Uniek combinatieobject met rijke historie, op ultieme locatie en in goede staat! Namens de huidige eigenaars mogen wij Vaart ZZ 61 en 63 aanbieden. Nummer 61 is jaren in gebruik geweest als kantoor en nummer 63 nog altijd als woning. Het geheel wordt in één koop aangeboden, inclusief de dubbele en zeer riante achtertuin op het zuiden en de garage met carport die gelegen is op het perceel van nummer 61.

Oorspronkelijk gebouwd in 1870 als woning van het Asser type voor de toenmalige, vermogende eerste eigenaar. Jaren later, in 1911, werd een etage toegevoegd en ontstond de bouwvorm zoals het vandaag de dag nog altijd zichtbaar is. Prominent aan de prachtige Vaart gelegen, statig in uitstraling. De voordeuren in Jugendstil uitgevoerd maar (nummer 63) ruim 40 jaar geleden vooral als Gemeentelijk monument aangewezen vanwege de houten serre aan de achterzijde van de beletage. Het totaal is een prachtig stuk bewaard gebleven geschiedenis, door de huidige eigenaars met liefde en aandacht in stand gehouden.

Vaart ZZ 61:

Sinds jaren in gebruik als kantoorruimte en ook als zodanig ingericht. Vier etages met prachtige mogelijkheden, een garage met carport en een diepe achtertuin. Bestemming: bedrijvigheid (kantoor).

De beletage is nu ingericht met een ontvangstruimte, een toilet en een spreekkamer (ca. 15 vierkante meter) aan de achterzijde van het object.

Het souterrain (aan de achterzijde op tuinniveau) bestaat uit twee werkkamers (ca. 18 en 27 vierkante meter) en een kleine pantry.

Ook op de eerste etage twee werkkamers (ca. 15 en 28 vierkante meter).

Tenslotte onder de kap op zolder een mooie open werkruimte (bijna 30 vierkante meter) met wederom een kleine pantry.

Bijzonderheden:
- In de jaren '90 grondig aangepakt en verbeterd waarbij o.m. de buitengevel opnieuw werd gevoegd en de dakpannen werden vervangen.
- Gedeeltelijk voorzien van dubbel glas en dakisolatie.
- Wanden voorzien van renovatiewanden met isolatie (souterrain heeft een in steen opgetrokken binnenspouwblad).
- Elektrisch bedienbare markiezen aan de achterzijde.
- Toilet in 1992 vernieuwd.
- CV-combiketel (Intergas, eigendom, 2016).
- Garagedeur is net als de toegangspoort aan het begin van de oprit elektrisch bedienbaar.
- Schilderwerk wordt op periodieke basis bijgehouden.
- Totale oppervlakte ca. 185 vierkante meter.


Vaart ZZ 63:

Dit is wonen op stand, wat een allure op deze prachtige plek in het Beschermd Stadsgezicht van Assen en zo op korte loopafstand van het centrum en het Asserbos.

Op de beletage komt u via de vestibule in de hal met trappenhuis, toilet en toegang tot de woonkamer en de keuken. De woonkamer is voorzien van een parketvloer, een nog origineel plafond aan de voorzijde, een gashaard voor extra sfeer/warmte en de befaamde serre aan de achterzijde waar het de hele dag uitstekend toeven is. De keuken nog jong van leeftijd en voorzien van top-apparatuur, granieten werkblad en als mooie gadget boven de inductiekookplaat een afzuiginstallatie weggewerkt in het plafond.

In het souterrain is de voormalige meidenkeuken in gebruik als een gezellige tuinkamer met pantry en houtkachel (wordt niet gebruikt). Aan de voorzijde de inpandige berging voor fietsen en opslag. Hiernaast nog een berging waarin ook de nog jonge cv-combiketel.

De eerste etage bestaat uit de overloop, een waskamer, drie slaapkamers waarvan twee met wastafel en de badkamer die is ingericht met een riante douche, dubbele wastafel en toilet.

Dan de zolder. Feitelijk het laatste stukje van de woning dat nog echt aan vroegere tijden doet denken aangezien hier niet zo heel veel veranderd is. Een mooie ruimte waar u één mooie of zelfs twee kamers kunt realiseren, helemaal naar uw eigen inzicht en wens.

Bijzonderheden:
- Vanaf eind jaren '70 verbouwd en verbeterd waarbij o.m. op een nieuw fundament een gemetseld binnenspouwblad met isolatie is gerealiseerd (!).
- Keuken opnieuw ingericht in 2013.
- Badkamer opnieuw ingericht in 2013.
- CV-combiketel (Nefit, eigendom, 2015).
- Gedeeltelijk voorzien van dubbel glas, spouwisolatie en dakisolatie.
- Elektrische bedienbare markiezen aan de achterzijde (m.u.v. de serre).
- Schilderwerk wordt op periodieke basis bijgehouden.
- Totale oppervlakte ca. 260 vierkante meter.

Uitzonderlijk object voor de ondernemer die kantoor bij huis wenst en dan op één van de mooiste plekjes in de regio of voor diegene die gewoon schitterend wonen wil met direct zicht op een uniek, eigen beleggingsobject. De keuze is aan u!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06577
Adres:

Vaart 61 63
ASSEN

 
Vraagprijs: € 785.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1870
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 849 m²
Woonoppervlakte: 260 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 18 m²
Inhoud woning: 1.400 m³
 
Kenmerken  
Object: carport • garage
Omgeving: aan het water • in stadscentrum

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: P. Deddens
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Assen, aan de Vaart gelegen – Uniek combinatieobject met rijke historie vraagprijs: € 785.000,- k.k. Vaart 61 63, ASSEN