Schitterend gerestaureerd monumentaal en royaal huis, in het vriendelijke Oud IJsselmonde op 15 minuten van hartje Rotterdam. Rondom een lommerrijk perceel en veranda. Dit fraaie en bijzonder sfeervolle pand vol mooie authentieke details zoals ornamentenplafond, bedsteewand, opkamer, boogkelder en originele schouwen dateert uit 1868 maar heeft het comfort van 2017 en verkeert in een voortreffelijke staat van onderhoud.

Het voormalige dijkdorp Oud IJsselmonde combineert stads karakter met de gezellige en veilige sfeer van een dorp. De ligging nabij winkels, uitstekende scholen, kinderopvang, openbaar vervoer en de Ring van Rotterdam geeft u het gevoel van vrij en landelijk wonen met privacy én u heeft de stedelijke voorzieningen onder handbereik.

Dat het huis een zowel mooi is als cultuurhistorische waarde bezit wordt bevestigd door haar status als zijnde gemeentelijk monument. Het wordt omringd door een prachtige en ruime tuin met bloemenperken, moestuinen, kruidentuin en heerlijke veranda.

Het huis is geïsoleerd en kent een energievoorziening die zich kenmerkt door haar CO2-neutrale karakter én zeer lage kosten: aan het oog onttrokken zonnepanelen voorzien in stroom en een volledig geautomatiseerde schone biomassa-verbrander voorziet het huis van warmte en warm tapwater. Een moderne gas combiketel uit 2012 kan de biomassaketel desgewenst vervangen.

De huidige eigenaren restaureerden het pand met extreme zorg en kochten de grond onder het pand van de gemeente.

Indeling:

Begane grond:
Entree, hal met toilet en toegang tot de eerste verdieping, kamer en suite met zitgedeelte aan de voorzijde van het huis en eetkamergedeelte aan de achterzijde van het huis, opkamer aan de voorzijde, woonkeuken aan de achterzijde met toegang tot de bijkeuken en kelder, bijkeuken met toegang tot de veranda.

De voorkamer is voorzien van fraaie lambrisering met daarboven panelen van stoffen wandbespanning (via klittenbandsysteem bevestigd om eenvoudig naar eigen smaak te kunnen aanpassen). Originele schouw met nieuw dubbelwandig rookkanaal uit 2013. De bedsteewand omvat een bedstede te gebruiken als loungeplek, 2 maatwerk boekenkasten en een cabinet met ergonomisch ontworpen werkblad te gebruiken als werkplek. Er ligt een visgraat parketvloer van Kambala afgezet met band en bies die doorloopt in de bedstee en het cabinet en naar de achterkamer. Het ornamentenplafond bevat in het midden nog de originele schilderingen en is in 2013 gerestaureerd.

De achterkamer is voorzien van een originele kastenwand met twee kasten met dubbele recente paneeldeuren. Een nieuwe schouw naar oorspronkelijk model met hergebruik van originele elementen en voorzien van een nieuw dubbelwandig rookkanaal. Origineel balkenplafond. Verder is er nog een bedstee aanwezig die als garderobe kan worden gebruikt met een vloer van originele rode plavuizen en maatwerk kastruimte en kapstok. Tijdens de restauratie zijn de vloer en balken van deze kamer volledig vernieuwd en is de vloer, net als in de voorkamer geïsoleerd.

De opkamer met inbouwkast bevat een balkenplafond en is zeer geschikt als familie/tv kamer. Onder de opkamer trap bevind zich een bij-kelder voor opslag van bv schoonmaak producten.

Woonkeuken met originele schouw en Oud Hollandse witjes en balkenplafond. De keukenopstelling is op maat gemaakt door Tinello Keukens en bevat een composiet aanrechtblad met een Perrin & Rowe designkraan en verder voorzien van alle noodzakelijk apparatuur. (Een 6-pits Falcon gasfornuis met 2 ovens en grill) Een Belgisch hardstenen vloer met vloerverwarming, traditioneel gelegd. Voor de schuiframen zitten binnen-luiken . Inbouwspotjes zijn verwerkt in het plafond. Verder is er nog ruime voorraadkast met granieten vloer en een 2e nieuwe stoppenkast.

Aan de woonkeuken zit een uitgebreide bijkeuken met tegeltjesspoelbak en 2e designkraan. Gemaakt in gelijke stijl als de keuken. De opstelling bevat ruimte voor een wasmachine, droger en extra koelkast. Op de vloer originele blauwe plavuizen. Via het stalraam is er een doorkijkje naar het kippenhok.

Vanuit de bijkeuken de veranda over een lengte van 2/3 van de achtergevel. De veranda is voorzien van betegelde vloer van Belgisch hardsteen en is gerealiseerd op de betonnen vloer van de oorspronkelijke stal. In 2016 heeft er groot onderhoud plaatsgevonden aan het dak voor het plaatsen van de 13 zonnepanelen.

De boogkelder met originele vloer van rode plavuizen stamt nog van voor de bouw van de huidige woning en is zeer geschikt voor de opslag van wijn en fruit en groente uit de tuin.

Het toilet is gemaakt in een voormalig bedstee waarvan een achterwand nog zichtbaar is. Op de vloer ligt hetzelfde Belgisch hardsteen als in de keuken en de veranda.

