Er zijn huizen die maar zeldzaam naar een nieuwe bewoner opzoek zijn. Deze unieke Villa, genaamd Het Uilennest is van een zeer bijzonder niveau.

In 1928 ontworpen door architect J.A. Boer uit Groningen in een stijl verwant aan de Amsterdamse School. De Villa is vanwege zijn gaafheid aan de buitenzijde als Rijks monumentaal aangemerkt, de binnenzijde valt buiten deze bescherming. Middels twee toegangspijlers komt u over het lange toegangspad bij dit markante rietgedekte huis, hierbij valt op dat de Villa zowel verscholen als verhoogd op het perceel is geplaatst, de volwassen begroeiing op en rondom het perceel garanderen een optimale privacy. Het geheel is gesitueerd op een perceel van maar liefst 2.140 m² waarbij naast de Villa een vrijstaande garage – berging is gelegen. Dit absolute pareltje ligt op steenworp afstand van de gezellige dorpskom van Haren, uitvalswegen, het station en fietsverbindingen zijn optimaal bereikbaar. Kortom bent u opzoek naar een van meest bijzondere huizen die het fraaie dorp Haren te bieden heeft, dan is dit uw kans!

INDELING:

Entree op de zuidzijde van het huis met een bescheiden veranda. Hal – vestibule met garderobe en toiletruimte. Tussenhal met trapopgang naar de verdieping en de ondergelegen wijnkelder. De living (38 m²) is gelegen op de zuid – westkant van het huis en voorzien van een parketvloer, haard en deuren naar de achtertuin. De kenmerkende roedeverdeling in de ramen geven de Villa zowel binnen als buiten extra grandeur. De eetkeuken van 10 m² is gelegen op de achterzijde van het huis en heeft tevens een deur naar de tuin. Verdieping I: overloop met aansluitend een 3 – tal slaapkamers van 17 m², 16 m² en 8 m², deels voorzien van vaste kasten. De grootste slaapkamer geeft toegang tot een overdekt balkon op het westen. Badkamer met douche, ligbad, toilet en dubbele wastafel. Verdieping II: ruime hobby – werkoverloop met twee vaste kasten, een vierde slaapkamer van 9 m² en een inloopkamer – berging met witgoed aansluitingen. Bijgebouw: naast het huis staat een ruim houten bijgebouw met garage – berging en nog een afzonderlijk te bereiken bergruimte. Tuin: De riante kavel van 2.140 m² geeft optimale privacy door het vele aanwezige bomen, in de voortuin zijn grote borders met pluim hortensia's, op de achterzijde is een fraaie groene wal van bomen met daarachter een afwateringsgreppel.

Wij geven u graag een rondleiding in dit qua architectuur zeer bijzondere huis in de aansprekende stijl van de Amsterdamse School.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06544
Adres:

Stationsweg 20
HAREN GN

 
Vraagprijs: € 845.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1928
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.140 m²
Woonoppervlakte: 165 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 35 m²
Inhoud woning: 600 m³
 
Design  
Architect: J.A. Boer
 
Kenmerken  
Object: garage • hobbyruimte
Omgeving: in dorpscentrum

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Zeldenrust
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Centrum van Haren – Unieke Villa 'Het Uilennest' vraagprijs: € 845.000,- k.k. Stationsweg 20, HAREN GN