Voor een perceel in villapark RoerZuid ontwierp Vermeulen Architecten deze villa in stijl van de Bossche school. Kenmerkend zijn de toegepaste materialen, waaronder leisteen in grootformaat vloertegels en de basale afwerking van de betonstenen binnenmuren.

De ligging is uitermate centraal, met tennisbanen, hockeyvelden en twee jachthavens op korte afstand. Het centrum van Roermond en de autosnelweg A73 zijn eveneens gemakkelijk bereikbaar. Het bouwjaar is 1977, de inhoud bedraagt circa 1.142 m³ en het perceeloppervlak meet 1.575 m². De villa is ontworpen door architect Vermeulen in de beste traditie van de Bossche School, een stroming in de architectuur waar ordening van onderlinge maatverhoudingen aan grondslag ligt.

BEGANE GROND:

Een brede trap leidt naar de hoger gelegen entree – met dubbele toegangsdeur naar een ontvangsthal (22,8 m²). Deze is uitgevoerd met vloer van Indische leisteen die drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond. De hal met meterkast (gas en elektra) heeft een separaat deel met garderobe, bergkast en gastentoilet met brede wastafel. De hal voert naar een ruime tussenhal die aan de ene zijde naar het keukenvertrek leidt, aan de andere zijde naar de woonkamer, studeerkamer en hoofdslaapkamer. De living (59,8 m²) heeft een dubbele toegangsdeur en opengewerkte scheidingsmuur wat een functionele onderverdeling mogelijk maakt. Via twee dubbele tuindeuren staat de living in verbinding met het achterterras. De betonstenen wanden van deze villa zijn niet gestuukt doch enkel wit afgewerkt en alle plafonds zijn met onbewerkt hout betimmerd. De garage, keuken en woonkamer liggen buiten het grondplan waar de eerste verdieping op rust. Hierdoor kon in deze ruimten de kapconstructie zichtbaar blijven hetgeen het Bossche school karakter van deze villa extra onderstreept. De studeerkamer (13,0 m²) beschikt over een maatwerk kastenwand rondom en is uitgevoerd met vloerbedekking. Hij is toegankelijk via een massief houten vouwdeur – in stijl met de deuren van hal en living. De tussenhal leidt aan de andere zijde naar een grote leefkeuken (31,9 m²) die wederom toegankelijk is via een dubbele toegangsdeur. In de keuken zijn het zit- en kookgedeelte van elkaar gescheiden. De inrichting in U-opstelling heeft een houten werkblad rondom en centraal kookgedeelte met 5-pits keramische kookplaat, elektrische oven (Neff) en brede wasemkap in schouw. Als inbouwapparatuur is er tevens een koelkast, combimagnetron en afwasmachine aanwezig. De keuken staat met een schuifdeur in verbinding met de bijkeuken (8,7 m²). Hier bevinden zich de witgoedaansluitingen en is bergruimte in een vijfdeurs muurkast. Naast de studeerkamer is toegang tot een oudersslaapkamer (24,4 m²) die aan een lange zijde een 12-deurs ingebouwde garderobe heeft. De aanliggende badkamer (9,8 m²) heeft een keramische tegelvloer, betegelde wanden en beschikt over een douchecabine met schuifwand, tweede toilet, ligbad en vrijhangend wastafelmeubel met halogeenverlichting en kastruimte aan weerszijden.

EERSTE VERDIEPING:

Een trap met treden van leisteen voert naar de eerste verdieping waar aan een overloop (11,8 m²) twee slaapkamers (11,4 m² en 6,4 m²) en een badkamer liggen. De overloop staat in verbinding met een hal (7,3 m²) met toegang tot de derde en grootste slaapkamer (16,3 m²) en een berging (14,0 m²). In de berging bevindt zich de HR-combiketel (Nefit Topline, 2015) en additionele boiler (Nefit). De badkamer (4,7 m²) heeft een keramische tegelvloer, twee separate wastafels en een inloopdouche. Aan de overzijde, op de overloop, bevindt zich het tweede toilet.

BUITEN:

Het perceel van deze villa is aan de straatzijde afgeschermd door een houten hekwerk tussen gemetselde pilaren. Deze zijn uitgevoerd in dezelfde steensoort als de hoofdbouw waardoor een harmonieus totaalbeeld ontstaat. De voortuin is onderhoudsarm van opzet, met een bestrating van betonklinkers. De achtertuin en zijtuinen hebben een inrichting met verschillende terrassen, hoge borders met natuurstenen begrenzing. Het achterterras is deels overdekt (11,9 m²) en heeft een natuurstenen bestrating in een waaiervormig legpatroon. Het tweede deel van de achtertuin – met gemetselde pilaren en houten tussendelen als overgang – bestaat uit gazon met borders en gesnoeide hagen. Dankzij de volgroeide vegetatie kent de achtertuin een hoge mate van privacy. Er bevindt zich tevens een tuinhuis (4,8 m²) voor de opslag van tuinmeubilair en – materieel. De garage (37,0 m²) met vliering biedt plaats aan de stalling van twee auto’s – met aan twee zijden houten toegangspoorten met twee vleugels.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06501
Adres:

Belleboom 31
ROERMOND

 
Vraagprijs: € 645.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1977
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.575 m²
Woonoppervlakte: 295 m²
Inhoud woning: 1.142 m³
 
Design  
Architect: Vermeulen Architecten
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • open haard • tuinhuis
Omgeving: nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaardij
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Villa in stijl van de Bossche school vraagprijs: € 645.000,- k.k. Belleboom 31, ROERMOND