Aan de rand van het uitgaansgebied met vele restaurants, op steenworp afstand van het Stationsplein en met alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand gelegen, de meest bekende villa in hartje Eindhoven met tuin rondom en parkeren op eigen terrein.

In 1903 gebouwd als directeurswoning (van Tramwegmaatschappij De Meijerij) en in de loop der jaren gemoderniseerd en gerenoveerd, charmant en groots gemeentelijk monument met behoud van vele authentieke elementen en originele indeling: vestibule met marmeren vloer en wandbekleding, ontvangstkamer casu quo werkkamer 1, hal met originele bordestrap, woonkamer met houtkachel en aansluitend serre, woonkeuken met bijkeuken, tweede keuken casu quo berging en souterrain/kelder. Via de bordestrap met entresol naar de 1e verdieping met drie royale, hoge slaapkamers, loggia en badkamer. Via de vaste trap naar de tweede verdieping met riante open zolderruimte en extra vijfde kamer. De plafonds op de begane grond zijn circa 4 m hoog en voorzien van een vakwerk patroon, versierd met bloemmotieven. De plafonds op de eerste verdieping zijn circa 3,8 m hoog en voorzien van glad stucwerk. Alle ramen op de begane grond zijn voorzien van isolatieglas en de bovenlichten met glas-in-loodramen. In 2016 is de woonkamer vloer geïsoleerd en voorzien van een eikenhouten parketvloer met vloerverwarming. De eerste en tweede verdieping zijn uitgevoerd met houten verdiepingsvloeren en deels voorzien van de originele vissengraat parketvloeren. Het pand heeft een samengesteld schilddak dat deels is gedekt met gebakken kruispannen en deels met gebakken tuile du nord pannen. Het dak heeft een overstek en is op diverse plaatsen voorzien van windveren, in de topgevels in combinatie met makelaar en houtwerk. Het pand is uitgevoerd in baksteen, in de topgevels is een lichtere kleur steen gebruikt. In 2016/2017 is het schilderwerk aan de buitenzijde opnieuw uitgevoerd. Gezien de indeling en de locatie, is dit bijzondere pand voor vele doeleinden te gebruiken: wonen (voor gezin met kinderen) met eventueel aan huis gebonden beroep • Detailhandel • Horeca, onder bepaalde voorwaarden • Dienstverlening • Kantoor • Vrije beroepen • Cultuur en ontspanning, onder bepaalde voorwaarden • Maatschappelijke doeleinden. Opmerkelijke villa met geheel eigen identiteit, op unieke centrumlocatie. In de loop van de jaren is deze villa in stijl en met klasse gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van haar karakter en met vele originele kenmerken. Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen.

5 REDENEN OM DE MEEST MARKANTE VILLA VAN EINDHOVEN TE KOPEN

1. Volgens in 2013 vernieuwd bestemmingsplan Binnenstad - Centrum-1, voor vele doeleinden te gebruiken: van wonen tot detailhandel tot uitoefening vrije beroepen tot horeca (onder bepaalde voorwaarden);
2. Grootse, gemeentelijk monumentale villa met woonoppervlakte van circa 315 m², een inhoud van circa 1.350 m³ met een perceeloppervlakte van 459 m² met parkeren op eigen terrein;
3. Uniek en authentiek, met behoud van vele originele elementen (glas-in-lood ramen, 4 m hoge cassette-plafonds, marmeren wand- en vloerbetegeling, bordestrap, vissengraat parket, indeling, metselverband, materiaalgebruik etcetera);
4. Ondanks centrum-ligging nabij NS-station aan de rand van uitgangsgebied met vele eetgelegenheden, over het algemeen rustige ligging met vooral voorbijgangers;
5. Sfeervolle villa voor de echte liefhebber, afhankelijk van toekomstig gebruik indien gewenst meer te isoleren en te moderniseren, inspectierapport Monumentenwacht aanwezig.

