Comfortabel wonen met blijvend vrij uitzicht over de esgronden op 'Het Witte Kerkje Gasselte'.

Om een optimale beleving van dit woonhuis en de ligging te krijgen, bevelen we u van harte aan de video van deze woning te bekijken. Dit onder speelse architectuur van Ir. Dick Meis ontworpen woonhuis dateert van 1998, heeft maar liefst 850 m³ inhoud en is doordacht verbouwd in 2000. Een ideaal huis dat ruimte, comfort en zorgeloos wonen in historische omgeving biedt. De vrijstaande dubbele garage (154 m³) is gebouwd in 2005. Er zijn twee parkeerplaatsen op eigen grond voor de garage gerealiseerd. De tuinmuren en groenblijvende hagen bieden een mix van optimale vrijheid, privacy en beschutting. De bouw is degelijk en traditioneel uitgevoerd met bijzondere aandacht voor schoon metselwerk, luxe onderhoudsarme materialen en comfort (Trespa en meranti hardhout). De riante lichte woonkamer (50 m²) heeft een ruime zithoek en open haard. Het doordachte verlichtingsplan door gehele huis is voorzien van opgebouwde dimbare armaturen. De Silhouette Luxaflex raambekleding geeft de mogelijkheid lichtinval gradueel te dimmen. De fraaie en ruime Bulthaupkeuken (26 m²) heeft een L-opstelling en een werkeiland dat is afgedekt met zwart granieten aanrechtbladen. Het roestvrijstalen fornuis met wokbrander en de ovencombimagnetron zijn recent vernieuwd (2016). Nagenoeg alle vloeren door het gehele huis zijn van Jatoba hardhouten vloerdelen 20 mm. De tuingerichte kamer met schuifpui, heeft beige hardstenen vloer (elektrisch verwarmd) en is eventueel te gebruiken als kantoor/praktijk aan huis (25 m²). Op de begane grond bevindt zich een aparte studeerkamer (14 m²). Deze kamer heeft een van het huis onafhankelijke verwarming en kan tevens gebruikt gaan worden als slaapkamer. Via een ruim halportaal met fraaie trapopgang komt u op de bovenverdieping. Hier zijn drie slaapkamers gesitueerd waarbij de masterbedroom een ruime inloopkast heeft. De moderne badkamer, grenzend aan de masterbedroom is ruim en voorzien van toilet, bidet en ligbad. Vanuit de overloop op de bovenetage heeft u toegang tot een tweede douche met toilet. Op de bovenverdieping is tevens een aparte was/droogmachine ruimte. Via een vlizotrap bereikt u de zolderverdieping van circa 90 m². Verwarming van het huis geschiedt middels heteluchtverwarming met elektrostatische luchtreiniging en warmte terugwininstallatie (allen vernieuwd in 2014). De keuken, toiletten en badkamers zijn bovendien voorzien van buitentemperatuur gestuurde vloerverwarming. Dubbel HR+++ glas is op kritische plaatsen inbraakvrij en warmte werend uitgevoerd (2014).

BUITEN:

De volgroeide onderhoudsarme tuin herbergt 2 terrassen en borders met afwisseling van groenblijvende en bladverliezende struiken. Twee platanen verzorgen schaduwwerking aan de zuidzijde van het woonhuis waarbij de lichtinval door de open structuur van deze platanen gezeefd wordt. Locatie en historie: Dit huis aan de Jan Hugeslaan 2 staat op een historische plek. De tastbare hunebedden op de toppen van de Hondsrug herinneren aan het Trechterbekervolk. De zuid-noordroute van Emmen naar Groningen liep via oeroude kerkdorpen langs het ooit enig begaanbare karrespoor van Emmen via Exloo naar Gasselte door naar Gieten, Zuidlaren en Groningen. In 1896 is aan de esgronden de boerderij van Moek, later bakkerij Moek gebouwd. Hieraan herinneren de nog steeds bestaande lindebomen die destijds bij de bouw van boerderij van Moek geplant zijn. Deze lindebomen markeren nu het woonhuis uit 1998. De linde nabij de garage valt onder beschermd dorpsgezicht. De linde en de rode beuk grenzend aan de zuidoostzijde van het perceel zijn gemeentelijk eigendom en vallen tevens onder beschermd dorpsgezicht. Een taxushaag en rododendrons bieden de woonhuiszijde privacy en in de winter blijvend groen. Door de garage aan de noordzijde van het perceel van 730 m² te plaatsen is er een optimale verdeling van het totale bouwvolume en tuin ontstaan. Een zijdeur maakt de ruime garage makkelijk toegankelijk voor fietsen, tuimeubels en gereedschap. Het pittoreske dorp Gasselte herbergt nog vele oude boerderijen. Het biedt rust en ruimte op prehistorische gronden, midden op de Hondsrug. Gasselte wordt ontsloten door de N33 en N34. Hierdoor ligt Assen op 17 autominuten, Groningen op 25 autominuten en Emmen op circa 20 autominuten. Manege, golfbaan, fietsroutes, restaurants en winkels zijn zeer nabij.

Kortom, wij nodigen u van harte uit voor een bezichtiging van deze geheel instapklare woning. U ervaart dan zelf de lichtinval, ruimte en luxe!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06497
Adres:

J. Hugeslaan 2
GASSELTE

 
Vraagprijs: € 639.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht onder voorbehoud
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1998
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 742 m²
Woonoppervlakte: 236 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 47 m²
Inhoud woning: 850 m³
 
Design  
Architect: Ir. Dick Meis
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • kantoor-/praktijkruimte
Omgeving: vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Roelofs
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Gasselte – Comfortabel Herenhuis met prachtig vrij uitzicht vraagprijs: € 639.000,- k.k. J. Hugeslaan 2, GASSELTE