Deze in 2011/2012 gebouwde villa (367 m2) heeft een inpandig zwembad met sauna, een inpandige garage voor 2 auto’s, een eigen boothuis (eventueel met Z95 sloep) en een aanlegsteiger voor 4 boten. Het is voorzien van alle denkbare luxe qua voorzieningen en afwerkingsniveau. Het huis is gebouwd in de stijl van Mondriaan. Deze stijl is tot in detail doorgevoerd in de gehele woning, zowel binnen als buiten. Een energiezuinig koel- en warmtesysteem en uitstekende isolatie zorgt voor een bijzonder aangenaam binnenklimaat. Een lift maakt de woning levensloopbestendig.

Er is alles aan gedaan om binnen en buiten naadloos in elkaar over te laten lopen. Aan de voorzijde kijkt u uit over een groen polderlandschap met koeien en schapen. U heeft hier een prachtig en zeer rustgevend weids uitzicht. De achterzijde ligt aan vaarwater en vanaf het terras kijkt u uit tot over het open water van het Braassemermeer. Het is een geweldig huis voor rust, boot- en natuurliefhebbers.

De villa ligt op een van de mooiste locaties van het Groene Hart, in het buitengebied van Woubrugge, op de grens van Rijnsaterwoude. U bent omringd door een watersportgebied waar u heerlijk kunt varen, fietsen en wandelen. Met uw boot bereikt u zo de diverse plassen en bijvoorbeeld ook de Amstel. Vlakbij bevinden zich diverse winkels en voorzieningen. Uitgebreidere mogelijkheden zijn te vinden in het winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn op 5 minuten rijden. De A4 is in 9 minuten te bereiken.

Wanneer u komt aanrijden springt de bijzondere architectuur van de villa direct in het oog. Brede overstekken, grote raampartijen, horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren maken het huis een statement in het Nederlandse polderlandschap. Je ziet direct dat deze ‘open’ villa is ontworpen om optimaal te genieten van de prachtige omgeving.

Uw auto parkeert u in de dubbele inpandige garage in het souterrain of op de oprit.

Begane grond:
Via een lang tegelpad bereikt u de imposante entree. Deze geeft toegang tot de lichte hal, die is voorzien van schuifkasten met daarachter een garderobe. Wat onmiddellijk opvalt zijn de hoge plafonds, een prachtige lichtinval, een perfecte afwerking en een door Mondriaan geïnspireerde, symmetrische, ritmische architectuur en kleurgebruik. Hier binnenkomen geeft een echte ‘wow-ervaring’.

In de hal bevindt zich het royale gastentoilet en de trap naar de 1e verdieping en het souterrain. Van hieruit heeft u toegang tot de living met daaraan grenzend de open woonkeuken. Op de vloer van de villa liggen grote licht grijze keramische tegels welke doorlopen in de buitenterrassen. Dit versterkt het gevoel van eenheid tussen binnen en buiten.

De L-vormige living is sfeervol en royaal (circa 50 m2). Door de grote raampartijen is het heerlijk licht en heeft u een fantastisch wijds uitzicht over het polderlandschap en het vaarwater, op uw eigen boot/boten en op de mooie spiegelvijver in de tuin.

De 2,3 meter hoge raampartijen rondom de woning zijn voorzien van elektrisch bedienbare, buitenjaloezieën die kunnen zorgen voor verduistering, zonwering en/of optimale privacy. Vloerverwarming zorgt voor een comfortabele warmte. Door grote glaswanden en een tegelvloer die doorloopt op de terrassen, gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. Een schuifpui geeft toegang tot het royale terras aan water. Door het hele huis is een ingebouwd SONOS audiosysteem aanwezig. De living staat in open verbinding met de woonkeuken.

