Buitengewoon fraai, monumentaal en rijk gedecoreerd herenhuis van ongekende stijl en klasse, met schitterende 'Neo-Renaissance' voorgevel uit 1888 en een grote beschutte achtertuin met achterom aan het groene lusthof de 'Muizenpolder'.

Gelegen op een ruim perceel van 338 m² eigen grond in het statige Scheepvaartkwartier in het hart van Rotterdam aan het zogenaamde 'Rijckelui’s Hofje'. Alle benodigde voorzieningen waaronder scholen, parken, bezienswaardigheden, musea, winkels en diverse horecagelegenheden bevinden zich op korte loopafstand. Het beschutte Koningin Emmaplein met haar monumentale boom en 'Vaas van Berlage' is een oase van rust midden in het centrum van een bruisende wereldstad.
Dit unieke herenhuis is door de gemengde bestemming te gebruiken als woonhuis, kantoor, of een combinatie van beiden en biedt vele mogelijkheden. De Veerhaven en de Parklaan kunt u eenvoudig te voet bereiken via de achteruitgang van de tuin.

INDELING:

Bel-etage: hal met authentieke ornamenten, toilet met fontein, voorkamer met ornamenten plafond, schouw en visgraat parket, achterkamer met ornamenten plafond, schouw met open haard en visgraat parket, studeerkamer met ornamenten plafond, inbouwkasten, visgraat parket en toegang tot het terras. Souterrain: gang met toegang tot de achtertuin, bergkelder, meterkast, cv-opstelling, wasruimte, zeer ruime woonkeuken met landelijke keukenopstelling met hardstenen aanrecht, inbouwapparatuur en open(gas)haard, zijkamer aan de achtertuin, toilet met authentieke fontein. Eerste verdieping: overloop met ornamenten, zijkamer achter, achterslaapkamer met groot balkon en inloopkast, voorslaapkamer met ornamenten en inloopkast, badkamer met klassiek bad op pootjes, wandcloset, wastafelmeubel en douche, apart toilet met fontein. Tweede verdieping: overloop, zijkamer achter, achterslaapkamer, voorslaapkamer, zijkamer voor, toilet met fontein. Zolderverdieping: overloop, gang, toilet met fontein, ruime studio met pantry, zijkamer achter met inbouwkasten.

BIJZONDERHEDEN:

• Bouwjaar 1929;
• Rijksmonument (onderhoud fiscaal aftrekbaar);
• Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing;
• Zinken dakbedekking;
• Elektra is gemoderniseerd;
• Verwarming en warm water door middel van HR cv-ketel;
• Funderingsherstel heeft plaatsgevonden;
• Schitterend ruime achtertuin op het zuiden met achterom;
• Het zwembad van de Zweedse kerk ligt achter de achtertuin;
• Oplevering in overleg.

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis! Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06516
Adres:

Koningin Emmaplein 7
ROTTERDAM

 
Vraagprijs: € 1.850.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1888
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 338 m²
Woonoppervlakte: 529 m²
Inhoud woning: 1.795 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie
Omgeving: aan park • aan rustige weg • beschutte ligging • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Baljon & Mora Makelaars
Adres:

Straatweg 233
3054AH ROTTERDAM

Contactpersoon: Secretariaat
Telefoon: 010-4223000
Website: www.baljonenmora.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Rotterdam - Scheepvaartkwartier – Buitengewoon fraai herenhuis vraagprijs: € 1.850.000,- k.k. Koningin Emmaplein 7, ROTTERDAM