemkap, koelkast en vrieskast (Liebherr, 2014) alsmede een afwasmachine (Bosch, 2015). De driedelige pui met tuindeuren naar het terras kan volledig worden geopend.

Wijnkelder – berging - wasruimte
Tot wijnkelder omgebouwde voormalige kolenkelder (7,2 m²). Berging (3,7 m²) met kast en kastenwand met paneel-schuifdeuren en opstelling van de HR-combiketel (Nefit Topline, 2011); tuindeur naar terras en achtertuin. Wasruimte (20,8 m²) met witgoedaansluitingen, dankzij multifunctionaliteit momenteel tevens in gebruik als televisiekamer.
Houten trap naar overloop/portaal (10,2 m²) met driedeurs kastenwand onder traphelling.

EERSTE VERDIEPING

Twee slaap-/werkkamers
Aan een overloop (3,3 m²) ligt een woon/werk-/slaapkamer aan de voorzijde (33,7 m² voormalig salon) met open toegang tot een woon/werk-/slaapkamer aan de achterzijde (21,2 m²). De voorste kamer bestrijkt de volle breedte van het pand en heeft een eiken parketvloer. Dubbele deuren bieden er toegang tot het balkon (1,9 m²) boven de voordeur. De hoge raampartijen zijn aan de binnenzijde voorzien van houten markiezen. Het plafond van deze kamer is eveneens rijkelijk voorzien van geornamenteerd stucwerk.

Badkamer
Op de halve verdieping ligt de (Sphinx) badkamer (7,7 m²) in een uitbouw boven de garderobe en toilet. Hij is voorzien wit tegelwerk, twee vaste wastafels, een tweede toilet, douche en ligbad. Het plafond heeft ingebouwde halogeenverlichting.

TWEEDE VERDIEPING

Twee slaapkamers
Overloop (3,9 m²) met toegang tot slaapkamer aan de achterzijde (20,9 m²) en voorzijde (33,1 m²). De kamer aan de achterzijde is voorzien van sisal vloerbedekking; die aan de voorzijde heeft de originele blank gelakte houten vloeren.

DERDE VERDIEPING

Twee slaapkamers
Aan een overloop (5,4 m²) met vide bevindt zich de vijfde slaapkamer met 2 grote Velux dakramen (20,4 m²), geïsoleerd houten balkenplafond en vloerbedekking. Aan de voorzijde ligt een grote, multifunctionele slaap-/werkkamer (31,7 m²) met vide (13,4 m²). De vide is toegankelijk via een moderne, verzinkt-stalen trap en heeft als atelier over de volle breedte van het pand een volledig zicht op de houten kapconstructie. Deze ruimte is eveneens voorzien van een 5-tal Velux dakramen.

TUIN

Diepe volgroeide achtertuin op het niveau van het souterrain. Een divers begroeide tuinmuur en diverse monumentale bomen geven volop privacy. Stadse verkeersgeluiden dringen hier nauwelijks door. Een tuinpad meandert tussen verschillende tuinkamers met terrassen en vijver door naar de achterzijde.
Een trap voert naar het hoger gelegen straatniveau waar via een afsluitbare poort toegang is tot een houten tuin-/fietsenberging op betonnen fundament (7,9 m²) en eigen parkeerplaats. De mogelijkheid bestaat om hier een garage / of carport te realiseren voor twee auto’s.

ALGEMEEN

Dit rijksmonument is met grote zorgvuldigheid in zijn huidige staat gebracht. Daarbij zijn alle originele elementen – van de houten trappartijen, marmeren vloeren tot geornamenteerde stucplafonds met engeltjes boven de trap – in originele staat hersteld. Recente aanpassingen – met nieuwe hardhouten en geluidwerende kozijnen in hoge raampartijen – maken het huis van begane grond tot bovenste verdieping opvallend licht. Elke toevoeging is harmonieus geïntegreerd dankzij een natuurlijke materiaalkeuze en afgestemde kleurstelling. De finale afronding – het schilderen van de voorgevel – wordt deze zomer nog uitgevoerd.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06718
Adres:

Willem II Singel 61
ROERMOND

 
Vraagprijs: € 565.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1884
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 512 m²
Woonoppervlakte: 369 m²
Inhoud woning: 1.453 m³
 
Kenmerken  
Object: balkon • privéparkeerplaats • rijksmonument • souterrain
Omgeving: in stadscentrum • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaars
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Statig rijksmonument aan de singelring vraagprijs: € 565.000,- k.k. Willem II Singel 61, ROERMOND