De riante, open woonkeuken (circa 42 m2) heeft een kookeiland en een prachtig eetgedeelte. Deze ruimte nodigt uit tot uitgebreid tafelen met goede gesprekken. Mooi zijn alle op maat gemaakte kasten. Ook hier weer grote raampartijen met een schuifpui naar een overdekt terras.

Het kookeiland en het aanrecht zijn voorzien van witte Cesarstone werkbladen met zwarte rand, een inductiekookplaat, een extra brede bakoven, een vaatwasser, een afzuigkap en veel laden. In de aangrenzende bijkeuken bevinden zich een stoomoven, een combi-oven, 2 warmhoudlades, een koffiemachine, vrieslades, een Master Cooler (90 cm brede koelkast), een wijnkoelkast en heel veel bergruimte. Alle apparatuur is van Miele. Hier heeft u werkelijk alles wat de verwende thuis-kok zich kan wensen!

In de bijkeuken bevindt zich tevens de lift naar de 1e verdieping en het souterrain.

1e verdieping:
Via de trap komt u op de 1e verdieping in de royale open ruimte (circa 50 m2) met vide. Deze ruimte is thans in gebruik als TV kamer en voorzien van een home cinema system.

Op deze verdieping ervaart u hetzelfde transparante karakter als op de begane grond. De vides en het glas zorgen voor een duidelijke connectie met wat zich beneden afspeelt. Ook hier weer grote raampartijen met elektrisch bedienbare, buitenjaloezieën. De hoogte tot de nok van het dak met de spanten in het zicht geven een geweldig rijke uitstraling en een heerlijk ruimtelijk gevoel. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde is een balkon.

In de open ruimte bevindt zich ook een fijne werkruimte met adembenemend uitzicht over de polder.

Deze TV kamer annex werkruimte zou – indien gewenst – eenvoudig omgebouwd kunnen worden tot 1 of 2 slaapkamers.

Vanuit de TV kamer bereikt u de master bedroom, de kleedkamer en de badkamer. Vanuit deze ruimte is er tevens - via een trap - toegang tot een open vliering; een heerlijke plek voor (klein)kinderen om te spelen of te slapen.

De royale master bedroom heeft een eigen balkon en een op maat gemaakt dressoir. Grote, glazen schuifdeuren geven direct toegang tot de badkamer en de TV kamer.

De luxe, zeer riante badkamer heeft een ligbad, een inloopdouche, 2 wastafelmeubels met spiegelkasten, een hangend toilet, een bergmeubel en toegang tot het balkon aan de achterzijde. Het is een perfecte wellness ruimte om helemaal te ontspannen.

De kleedkamer heeft veel op maat gemaakte kasten. In deze ruimte bevindt zich ook de toegang tot de lift.

Souterrain:
Het souterrain is een volwaardige woonverdieping die u met de trap of met de lift bereikt vanaf alle verdiepingen. Via de trap komt u in de centrale hal van het souterrain. In de praktijk zult u de woning vaak binnen zullen via de garage. Daarom vindt u ook hier een keurige garderoberuimte in vaste kasten.

Vanuit de hal kunt u naar de 2 slaapkamers, het inpandige zwembad met sauna en de garage. Er is verder nog een badkamer, een wasruimte/kleedkamer en een werkplaats.

De 2 identieke slaapkamers (ieder ruim 11 m2) hebben uitzicht op het zwembad. Er is indirecte daglichttoetreding door het grote dakraam in het zwembad welke is voorzien van spiegels. Beide kamer beschikken over een op maat gemaakte vaste kast.

De zwembadruimte is prachtig. De terugkerende vlakverdeling en de schilderijen gebaseerd op die van Mondriaan zijn echte ‘eye-catchers’. In uw 8 meter lange, 1,5 meter diepe zwembad kunt u dagelijks uw baantjes trekken of gewoon veel plezier hebben. Het zwembad heeft een tegenstroominstallatie, een jacuzzi-stand en een elektrisch bedienbaar afdekzijl. De ruimte is voorzien van een mooie houten vloer en een klimaatsysteem met ontvochtiger. De verlichting, audio en verwarming is op afstand bedienbaar. Er is veel daglichttoetreding door het grote dakraam en de ramen aan de zijkant.

