Historische gebouwen genieten een bijzondere interesse. Niet in de laatste plaats door de sfeervolle uitstraling die onlosmakelijk met de bouwstijl verbonden is. Het voormalige Beggardenklooster in het hart van Roermond verdient zonder twijfel het predicaat uniek.
Het gebouw dateert van het eind van de middeleeuwen – het stamt uit circa 1341 (!) – en kende in de loop der eeuwen verschillende eigenaren. De laatste heeft het casco met conserverende restauratiewerkzaamheden vakkundig voor de toekomst behouden.


Thans is het middendeel van dit historische gebouw beschikbaar voor een nieuwe eigenaar-gebruiker. De begane grond is reeds grotendeels ingedeeld; de beide verdiepingen kunnen een opzet en indeling krijgen naar individuele wensen. En dankzij de liftinstallatie is het object per definitie levensloopbestendig. Revaplan treedt voor de uitvoering van de verbouwing op als bouwheer. Schetsvoorstellen voor een eigentijdse invulling zijn uitgewerkt voorhanden en kunnen eventueel aangepast worden naar ieders wensen. De inhoud bedraagt circa 2.029 m³ en het perceeloppervlak meet circa 335 m².

KELDER

Historisch keldercomplex, bestaande uit diverse geschakelde kelderruimten van verschillend vloerniveau.

BEGANE GROND

Dit historische object heeft feitelijk aan twee zijden toegang tot een centrale hal (28,3 m²) met een natuurstenen vloer van zwarte plavuizen. Bij de entree aan de Bakkersstraat bevinden zich het toilet en de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen. Aan de andere zijde van de hal, aan de zonnige tuinzijde bij de Zwartbroekstraat is de toegang naar de uit twee vertrekken bestaande woonkamer.

In het midden van de ontvangsthal ligt een verbindingshal met toegang tot
onder meer het trappenhuis dat naar de twee verdiepingen voert.
Hier is tevens een huislift aanwezig voor (personen)transport. Deze voert tot het bovenste woonniveau op zolder. De verbindingshal leidt aan de ene zijde naar de woonkamer, aan de andere zijde naar de keuken (21,4 m²) met achterliggende aanbouw (eet/zitkamer) (23,5 m²).

Woonkamer ensuite
Historisch sfeervol is zonder twijfel de hoge woonkamer met de bijpassende, gerestaureerde deurpartijen. Deze kamer-ensuite bestaat uit twee delen (van 33,1m² en 23,4 m²) die beide beschikken over een openhaardpartij met natuurstenen omranding en geheel gerestaureerde ornamentenplafonds. De doorgang tussen beide kamerdelen bestaat uit dubbele paneeldeuren – aan beide zijden.

Keuken
In het ontwerp van Revaplan krijgt de moderne keuken (21,4 m²) een centraal geplaatst kookeiland met groot werkblad, keramische kookplaat met wasemkap en ingebouwde spoelbak. In de wanden is de overige inbouwapparatuur verwerkt, waaronder een combimagnetron, oven, koelkast en vaatwasser. De vloer wordt stijlvol en passend afgewerkt met een grootformaat keramische vloertegel.

Aanbouw
Wat in vroeger tijden fungeerde als interne verbinding naar de eigen kapel, zal in de plannen worden losgekoppeld en worden getransformeerd in een zitkamer/eetkamer (23,5 m²) met glaspartijen aan 1 zijde. Het biedt een uitzicht op binnenplaats en entree.

EERSTE VERDIEPING

De trap en lift voeren naar de eerste verdieping waar 4 slaapkamers worden gerealiseerd, 3 slaapkamers delen 1 badkamer met douche, dubbele vaste wastafel en een gastentoilet. Aan de andere zijde van de overloop komt de masterbedroom met een eigen badkamer met inloopdouche, ligbad, dubbele vaste wastafel en tweede toilet. Op de gang is voorzien in een aparte was/strijkkamer.

TWEEDE VERDIEPING

De zolderverdieping is multifunctioneel inzetbaar. In het schetsontwerp is Revaplan uitgaan van een zakelijke bestemming, met als optie in de combinatie van wonen met praktijk/kantoor aan huis. Vanuit de lift is direct toegang tot een representatieve wachtruimte/zitkamer die in verbinding staat met een werkkamer/praktijk.
De overige zolderruimten – deze verdieping heeft dezelfde oppervlakte als de andere – zijn inzetbaar voor onder meer de technische ruimten (CV-installatie en lift-techniek), een gastenbadkamer en een slaapkamer.
In de praktijk is het mogelijk om nog een verdieping te creëeren ten behoeve bergruimte en archief.

TUIN

De huidige toegangspoort aan de Zwartbroekstraat wordt verplaatst. Er komt een oprijstrook die naar achteren leidt waar afgesloten stallingsruimte is voor meerdere auto’s van de bewoners. Op deze wijze ontstaat aan de gevelzijde een 8 meter diepe tuin over gehele breedte (15 meter) van de woning. Aan deze zonnige zuidzijde zal de tuin worden begrensd door een groene haag, ter verhoging van de privacy op het eigen terras.

De nieuwe toegang naar de voordeur geschiedt via de entreepoort en het afsluitbare hekwerk aan de zijde van de Bakkerstraat. De monumentale voordeur ligt links naast de eetkamer grenzend aan de keuken; het eigen grondstuk is bestraat met maaskeien en biedt plaats voor bijvoorbeeld 2 auto’s.

ALGEMEEN

Revaplan ontzorgt kopers van dit monumentale object volledig. In nauwe samenspraak zullen de verbouwingswerkzaamheden worden uitgevoerd. De kosten van de verbouwing van de tweede etage, die in de plannen de functie van kantoor/werkruimte heeft, zijn niet in de vraagprijs opgenomen. Uiteraard is er alle gelegenheid de schetsplannen met uw eigen wensen te vervolmaken. Uitgangspunt is om u deze historische stadswoning na verbouwing sleutelklaar op te leveren – als een moderne en eigentijdse woonbeleving in hartje stad Roermond.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06706
Adres:

Beggardenklooster
ROERMOND

 
Koopsom: € 699.000,- v.o.n.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1341
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 335 m²
Woonoppervlakte: 295 m²
Inhoud woning: 2.035 m³
 
Kenmerken  
Object: lift • privéparkeerplaats
Omgeving: in stadscentrum • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaardij
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Beggardenklooster koopsom: € 699.000,- v.o.n. Beggardenklooster, ROERMOND