Maximaal genieten van het buitenleven! Het kan allemaal in een volledig gerenoveerde watermolen in Bleiswijk, gelegen aan het Bergse Bos.

Deze voormalig watermolen dateert uit 1773 en heeft in 2011 een tweejarige renovatie met toevoeging van een aanbouw en bijgebouw achter de rug. Hierbij is gebruik gemaakt van materiaal van hoogwaardig niveau en zijn authentieke en moderne architectuur met elkaar versmolten. Mede door het aanbrengen van grote raampartijen in stalen kozijnen wordt er een fantastische sfeer gecreëerd en wordt binnen op een prachtige manier met buiten verbonden. We hebben het hier over een perceel van maar liefst 2.448 m² eigen grond waar veel privacy is vanwege de fraai aangelegde groenperken en oude bomen. Paardenliefhebbers vinden hier onder andere een paddock, een paardenstal in het bijgebouw en in het achtergelegen bos genoeg ruiterpaden. Watersporters komen eveneens aan hun trekken met op 200 m afstand de jachthaven De Weide Blik, van waaruit door heel Nederland gevaren wordt.

DE RENOVATIE:

In 2010 is de renovatie van de voormalig watermolen van start gegaan en is het woonoppervlakte vergroot naar 240 m². Een aanbouw aan de linker- en voorzijde en een royale uitbouw aan de rechterzijde van de watermolen. Hier is een gezellig warme nieuwe woonkeuken gesitueerd die voorzien is van alle gemakken. Aan de kant van de tuin heeft de forse molenmuur plaats gemaakt voor grote raampartijen vanaf de grond in stalen kozijnen voor een optimale lichtopbrengst. Aangrenzend is er een terras aangelegd met een luie Spaanse trap naar de tuin toe, hierdoor loopt binnen en buiten letterlijk in elkaar over. In het souterrain is de originele watergang en de molenbasis behouden. In het verhoogde en vernieuwde rietgedekte molenkap zijn grote ramen aangebracht waardoor ook hier optimaal ruimte en licht is.

INDELING:

Begane grond: voortuin, royale entree met antieke Spaanse deuren, trappenhuis, toilet, sfeervolle woonkamer voorzien van een open haard en met toegang tot het terras, woonkeuken voorzien van alle gemakken van luxe kwaliteit, bijkeuken, master bedroom voorzien van een desing-badkamer en grote raampartijen welke ook toegang geven tot het terras. Eerste verdieping: ruime overloop met toilet, was-/kleedkamer, twee slaapkamers en een tweede badkamer. Souterrain: kamer van 63 m², gelegen op tuinniveau, die zich perfect verleend als atelier of kantoor, te bereiken via het trappenhuis of van buiten via een toegangsdeur. Toilet en cv-ruimte. Bijgebouw: verdeeld in 3 aparte ruimtes, elk met eigen toegang. Momenteel ingedeeld als paardenstal, kantoor, garage en een ruime vliering. Het bijgebouw is volwaardig gebouwd en voorzien van een cv, water, telefoon en computeraansluiting en een alarm. Dit bijgebouw kan zich uitstekend verlenen als gastenverblijf. Tuin: de zonnige tuin is ruimtelijk gehouden en de grote bomen en fraai aangelegde groenperken rondom zorgen veel privacy. Achterin de tuin is een paddock, welke direct grenst aan ruiterpaden in het Bergse Bos. Verder zijn reeds alle voorzieningen qua water en stroom getroffen voor de aanleg van een buitenzwembad.

BIJZONDERHEDEN:

• Bouwjaar 1773;
• Volledig gerenoveerd en gemoderniseerd in 2011;
• Woonoppervlakte van 240 m²;
• Perceel eigen grond van 2.448 m²;
• Sanitair van Alessi;
• Brede, zware, eiken balken als vloer op begane grond en verdieping;
• Strak gestuukte muren geverfd met Farrow & Ball;
• Sponningen en het hekwerk gemaakt van staal in Dudok-style;
• Oer-Hollands uitzicht met brede vaart en een weids gezicht met molens.

Oplevering in overleg. Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis. Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06527
Adres:

Lange Vaart 17
BLEISWIJK

 
Vraagprijs: € 1.295.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1773
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.448 m²
Woonoppervlakte: 240 m²
Inhoud woning: 700 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • garage • gastenverblijf • open haard • souterrain
Omgeving: aan rustige weg • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Bleiswijk – Volledig gerenoveerde voormalige watermolen vraagprijs: € 1.295.000,- k.k. Lange Vaart 17, BLEISWIJK