Dit gigantisch groot en statig patriciërspand uit 1911 met nagenoeg alle authentieke details, een zeer grote en zonnige achtertuin pal op het zuiden en een dakterras is goed onderhouden.

Dit unieke pand van maar liefst 1.250 m³ inhoud is gelegen op steenworp afstand van het Heemraadsplein en -park, nabij de winkels aan de gezellige Nieuwe Binnenweg. Gelegen in het hart van Rotterdam en toch een snelle verbinding met diverse uitvalswegen met uiteraard uitstekende openbaar vervoer verbindingen.

INDELING:

Op de begane grond bevindt zich de entree, hal met marmeren vloer en lambrisering, ornamenten plafond en glas-in-lood, voor-/ontvangstkamer met ornamenten plafond en authentieke schouw, berging met groepenkast, alkoof met inbouwkasten, toilet met fontein, gang met authentieke parketvloer, tuinkamer met ornamenten plafond, authentieke schouw, inbouwkast en openslaande deuren naar de tuin, keuken met hardstenen aanrechtblad, authentieke inbouwkast, inbouwapparatuur en toegang tot de tuin, provisie-/wijnkelder met toegang tot kruipkelder en berging. Op de eerste verdieping bevindt zich de ruime overloop, ornamenten plafond en lichtval van een schitterend glas-in-lood raam in de achtergevel, voor- en achterkamer ensuite met ornamenten plafonds, authentieke schuifseparatie, authentieke schouwen, glas-in-lood en inbouwkasten, toilet met authentieke fontein, stortbak en tegels, zijkamer met ornamenten plafond. Op de tweede verdieping bevindt zich de overloop met glas-in-lood raampartij en ornamenten plafond, achterkamer met ornamenten plafond, authentieke schouw en openslaande deuren naar balkon (zuid), ensuite schuifseparatie met inbouwkasten naar voorkamer met ornamenten plafond en authentieke schouw, toilet met authentieke fontein en tegels, badkamer met granitovloer, wastafel, bad op pootjes en douche. Op de derde verdieping bevindt zich de overloop met authentiek parket, toilet met authentieke tegels, waskamer met inbouwkast, wasmachine aansluiting en cv-opstelling, voorkamer met kastenwand en Finse (4 persoons) sauna en infrarood sauna, tussenkamer met vaste trap naar het dakterras en inbouwkast, bergkast, achterkamer met authentieke schouw, ornamenten plafond en wastafel, zijkamer met inbouwkasten en wastafel. Op de dakopbouw bevindt zich de overloop met deur naar het dakterras met schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam

BIJZONDERHEDEN:

• Bouwjaar 1911;
• Hollandse Art Nouveau architectuur met Theosofische stijlkenmerken;
• 282 m² eigen grond midden in Rotterdam;
• 35 m diepe achtertuin op het zuiden met vijver, terrassen en een berging;
• Tevens zeer geschikt voor woon/werk gebruik;
• Eerste verdieping voorzien van authentieke 106 jaar oude parketvloer;
• Elektrisch zonnescherm;
• Nieuwe elektra installatie met krachtstroom;
• Alarmsysteem;
• Cv-installatie met onderhoudscontract en huurovereenkomst;
• Oplevering in overleg.

Alle documentatie kunt u terugvinden op de website: www.mathenesserlaan358.nl. Wij zijn de makelaar van verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis. Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06560
Adres:

Mathenesserlaan 358
ROTTERDAM

 
Vraagprijs: € 939.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1911
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 282 m²
Woonoppervlakte: 318 m²
Inhoud woning: 1.220 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • sauna
Omgeving: aan park

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Rotterdam - Middelland – Statig patriciërspand vraagprijs: € 939.000,- k.k. Mathenesserlaan 358, ROTTERDAM