In de zwembadruimte (circa 83 m2) bevindt zich tevens een sauna. De aanleg van een stoomdouche is voorbereid.

Vanuit de zwembadruimte gaat u naar de 2e badkamer en de kleedkamer/wasruimte.

De 2e badkamer (circa 5 m2) heeft een douche, een wastafelmeubel en een hangend toilet. Fijn is de daglichttoetreding door het raam. Het sanitair is overal van hetzelfde, hoge kwaliteitsniveau (Duravit) en in dezelfde stijl.

In de kleedkamer/wasruimte bevinden zich de was- en droogmachineaansluitingen, een aanrechtblad met gootsteen, veel vaste kasten, de installaties (warmte/ventilatie) en de lift.

Naast de kleedkamer/wasruimte ligt de werkplaats/berging (circa 10 m2).

De inpandige, dubbele garage heeft een elektrisch bedienbare overheaddeur. De hellingbaan naar de garage is verwarmd. In de garage bevindt zich het centrale stofzuigsysteem welke u in de gehele woning kunt gebruiken. Vanuit deze garage gaat u direct naar de hal of naar de werkplaats.

De tuin is een plaatje! Het tuinontwerp sluit naadloos aan bij het omliggende landschap. Prachtig zijn de verschillende (deels overdekte) terrassen rondom de villa en de mooie spiegelvijver naast het huis. De tuin heeft een eigen insteekhaven en een steiger voor 4 boten aan het water van de Leidse Vaart met het Braassemermeer op 300 meter afstand.

Het vrijstaande boothuis (circa 50 m2) heeft een elektrische, 3 Tons botenlift die is opgehangen aan het dak en voldoende ruimte om andere zaken op te slaan. Ook hier een elektrisch bedienbare overhead deur en de mogelijkheid om het botenhuis aan de voor- en aan de achterzijde binnen te gaan.

De prachtig gerestaureerde Z95 sloep is ter overname. Deze bijna 9 meter lange, zeewaardige boot is in 2011 uitgeroepen tot mooiste sloep van Nederland. Aan de renovatie van deze marine sloep uit circa 1940 is 10 jaar lang met veel toewijding en vakmanschap gewerkt. Het heeft een scherpe boeg met vergulde leeuwenkop, prachtige rondingen, schitterend houtsnijwerk, een kajuit met toilet, een dekzeil en moderne techniek onder klassiek teakhout. Met de in 2015 vernieuwde 4-cylinder, 210 pk motor kunt u met gemak een cruise snelheid bereiken van 15 km p/u. Ook de boegschroef is vernieuwd.

This villa (367 m2) built in 2011/2012 has an indoor swimming pool with sauna, an indoor garage for 2 cars, its own boat house (potentially with a Z95 sloop) and a jetty for 4 boats. It is equipped with every imaginable luxury w.r.t. creature comforts and quality of finishings. The house is built in the Mondriaan style. This style is carried through to the finest detail throughout the entire residence, inside and out. An energy efficient cooling and heating system, and exceptional insulation ensure a pleasant indoor climate. A lift makes the home suitable for all stages of life.

Everything has been done to let the indoors flow seamlessly into the outdoors. At the front you look out over a green polder landscape with cows and sheep. You have a wonderful extremely peaceful wide view. The back lies on the waterway and from the terrace you look out over the open water of Braassemermeer. It is the perfect house for lovers of peace, boats, and nature.

The villa is situated in one of the most beautiful locations in the Green Heart, in the outlying area of Woubrugge, on the border of Rijnsaterwoude. You are encircled by a water sport area where you can sail, cycle, and walk to your heart’s delight. With your boat you can go to various lakes and rivers, even the Amstel for instance. There are various shops and amenities nearby. There is a more extensive range of shops in the Herenhof shopping mall in Alphen aan den Rijn a 5 minute drive away. The A4 motorway is 9 minutes away.