Op de begane grond zijn alle originele paneeldeuren nog aanwezig.

Eerste verdieping:
Grote open ruimte met 2 Velux dakramen, zeer geschikt als studeerruimte door ruimte en licht inval met open verbinding (vide) met de tweede verdieping en gang naar 3 slaapkamers en inbouw/meterkast.

Ruime/luxe badkamer met groot ligbad, inloopdouche met regendouche/handdouche van Hans Grohe en glazen scheidingswand, dubbele wastafel met ladekasten en wandcloset. Vloerverwarming. De badkamer bevat een dakkapel met nieuwe ramen en nieuw zinken dak en een Velux raam.

De master bedroom is zeer ruim en bevat een nieuw schuifraam en dakkapel. Tijdens de restauratie werd het dak en de ramen van de dakkapel en het hooiluik vernieuwd. Verder 2 grote inbouwkasten met hang en legruimte. De overige slaapkamers bevatten beide een Velux raam. De slaapkamer aan de voorzijde tevens een schuifraam.

Tweede verdieping:
Grote open ruimte/overloop met open verbinding (vide) met de eerste verdieping en 5 grote inbouwkasten en Velux raam. Hier valt een tweede badkamer te realiseren, leidingwerk is reeds aangelegd en bij de andere badkamer passende tegels zijn beschikbaar. Verder een ruime slaapkamer met 4 inbouwkasten en Velux raam.

Origineel tuinhuis met monumentale status gezien ook oorspronkelijke afwerking binnenzijde

Bij de inrichting van het perceel is er voor gekozen om de traditionele inrichting van het boerenerf met een voor en achter gedeelte te reconstrueren. Het voorgedeelte bestaat uit een naar binnen gerichte siertuin met leilindes, hortensia's en onderhoudsarme bloeiende borders die vanaf het vroege voorjaar tot late najaar in bloei staan en gazon. En een zeer oude hoogstam perenboom. Het achtererf bestaat uit verschillende door buxus omringde moestuinen, kruidentuinen. Verder speelgelegenheid voor kinderen, een vast duurzaam verblijf voor klein huisdieren. De nuts functie van het boerenerf is weer in ere hersteld door de aanplant van een brede sortering klein blijvende fruitbomen (appels, peren, pruimen, kersen) en kleinfruit (frambozen, rode witte en zwarte bessen, bramen, blauwe bessen, hazelnoten, kruisbessen. Hierdoor is het mogelijk om van eind juni tot laat in de winter fruit van eigen pluk te consumeren in te hanteerbare hoeveelheden. Ook de moestuin voorziet in blijvende ( onderhoudsarme) groente: artisjok, rabarber, aardperen, groene asperges, wilde rucola en rettich en knoflook en spruit broccoli.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 266 m²
- Perceel: 1230 m² eigen grond
- 7/9 kamers (extra kamers te realiseren op de royale overlopen op de
eerste en tweede verdieping)
- Gemeentelijk monument
- Zeer veel inbouw-kastruimte
- Geïsoleerd en met zeer lage energiekosten door zonnepanelen en
verwarming en warm water middels een biomassa verbrander/cv-
combiketel
- Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein
- Mogelijkheid bouw schuur/garage en (en verbreding oprit met 3 meter
door langs oprit beschoeiing te plaatsen vergelijkbaar met naastliggend
perceel)
- Privacy en rust; Benedenrijweg is een 30km per uur straat en
eenrichtingsverkeer die alleen wordt gebruikt voor bestemmingsverkeer.
Het verkeer op de dijk rijdt achter de aarden wal aan zicht en
geluid onttrokken
- Huis en wijk lenen zich uitstekend voor (kleine) kinderen
- Jachthaven IJsselmonde op 2 minuten fietsen
- Verschillende wandelmogelijkheden zoals Huis Ten Donck op loop- of
fietsafstand
- Restauratie:
- Vervanging van ramen en kozijnen benedenverdieping
- Vervanging ramen op eerste verdiepding
- Beglazing: Stolker dubbel monumentenglas
- Hang- en sluitwerk Weijntjes
- Meerdere schuifraam systemen van Happylift
- Fundering opnieuw gevoegd
- Aanpassing dakrand achtergevel met onderhoudsvrije kantpannen en
aanbrengen nieuwe muurrozetten.
- Beiderzijds nieuwe dakgoten met nieuw zink oorspronkelijke gootklossen
- Al het zinkwerk vervangen op dakkapellen en boven de voordeur
- Herstel voegwerk rondom
- Nieuw opgemetselde schoorsteen en vernieuwing lood
- Vernieuwing sierlijsten aanbouw, veranda en waterkering dak voorkant
- Restauratie oorspronkelijke voordeur met driepuntssluiting

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06602
Adres:

Benedenrijweg 297
ROTTERDAM

 
Vraagprijs: € 800.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht onder voorbehoud
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1868
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.230 m²
Woonoppervlakte: 266 m²
Inhoud woning: 1.020 m³
 
Kenmerken  
Object: tuinhuis
Omgeving: aan rustige weg • nabij winkels • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Rotterdam - Oud IJsselmonde – Schitterende gerestaureerde woonboerderij vraagprijs: € 800.000,- k.k. Benedenrijweg 297, ROTTERDAM