Voor een boslocatie in villapark ‘Fransche Bergen’ tekende de Helmondse architect Joost Ebben deze residentie met twee woonniveaus.

Het bovenste gaf hij een overstek rondom, hetgeen de architectonische ruimtelijkheid extra benadrukt. De indeling met op elk niveau een living met open haardpartij – en een separaat gedeelte met eigen entree dat kan fungeren als kantoor/praktijk of inpandige woning aan huis maakt een veelheid van representatieve bestemmingen mogelijk. Een middelbare school (Sint Ursula) ligt op zeer korte loopafstand en winkels voor dagelijkse voorzieningen zijn eveneens snel bereikbaar. Landelijk wonen grenzend aan de pulserende winkelstad Roermond. Het watersportgebied de Maasplassen ligt op korte afstand. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1967, de inhoud is 1154 m³ en de perceelsoppervlakte bedraagt 2.970 m².

BEGANE GROND:

Representatieve ontvangsthal (8 m²) met natuurstenen tegelvloer en toegang tot verwarmingsruimte met stoppenkast en HR-combiketel (Nefit Ecomline Excellent, 2007). De ontvangsthal staat aan de achterzijde in verbinding met twee geschakelde woonkamers (37.2 m²) waarvan één deel een halve meter lager ligt en beschikt over een open haard. De gehele achterzijde heeft over de volle lengte op de begane grond een raampartij met tuindeur voor een optimale beleving van de bosrijke binnentuin. Separate kantoor-/praktijkruimte of separate woning. Rechts van de centrale entree bevindt zich een tweede entreepartij voor een gedeelte met een mogelijk andere functie. Oorspronkelijk opgezet als tandartsenpraktijk (thans ontmanteld) is deze multifunctioneel inzetbaar voor kantoor/praktijk of inpandige woning aan huis. Dit deel heeft aan de linkerzijde van de eigen ontvangsthal een ruimte (10 m²) waar zich tevens aansluitingen van de nutsvoorzieningen bevinden. Aan de rechterzijde is een separaat gastentoilet met fonteintje. Deze hal leidt aan de achterzijde naar een tweede kamer (19.7 m²) met over de gehele lengte een raampartij en die toegang heeft tot een afgescheiden keukengedeelte (6 m²) met aanrecht en aanliggende inbouwkast met wateraansluiting. In de keuken bevindt zich een elektrische huurboiler (Daalderop, 120 L).

EERSTE VERDIEPING:

Een trap in de eerste woonkamer op de begane grond leidt naar een centrale verbindingshal (15 m²) op de eerste verdieping, met aan de ene zijde een L-vormige living en gesloten leefkeuken en aan de andere zijde een afgescheiden tussenhal (7 m²) met aanliggende slaapvertrekken. Bijzonder voor dit woonniveau is zonder twijfel de toepassing van lichtkoepels. Het leidt tot een transparante ervaring van de architectuur en open beleving van de bosrijke omgeving. Elke ruimte krijgt hierdoor daglicht. De L-vormige living (60 m²) heeft een zitgedeelte met parketvloer in donkerkleurig wengé en een met marmerpanelen omklede openhaardpartij. De gehele breedte van het huis heeft een raampartij met dubbele tuindeuren die leiden naar het deels overdekte terras (45 m²) dat met een trap in verbinding staat met het hoger gelegen deel van de bostuin. De woonkamer heeft een separaat eetkamerdeel met lichte travertinvloer en een ingebouwde, tweedeurs muurkast. De ruime, gesloten leefkeuken (12,5 m²) heeft een leistenen vloer en een inrichting met boven- en onderkasten en kunststof werkblad. De inbouwapparatuur bestaat uit een vierpits gaskookplaat (Atag) met wasemkap in koperen schouw en een afwasmachine (AEG). Aan de andere zijde bevindt zich een vrijstaande kast met op ooghoogte een ingebouwde magnetron en elektrische oven (Atag). De keuken staat in verbinding met een bijkeuken (4 m²) met witgoedaansluitingen. De afgescheiden tweede hal heeft een toiletruimte met fonteintje en leidt naar vier slaapkamers van respectievelijk 18,2 m², 15,0 m², 12,8 m² en 12,4 m². Drie slaapkamers beschikken over een eigen inbouwkast met wastafel; alle slaapkamers bovendien over een muurkast. Een slaapkamer heeft over de volle breedte een extra wandkast. De grootste (ouder)slaapkamer heeft dubbele inbouwkastruimte en staat in directe verbinding met een badkamer die tevens via de hal bereikbaar is. De betegelde badkamer (6,7 m²) heeft een ligbad met thermostaatkraan, toilet, dubbele vaste wastafel met spiegelachterwand en ingebouwde plafondspots. Aan de linkerzijde staat de ontvangsthal in verbinding met de inpandige garage (36 m²) die is voorzien van een elektrische poort met afstandsbediening. In deze garage zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht op een betegelde verhoging en is toegang tot de bostuin aan de achterzijde. Naast deze garage bevinden zich twee kelderruimtes (circa 7,5 m²), waarvan er één met separate nissen is ingericht als wijnkelder.

TUIN EN TERRASSEN:

De Statenlaan ligt in het bosrijke deel van villawijk ‘Fransche Bergen’. In de omliggende tuin van dit object – met verschillende functionaliteiten – is die natuurlijke omgeving verwerkt in een parkachtige aanleg met maximale privacy. Aan de voorzijde domineren volgroeide rhododenrons rond een oprit die gemakkelijk plaats biedt aan de stalling van vijf auto’s. Aan de achterzijde is de tuin met niveauverschillen zichtbaar, die vanuit de L-vormige living en het overdekte terras uitzicht biedt op een zacht glooiend gazon dat afloopt richting zwembad, en een gevarieerde vegetatie, waaronder naaldbomen en een volgroeide sequoia. In het tuingedeelte aan de linkerzijde voert een meanderend tuinpad tussen bomen door naar een natuurvijver met zitbank en tuinhuisje en vervolgens naar de achtertuin. Hier is een zwembad aangelegd van circa 5 m x 4 m met zuiveringsinstallatie en separaat voetbad er direct naast. In een hoek van de achtertuin, nabij het zwembad, staat een 8-hoekig houten tuinhuisje voor het opbergen van materieel. De achtertuin is voorzien van afrastering om huisdieren binnen te houden – en konijnen buiten. Aan de rechterzijde van het huis leidt een pad via de zijtuin naar een binnentuin die in verbinding staat met de vertrekken op de begane grond. Dit privacy rijke deel heeft gazon en een trap leidt naar de hoger gelegen tuin aan de achterzijde.

ALGEMEEN:

Deze door architect Joost Ebben ontworpen bungalow combineert ruimte in optima forma met een uiterst representatieve ligging. Elke ruimte in huis maakt een maximale beleving van de omliggende bostuin mogelijk. Het object is dankzij zijn exclusieve locatie en praktische indeling ideaal geschikt voor meerdere doeleinden, waaronder kantoor/praktijk of inpandige woning aan huis met een eigen entree.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06505
Adres:

Statenlaan 3
HORN

 
Vraagprijs: € 535.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1967
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.970 m²
Woonoppervlakte: 274 m²
Inhoud woning: 1.154 m³
 
Design  
Architect: Joost Ebben
 
Kenmerken  
Object: buitenzwembad • garage • kantoor-/praktijkruimte • open haard • wijnkelder
Omgeving: nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaars
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Horn, Midden - Limburg – Residentie met 2 woonniveaus vraagprijs: € 535.000,- k.k. Statenlaan 3, HORN