Aan een van de mooiste lanen van het esdorp Annen ligt op een prachtige locatie deze mooie, grotendeels rietgedekte woonboerderij. Het voorhuis is rond 1950 gebouwd en het rietgedekte achterdeel omstreeks 1830. De vrijwel geheel verbouwde boerderij is gelegen in de nabijheid van de rivier de Hunze en de directe omgeving van het beekdalenstelsel van de Drentsche Aa. De charme van elk jaargetijde komt rondom dit object ten volle tot zijn recht. Aan de achterzijde is een adembenemend uitzicht over de landerijen met Schotse Hooglanders en bovendien een van de laatste glooiende uitlopers van de Hondsrug.

Deze grotendeels verbouwde, riante woonboerderij is gelegen aan de noordoostelijke rand van Annen. Maar liefst 335 vierkante meter wonen op een kavel van bijna 2.500 vierkante meter groot! Dit is een bijzonder plekje om dromen op woongebied te verwezenlijken of gewoon te genieten van datgene wat er al is; een comfortabele woonboerderij met een grote maar beheersbare tuin rondom. In het verleden heeft de huidige eigenaar bedrijf aan huis gehad, ook in die zin dus mogelijkheden. In 1993 is de boerderij ingrijpend verbouwd waarbij de indeling rigoureus is veranderd maar is ook bijvoorbeeld het dak volledig vervangen. Lagen er in het verleden nog golfplaten op het dak, sinds de jaren '90 is dat een dikke laag riet dat in 2016 opnieuw volledig gedekt is.

We zouden de woonkeuken kunnen zien als het hart van het huis. In 2010 van de huidige inrichting voorzien, tot en met de Portugese tegelvloer aan toe passend bij de sfeer van de boerderij en met de AGA cooker als zeer stijlvol fornuis prominent in het zicht.
De woonkamer aan de voorzijde is knus en dankzij de centraal geplaatste houtkachel ontstaan er diverse hoekjes voor inrichting van een zit- of eethoek. Deze houtkachel overigens is aangesloten op het cv-systeem voor een optimaal rendement daar waar het de verwarming betreft.
Verder op de begane grond drie slaapkamers, de badkamer, wc, een bijkeuken maar ook het voormalig kantoorgedeelte met antieke franse plavuizen,een open(gas)haard, gedeeltelijk vloerverwarming en bovendien eigen wc en entree aan de voorzijde.

Op de etage van het voorhuis vindt u nog eens twee slaapkamers. In het achterste gedeelte van de boerderij is op de etage in de loop van de jaren een prachtige enorme zesde slaapkamer (met wc) gerealiseerd met vier dakramen voor ruim voldoende daglicht.

Tenslotte zien we een inpandige garage van ongeveer 45 vierkante meter met hoge baanderdeuren aan de achterzijde. Ook is in deze ruimte een grote zolder bereikbaar.

De tuin is diep en voorzien van een vijver met terras en tuinhuisje en diverse fruitbomen waardoor het buitenleven hier bij uitstek tot z'n recht komt. Aan de achterzijde grenzend aan grasland met daarin regelmatig een kudde Schotse Hooglanders, prachtig!

Bijzonderheden:
- Woonkeuken ingericht met AGA cooker op gas, koelkast, vrieskast, vaatwasser en een Belgisch hardstenen werkblad.
- Badkamer voorzien van elektrische vloerverwarming, ruime inloopdouche,wc, ligbad en twee wastafels.
- Gevel van de achterzijde(zuidzijde) van de boerderij deels opnieuw opgemetseld.
- CV ketel Nefit Topline HR (2015).
- Grotendeels dubbel glas.
- Buitengevel voorhuis en achterhuis opnieuw gevoegd, geïmpregneerd en het voorhuis is voorzien van isolatie in 2013.
- Riolering vervangen door pvc in 2013.
- Bijkeuken aanwezig.
- Plantenkas aanwezig.
- Geheel vervangen rieten kap in 2016.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06578
Adres:

Annerstreek 25
ANNEN

 
Vraagprijs: € 699.500,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.467 m²
Woonoppervlakte: 330 m²
Inhoud woning: 1.675 m³
 
Kenmerken  
Object: rietenkap • vijver
Omgeving: landelijk gelegen • open ligging • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: P. Deddens
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Annen, Landelijk gelegen – Woonboerderij vraagprijs: € 699.500,- k.k. Annerstreek 25, ANNEN