Een van de parels van Rotterdam is dit bijzonder statige waanzinnig grote herenhuis (circa 370 m² woningoppervlakte) met 10 kamers en een diepe (circa 30 m) zonnige achtertuin aan de mooie Mathenesserlaan. Dit herenhuis is zeer geschikt voor de combinatie van wonen en werken. Het straatbeeld van de Mathenesserlaan wordt bepaald door voorname herenhuizen en vormt een van de belangrijkste stedenbouwkundige structuren van de westelijke uitbreiding van Rotterdam rond 1900. In deze omgeving woont men rustig maar toch stedelijk. Deze karakteristieke woning kenmerkt zich door de historische gevel, de enorm ruime kamers, hoge plafonds, vele authentieke details zoals marmeren vloeren, prachtige schouwen, bijzonder trappenhuis en een stadstuin met volwassen bomen. Grootstedelijke voorzieningen zoals openbaar vervoer (tram, bus metro en het Centraal Station) winkels, restaurants , het museum park en scholen bevinden zich op een steenworp afstand. Tevens is de woning erg gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (A13/A16/A20).

Indeling

Begane grond
Entree, prachtig voorportaal met marmeren lambrisering en glas-in-lood toegangsdeuren, brede hal met garderobe, toilet met authentiek toilet en fontein, zeer grote kamer (circa 16 x 4 m) die eenvoudig is in te delen in meerdere vertrekken. Aan de achterzijde bevindt zich een serre waardoor er veel natuurlijk lichtinval is. Er is een prachtig uitzicht over de diepe tuin. Kamer aan achterzijde met toegang naar tuin via schuifpui. De tuin is verassend groot heeft veel oude bomen en er staat een authentiek tuinhuis met pannendak.

Kelder
Onder de gehele begane grond is een uitgediepte kelder.


Eerste verdieping
Overloop, woonkamer (circa 13 x 4,3 m) met open haard en schuifpui naar balkon aan de achterzijde. Aan de voorzijde bevindt zich een Frans balkon. Open keuken. Authentiek toilet met fontein. Voor-zijkamer.

Tweede verdieping:
Overloop, kamer aan achterzijde met schouw en toegang naar balkon, kamer aan voorzijde, voor-zijkamer en achter-zijkamer met vaste kasten. Apart toilet met fontein.

Derde verdieping:
Overloop, woonkamer aan voorzijde. slaapkamer aan achterzijde met vaste kast. Ruime badkamer met ligbad, douche, toilet, dubbele wastafel, handdoekradiator en wasmachineaansluiting. Toegang naar bergruimte met trap naar vliering. Opstelling cv-installatie.

Bijzonderheden:
-Bouwjaar 1908
-Gelegen op 328 m² eigen grond
-Woonoppervlakte 369 m² (exclusief kelder van circa 106 m²)
-Inhoud 1479 m³
-Bijzonder herenhuis met veel authentieke details
-Voor- en achtergevel gereinigd en opnieuw gevoegd (2007)
-Geheel nieuw dak (2007)
-Vliering over gehele diepte van de zolder
-Beschermd stadsgezicht
-Kelder is uitgediept
-Deels voorzien van dubbel glas
-2 balkons aan achterzijde en Frans balkon aan voorzijde
-Hele diepe stadstuin met authentiek tuinhuis
-Ouderdomsclausule zal worden opgenomen in de koopakte

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06682
Adres:

Mathenesserlaan 243
ROTTERDAM

 
Vraagprijs: € 965.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1908
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 328 m²
Woonoppervlakte: 369 m²
Inhoud woning: 1.479 m³
 
Kenmerken  
Object: open haard • souterrain • tuinhuis
Omgeving: in stadscentrum

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Rotterdam - Centrum – Groot herenhuis en zonnige achtertuin vraagprijs: € 965.000,- k.k. Mathenesserlaan 243, ROTTERDAM