Aan de rand van de bebouwde kom gelegen prachtig vrijstaand landelijk herenhuis met mogelijke praktijkruimte, vrijstaande carport met aangebouwde ruimte voor opslag, onderkelderde garage, grote uitgebouwde tuinkamer, overdekt terras, zwembad, grote vijver en dierenverblijf.

Ruime voortuin met eigen rotonde en parkeervoorzieningen voor diverse auto’s, af te sluiten middels elektrische toegangspoort.

KADASTER:

In het kadaster is dit herenhuis met toebehoren bekend onder de gemeente Sint Oedenrode sectie M nummer 523 groot 82 are en 33 centiare. Aantekening Kadaster: Opstalrecht ten behoeve van Brabant Water N.V. uit Den Bosch, ten behoeve van Endinet B.V. uit Eindhoven en ten behoeve van Waterschap De Dommel uit Boxtel. In het eigendomsbewijs, nummer 40018/106. Daarin staat vermeld dat er een erfdienstbaarheid van weg gevestigd is ten behoeve van Boskantseweg 78 en ten laste van perceel Sint Oedenrode sectie M nummer 602. Verder is er een persoonlijk recht van rijweg, met voertuigen tot maximaal 6 ton, over de rijweg van de Boskantseweg naar de waterzuivering, welke is gelegen rechts van de Boskantseweg 78.Dit persoonlijk recht is voor de koper van dit Herenhuis aan te vragen bij het Waterschap De Dommel te Boxtel. Deze rijweg wordt door de eigenaar/ gebruiker Boskantseweg 78 gebruikt,om via een grote poort van de verkoper in de achtertuin te komen. Bij bezichtigen van dit Herenhuis is dit beter te begrijpen als je het gezien hebt.

HERENHUIS:

Het hoofdgebouw dateert van 1970. Traditionele bouw, in spouw opgetrokken, met betonnen verdiepingsvloer en met keramische pannen gedekt. Na 2002/ 2003 is het geheel gerenoveerd, uit- en –aangebouwd tot datgenen wat er nu staat. Kenmerk daarvan is dat deze woning met aan- en uitbouw kwaliteit een luxe uitstraalt met praktische toepassing van de ruimte’s die er nu zijn. Voor de indeling verwijs ik u naar de bijgevoegde plattegronden. Kenmerken die voor ieder kandidaat- koper van belang zijn:
vloerverwarming in het linker gedeelte: entree- study-kamer, slaap- en badkamer, in het hoofdgebouw: de keuken, hal en serre en de badkamer op de verdieping, in de rechter aanbouw: de garage • Verwarming: In dit herenhuis hebben we 3 cv- ketels: 1. Een Nefit aqua power van 2007 in de linker aanbouw. 2. Een Nefit Topline HRC 30 compact van 2010 voor het hoofdgebouw. 3. Een Nefit ecomline HRC 30 van 2005 voor de voormalige garage met onder keldering • Vloeren: hoofdzakelijk kom je in dit herenhuis de Mustang lei-/ natuursteentegel tegen • Dubbele beglazing: de beglazing bestaat uit dubbele beglazing.

INDELING:

Het linker gedeelte heeft een eigen entree met kantoor/study, draaikeep ramen en horren –waskamer met 2 wastafels met op hoogte ingebouwde ruimte voor het wasapparatuur met lambrizering- slaapkamer met schuifpui en horren- badkamer met dubbele wastafelmeubel, inloop douche, ligbad, luxe betegeld en met design- radiator, zwevend toilet en een aparte inloopkast. In Gang een werkkast, kledingkast en vlizotrap naar bergzoldertje op de verdieping. Het hoofdgebouw bevat een hal met garderobe, vide-model, met bordestrap, met zwevend toilet met fontein en buitenraampje-grote woonkeuken, U-model, met alle apparatuur, opslagkasten, werkkasten en groot keukenblad- eetgedeelte met tuindeuren naar het terras, met lichtkoepel en schaduw doek en met horren. Vanuit de keuken kan de poort aan de weg elektrisch bediend worden. Woonkamer met kruipruimte, met parketvloer op beton, geisoleerd, belgisch hardstenen schouw met inbouwkachel, met erker aan de voorzijde, met openslaande deuren naar de grote tuinkamer met lichtstraat en met hardstenen vloer en met tuindeuren naar het terras, kantoortje eveneens met parketvloer. Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers met inbouwkasten een ruime overloop met novylon met houtmotief, met vrijhangende wastafel op twee kamers, met dakkapel aan de achterzijde, rolgordijnen en horren op de slaapkamers, badkamer met vrijhangende wastafel, zwevend toilet, inloopdouche, geheel betegeld. Via vlizotrap naar de bergzolder met houtenvloer, houtenspanten, met geperste houten platen beschot met isolatieplaten, stahoogte en opstelling cv-ketel voor het hoofdgebouw. Overdekte ruimte tussen hoofdgebouw en garage, met lichtkoepel,met tegelvloer, met roldeur aan de voorzijde als toegang voor de fietsen en houtopslag. Onderkelderde garage, met houten lambrisering en eikenhouten vloer, baropstand, bergkast, een aparte ruimte voor opstelling apparatuur voor het zwembad, zoals zandfilter, ontkalkingsapparatuur. Kelder is voorzien van een afzuigsysteem.

BUITEN:

Op de begane grond van de garage: tegelvloer met vloerverwarming, elektrische roldeur aan de zijkant, betonstenen binnenmuur met spouwisolatie, stalen spanten, met toiletruimte met damestoilet en heren urinoir en deuren naar het terras alsmede een vlizotrap voor opslag en plaats van de verwarmingsketel voor deze bouw. Via buitenkant te bereiken douche ruimte voor het zwembad. Het zwembad dateert uit 2005 (6 m x 11 m) met elektrisch solardek afsluitbaar, met stofzuiging en filterinstallatie en ontkalkingsapparatuur,1,60 m diep, met natuursteentegelterras. Carport met werkruimte: aan de voorzijde voor stalling van 2 tot 4 auto’s. Via grote poort naar achtertuin: werkruimte met klinkervloer, spouwmuren, balkenplafond met underlaymentplaten. In gebruik als bergruimte voor het tuingereedschap, zitmaaier e.d. en werkplaats voor reparatie van tuingereedschap en andere reparaties. Tuinhuis: 6-kantig, op betonnen voet, geschaafd en geploegde houten wanden en kunststof singles gedekt, met glas in de ramen en deuren, met houten anti- slipvloer. Tuinbank: Hierin bevind zich de beregenings-installatie van de tuin en pomp voor de vijver. Er is een grote kleivijver aanwezig , circa anderhalve meter diep, met houten beschoeiïng waarboven taluds met grote stenen en gras. Er is een waterput geslagen voor besproeiïng van de tuin en de vijver op hoogte te houden. Boven de vijver is een vlonder aangelegd geschikt als zitterras op de vijver. Er is een groot dierenverblijf met meerdere ruimtes, met stalen toegangspoort met gaas, 2 m hoog, en met hekwerk afgescheiden geheel, met nachtverblijf, gepotdekselde wanden op betonnen voet met pannen gedekt en circa 3 m x 5 m groot.

BESTEMMINGSPLAN:

Boskantseweg 78 is gelegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Sint Oedenrode, maar van toepassing is het Bestemmingsplan Buitengebied 2011, dat op 15-03-2012 door de gemeenteraad is vastgesteld en medio juni 2012 in werking is getreden. De volgende bestemmingen zijn van toepassing:

1. De woonbestemming
Dit is de hoofdbestemming, de gemeente en Provincie zijn overeengekomen dat de inhoud van de hoofdbestemming 600 m³ mag bedragen. De woningen met meer inhoud op moment van ter visie legging van het bestemmingsplan, mogen die meer-inhoud handhaven. Deze bestemming laat verder toe: aan huis verbonden beroepen of- bedrijven, kantoor en/ of praktijk, met eigen Parkeervoorzieningen, waaraan dit herenhuis voldoet • Gastenverblijf • Mantelzorgwoning in de bij- of hoofdgebouwen • Zwembad in de achtertuin, wat hier ook aanwezig is • Overige bijgebouwen, zowel aanpandig- als vrijstaand bijgebouw naast- en/ of in de achtertuin waar de woonbestemming op ligt.