The special architecture of the villa is clearly visible as you drive up. Broad eaves, large windows, horizontal and vertical black lines, and primary colours make the house a statement in the Dutch polder landscape. Straight off you see that this “open” villa is designed for maximum enjoyment of the beautiful surroundings.

You park your car in the double in-door garage in the basement or on the driveway.

Ground floor:
Via a long tiled path you arrive at the imposing entrance. This opens into the light hall which is outfitted with a sliding-door wardrobe. Immediately you see the high ceilings, the beautiful natural light, the perfect finishing, and the Mondriaan inspired symmetrical rhythmic architecture and use of colour. Entering this space is a “wow experience”.

In the hall there is a guest toilet and the stairway to the first floor and to the basement. From here you have access to the living room with the open family kitchen adjacent to it. The floor of the villa is tiled with light grey ceramic tiles. The same tiling flows through to the terrace outside. This strengthens the feeling of the unity between the indoors and outdoors.

The L-shaped living room has a wonderful atmosphere and is generously proportioned (approx. 50m2). The large windows make it wonderfully light and give you a fantastic wide view of the polder landscape and waterway, of your own boats, and of the beautiful reflecting pool in the garden.

The 2.3 meter high windows around the villa are equipped with electrically controlled outer jalousies that can be used to black out the rooms, to provide sunshade, or for optimum privacy. Underfloor heating ensures comfortable warmth. Thanks to the large glass walls and the tiling that continues onto the terraces, the indoors flow seamlessly into the outdoors. Sliding doors lead on to the large waterside terrace. A built-in SONOS audio system runs through the entire house. The living room has an open connection to the family kitchen.

The large open kitchen (approx. 42m2) has a cooking island and a great dining area. This room invites you to linger at the table. All the made-to-measure cupboards are beautiful. Here too there are large windows with sliding doors to a covered terrace.

The cooking island and the counter are outfitted with white Caesarstone work surfaces with a black border, an induction hob, an extra wide oven, a dishwasher, a hood and many drawers. In the adjacent pantry there are a steam oven, a combi-oven, 2 warming drawers, a coffee machine, freezer drawers, a Master Cooler (90cm wide refrigerator), a wine cooler, and a lot of storage space. All of the kitchen appliances are Miele. You truly have everything that a pampered home cook can desire!

In the pantry there is also the lift to the 1st floor and the basement.

1st floor:
You come up the stairs to the spacious (approx. 50m2) loft style open area on 1st floor. This area is currently used as a TV room and is equipped with a home cinema system.

On this floor you experience the same character of transparency as on the ground floor. The open space and the glass create a clear connection with downstairs. Here again are the large windows with electrically controlled outer jalousies. The height of the ridge of the roof, with its beams visible, gives the area an amazingly rich and a deliciously spacious feeling. There are balconies on both the front and back sides.

In the open area there is also a fine workspace with a breath-taking view of the polder.

This TV room-cum-workspace could easily be converted to 1 or 2 bedrooms if so desired.

From the TV room you gain access to the master bedroom, the dressing room and the bathroom. From this room there is, via a stairway, access to an open attic – a wonderful spot for children to play or to sleep.

The spacious master bedroom has its own balcony and a bespoke dresser. Large glass sliding doors open directly onto the bathroom and the TV room.

The luxurious, very spacious bathroom has a bathtub, a walk-in shower, 2 washstands with mirror-fronted cupboards, a hanging toilet, a piece of storage furniture, and access to the balcony at the back. It is the perfect wellness space in which to relax completely.

The dressing room has many bespoke cupboards. In this room there is also access to the lift.

Basement:
The basement is fully a living floor that you access from the other floors via the stairs or with the lift. Via the stairs you enter the central hall of the basement. In practise you’ll often enter the house via the garage. Hence, there is here too excellent closet space for coats in built-in cupboards.

