Dit is een huis voor mensen die van ruimte en van het goede leven houden.

Volop licht en zon, grote ruimtes, mogelijkheden om meerdere indelingen te realiseren, een guesthouse, een woonoppervlakte van maar liefst 474 m2 en een unieke eigenschap om meerdere auto's op eigen terrein te parkeren. Muurhuizen 237 en ’t Zand 28, 30, 30a en 32, 3811 EH Amersfoort. Aan een van de eeuwenoude straten van de binnenstad van Amersfoort, de 'Muurhuizen', is dit bijzondere monumentale pand gelegen. Dit Rijksmonument genaamd 'De Goede Hoop' is zowel aan de Muurhuizen als aan ´t Zand bereikbaar en toegankelijk. Het pand bevindt zich op één van de mooiste plekjes van de oude binnenstad van Amersfoort. Betreft een fraai monumentaal kantoorpand aan ’t Zand 30, met een schitterend appartement en een Koetshuis aan ´t Zand 28, welk is ingericht als woning. Via ´t Zand is de ommuurde binnenplaats bereikbaar waar minimaal met 4 auto’s geparkeerd kan worden. Dit zeer ruime, karakteristieke monument heeft thans een kantoorfunctie met wonen maar heeft diverse mogelijkheden tot splitsing of andere indelingen en gebruik. Het pand is begin jaren 60 onder toezicht van monumentenzorg gerestaureerd en heeft veel van haar oorspronkelijke authentieke elementen behouden, zoals de fraaie balkenplafonds, de fraaie entrees, plavuizen en houten vloeren, een traditioneel 'nieuw' takelwerktuig en drie schitterende openhaard partijen.

INDELING:

Parterre hoofdpand, entree met garderobe, toiletruimten en toegang naar kelder/cv ruimte (een ketel voor kantoor en een ketel voor de woning), receptieruimte annex berging, kantoorruimte circa 90 m² met toegang naar: Koetshuis, eigen entree met garderobe en toiletruimte, toegang tot woonkamer en keuken en trap naar zolder/slaapkamer, zolder of slaapkamer voorzien van cv ruimte en douche met wastafel. Voorheen zelfstandige woonruimte, thans in gebruik als kantoor, totaal circa 62 m² over twee etages (koetshuis is selfsupporting met eigen cv (1995) en meterkast voor gas, water en licht). Eerste etage hoofdpand: hal met toilet, kantoorruimte van circa 87 m² met open haard partij, via spiltrap naar fraaie vide (tweede etage). Tweede etage hal met toilet, kantoorruimte van circa 64 m² met open haard. Derde en vierde etage ruime 4-kamerwoning (circa 150 m²); het appartement heeft een eigen cv-ketel (1995). Indeling: Via een algemene toegang aan de Muurhuizen 237 (of ’t Zand 30) trap naar derde etage. Derde etage: Entree, hal, toilet, toegang tot ruime woonkamer met open haard. De open eenvoudige woonkeuken is voorzien van inbouwapparatuur. Slaapkamer met toegang naar de badkamer met douche, tweede toilet, ligbad en wastafel circa 87 m². Via de woonkamer heeft u toegang tot de vierde etage, de vide. Vierde etage: ruime overloop met mogelijkheid voor een werkplek, 2 slaapkamers en een derde toilet met douche circa 56 m². Onder de nok (of op de vliering) is nog een berging aanwezig van circa 25 m², bereikbaar via een vlizotrap.

BIJZONDERHEDEN:

Rond 1450 gebouwd op de funderingen van de oorspronkelijke stadsmuren • Woonoppervlakte: 474 m² • Perceeloppervlakte: 365 m² • Het buitenonderhoud is goed tot zeer goed (jaarlijkse bouwtechnische controle monumentenwacht) • Toplocatie in de Amersfoortse Binnenstad, met 4 tot 6 parkeerplaatsen op eigen terrein • Mogelijkheid tot splitsing (vijf huisnummers) dus meerdere gebruiksmogelijkheden • Een bijzonder monumentaal pand waar u alles vindt wat wonen in de stad aantrekkelijk maakt: onder andere rust, ruimte, tuin met zeer veel privacy en parkeerplaatsen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06483
Adres:

't Zand 30
AMERSFOORT

 
Vraagprijs: € 1.345.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1450
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 365 m²
Woonoppervlakte: 474 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 34 m²
Inhoud woning: 1.599 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • kantoor-/praktijkruimte • open haard
Omgeving: in stadscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij winkels

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Buijs Regiomakelaars
Adres:

Arnhemseweg 13
3811NN AMERSFOORT

Contactpersoon: P.J. Haverkamp
Telefoon: 033-4228050
Telefax: 033-4228051
Website: www.buijsregiomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Muurhuizen 237 en ’t Zand 28, 30, 30a en 32 – Verrassing in de binnenstad van Amersfoort vraagprijs: € 1.345.000,- k.k. 't Zand 30, AMERSFOORT