2. De AW-L bestemming
De grond achter de bijgebouwen en zwembad hebben een AW-L bestemming, dat wil zeggen: een agrarische bestemming met als waarden: landschapswaarden. Verder ligt dit object, wat de Reconstruktiewet betreft in een extensiveringsgebied, dat wil zeggen dat er geen intensieve agrarische bedrijven gevestigd mogen worden. Verder is van toepassing: Waterbergingsgebied. Maar hier zijn voorzieningen voor getroffen.
Geconcludeerd kan worden dat dit object zich leent voor diverse doeleinden.

LIGGING:

De Boskantseweg is de toegangsweg naar het centrum voor degenen die vanuit Liempde- Boxtel en vanuit Best naar het centrum van Sint Oedenrode willen. Er mag op deze hoogte van de weg maximaal 50 km/ uur gereden worden. Verder is de toegangsweg voor inwoners van Sint Oedenrode naar het Groene Woud, De Geelders, De Scheeken en dergelijke allemaal natuurgebieden met wandel- en fietspaden. Achter dit te koop staand perceel, ligt de waterzuivering van Waterschap de Dommel.Dit complex is enkele jaren geleden geheel vernieuwd en voldoet aan alle eisen die de milieuwetgeving vereist. Hier is geen lawaai en geen stank en dergelijke aanwezig. Vermeld dient te worden dat dit Herenhuis beschikt over een grote voortuin met eigen oprijlaan en parkeervoorzieningen, en het is grotendeels omheind met hagen, zodat verkeerslawaai, indien aanwezig, geen overlast verzorgt en de privacy tot 100% is gegarandeerd. Bereikbaarheid van dit herenhuis is optimaal middels eigen brede inrit en twee keer achterom middels recht overpad links en rechts van het herenhuis.

BIJZONDERHEDEN:

Er zijn zeven buitenkranen waarvan ook een in de dierenweide • Terrassen zijn betegeld met natuursteen, grotendeels overdekt met inbouwverlichting en verwarmingselementen • De hagen zijn zo hoog dat er van buitenaf geen inkijk is • Alles is keurig in het onderhoud en zeer netjes bij gehouden • Het is een instapklare woning, maar koper kan zijn/ haar wensen hier ook realiseren omdat de bouw zodanig in elkaar steekt dat verbouwingen binnen huidig volume mogelijk zijn • Bij het bestemmingsplan is gesproken over een mantelzorgwoning en een gastenverblijf • Dit is een reële optie afhankelijk van de gezinsrelatie en familierelatie van de koper • Indien koper een eigen woning heeft, en deze nog moet verkopen of te koop heeft staan, is verkoper bereid hier rekening mede te houden en in het aller mooiste geval zelfs te ruilen met een bijbetaling door de koper, mits de woning aanzienlijk kleiner is en zich op een gunstige ligging in Sint-Oedenrode bevind • Als je de plattegronden en de foto’s bekeken hebt, dan ben je er nog niet. Dit herenhuis moet je van binnen gezien hebben, ook de achtertuin is een bezichtiging waard, dat panorama lijkt op een sprookje.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06474
Adres:

Boskantseweg 78
SINT OEDENRODE

 
Vraagprijs: € 925.000,-
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1970
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 8.233 m²
Woonoppervlakte: 283 m²
Inhoud woning: 1.425 m³
 
Kenmerken  
Object: buitenzwembad
Omgeving: aan weilanden • in bosrijke omgeving • in dorpscentrum • landelijk gelegen • nabij bossen • nabij natuurgebied • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Raadhage Makelaardij
Adres:

Stationsstraat 20
5461JV VEGHEL

Contactpersoon: J.A.P.M. van den Hurk
Telefoon: 0413-378921
Website: www.raadhage.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de rand van Sint-Oedenrode gelegen – Vrijstaand landelijk herenhuis met parktuin vraagprijs: € 925.000,- Boskantseweg 78, SINT OEDENRODE