From the hall you get to the 2 bedrooms, the indoor swimming pool with the sauna, and the garage. There are also another bathroom, a laundry room/ dressing room and a workspace.

The 2 identical bedrooms (each 11m2) have views of the swimming pool. There is indirect natural light through the large skylight over the swimming pool reflected by mirrors in the pool area. Both rooms have bespoke built-in cupboards.

The swimming pool room is stunning. The recurring space divisions and the paintings based on those of Mondriaan are real eye-catchers. In your 8m long, 1.5m deep pool you can swim your daily laps or just have fun. The pool has a counter current installation, a Jacuzzi setting, and an electrically controlled cover. The room has a beautiful wooden floor and a climate control system with dehumidifier. The lighting, audio system and the heating are remotely controlled. There is a lot of natural light through the large skylight and the windows on the side.

In the pool room (approx. 83m2) there is also a sauna. Preparations have been made for putting in a steam shower.

From the pool room you go to the 2nd bathroom and the dressing/laundry room.

The 2nd bathroom (approx. 5m2) has a shower, a washstand and a hanging toilet. Natural light comes in nicely though the window. The sanitary fittings are everywhere of the same high quality (Duravit) and in the same style.

In the dressing/laundry room are the washing machine and dryer connections, a counter with sink, many built-in cupboards, the heating and ventilation installations, and the lift.

Next to the dressing/laundry lies the work/storage space (approx10m2)

The indoor double garage has an electrically controlled overhead door. The ramp to the garage is heated. In the garage you find the central vacuum cleaning system which you can use throughout the entire house. From the garage you go directly into the hall or the work space.

The garden is picture perfect! The garden design fits in seamlessly with the surrounding landscape. The different (partly covered) terraces around the villa and the pretty mirror pool next to the house are beautiful. The garden has its own mooring and a jetty for 4 boats on the Leidse Vaart (waterway) with Braassemermeer 300m away.

The separate boathouse (approx. 50m2) has and electric, 3 ton boat lift hanging from the roof, and enough room to keep other equipment. Here too there is an electrically controlled overhead door and the possibility to enter the boat house on the front and back sides.

The beautiful restored Z95 sloop can be acquired. In 2011 this almost 9 m long, seaworthy boat was named the most beautiful sloop in The Netherlands. For 10 years the renovation of this boat was carried out with much dedication and skill. It has a sharp bow with a gilded lion’s head, gorgeous curves, amazing wood carving, a cabin with a toilet, tarpaulin, and modern technology under classic teak. With the 4 cylinder, 120 hp motor renovated in 2015, you can reach a cruising speed of 15 km/hour. The bow thruster was also renovated.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06657
Adres:

Woudsedijk-Zuid 2 a
WOUBRUGGE

 
Vraagprijs: € 2.100.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa (nieuwbouw)
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2011
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 995 m²
Woonoppervlakte: 367 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 65 m²
Inhoud woning: 1.500 m³
 
Kenmerken  
Object: aanlegsteiger • alarminstallatie • balkon • binnenzwembad • bioscoop • boothuis • elektrisch toegangshek • garage voor meerdere auto's • jacuzzi • lift • privéparkeerplaats • sauna • vijver
Omgeving: aan het water • aan rustige weg • aan vaarroute • buiten bebouwde kom • landelijk gelegen • nabij natuurgebied • open ligging • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Spirit Vastgoed
Adres:

Parnashofweg 41
2265CP LEIDSCHENDAM

Contactpersoon: E. Geest
Telefoon: 070-3206660
Telefax: 070-3205758
Website: www.spirit-vastgoed.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Woubrugge – Luxueus afgewerkte, duurzaam gebouwde designvilla vraagprijs: € 2.100.000,- k.k. Woudsedijk-Zuid 2 a, WOUBRUGGE