KENMERKEN:

Bouwjaar: 1903, in de loop der jaren gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van karakteristieke elementen
Perceeloppervlakte: 459 m²
Woonoppervlakte villa: circa 292 m²
Gebruiksoppervlakte souterrain: circa 23 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 315 m²
Inhoud villa inclusief garage: circa 1.350 m³

BEGANE GROND:

Via het ijzeren hekwerk aan de Dommelstraat, is er ruimte om meerdere auto’s te parkeren op eigen terrein. Middels enkele opgaande treden bereikt u de beeldbepalende overdekte entree aan de linkerzijde van de villa. De vestibule is voorzien van marmeren vloeren en marmeren wandbekleding. Via de geslepen glazen tussendeur met bommerscharnieren bereikt u de ontvangsthal welke is voorzien van een marmeren tegelvloer. Er is toegang tot de woonkamer, de keuken, de bijkeuken, de ondergelegen kelder alsmede het portaal met toilet. De ontvangsthal wordt gekenmerkt door een plafondhoogte van circa 4 m en de knappe, originele houten bordestrap naar de eerste verdieping. De sfeervolle en vooral lichte woonkamer heeft een oppervlakte van circa 50 m² en wordt gekenmerkt door de erker en de bijzondere en rustige lichtinval middels de vele, hoge raampartijen met glas-in-lood bovenramen en de circa 4 m hoge cassette-plafonds met originele ornamenten. Het geheel is uitgevoerd met een houtkachel en glad stucwerk wanden. In 2016 is de vloer geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Er is een eikenhouten parketvloer gelegd in visgraatmotief met bies. De woonkamer is in open verbinding met de keuken en biedt toegang tot de naastgelegen serre op het oosten. Middels de dubbele schuifdeuren met glas-in-lood is er toegang tot de lichte serre casu quo tuinkamer met grote raampartijen aan drie zijden. De afmeting is circa 2,72 m x 3,95 m. De serre is voorzien van de originele terrazzovloer en schuifdeuren naar de zijtuin. De keuken is vanuit de hal en de woonkamer te bereiken en is uitgevoerd in hoekopstelling met houten aanrechtblad, eenvoudig doch netjes en praktisch. De oppervlakte bedraagt circa 19 m² en de inrichting is uitgevoerd met een 4-pits inductie kookplaat met afzuigkap, vaatwasser, heteluchtoven en magnetron. Middels de dubbele openslaande deuren is er eveneens toegang tot de zijtuin. De bijkeuken is vanuit de hal te bereiken en heeft een oppervlakte van circa 10 m², er is toegang tot de achtergelegen berging. De berging was van origine in gebruik als tweede keuken voor de dienstbode. De afmeting is circa 3,30 m x 4,00 m, er is een toegangsdeur naar de achtertuin, een aanrechtblok en aansluiting voor de wasapparatuur. Werkkamer 1 is via de vestibule aan de voorzijde te bereiken en heeft een afmeting van circa 3,25 m x 2,10 m. Hier is tevens de meterkast gesitueerd.

EERSTE VERDIEPING:

Via de fraaie bordestrap met originele details in de ontvangsthal, bereikt u het tweede toilet op de tussenverdieping. Enkele treden hoger is de overloop gelegen met toegang tot drie zeer ruime slaapkamers, de badkamer, twee extra bergkasten en de trapopgang naar de tweede verdieping. Slaapkamer 2 is aan de voorzijde gelegen en heeft een afmeting van circa 4,40 m x 4,77 m. Er is een dakkapel en een garderobe-inloopkast. Slaapkamer 3 is eveneens aan de voorzijde op de hoek gelegen en heeft een afmeting van circa 5,13 m x 4,79 m. Deze royale en lichte kamer is momenteel in gebruik als werkkamer. Middels de openslaande deuren is er toegang tot de op het oosten gelegen balkon met houten balustrade, oppervlakte ruim 5 m². Slaapkamer 4 heeft een afmeting van circa 4,22 m x 4,15 m, er zijn een tweetal inbouwkasten. De vloeren van slaapkamer 3 en 4 zijn beide uitgevoerd met de originele eikenhouten vissengraat parketvloer met bies. De wanden en de circa 3,80 m hoge plafonds zijn voorzien van glad stucwerk. De hoge raampartijen met glas-in-lood bovenramen geven deze kamers een bijzondere en rustige lichtinval. De badkamer is vernieuwd in 2014 en uitgevoerd met een ligbad, een inloopdouche met glasdeur, derde toilet en dubbele wastafel op meubel. De afmeting bedraagt circa 3,50 m x 3,30 m, er is mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels het raam.

TWEEDE VERDIEPING:

Middels de afgesloten deur op de overloop is er een vaste trap naar de tweede verdieping met een grote open zolderruimte. Hier is de opstellingsruimte van de cv-combiketel (2014, HR Daalderop Comfort Classic 38/80). Slaapkamer 5 werd mogelijk van origine gebruikt voor de dienstbode. De kamer is aan de voorzijde in de topgevel gelegen en heeft een oppervlakte van circa 12 m².

SOUTERRAIN:

De provisiekelder is vanuit de hal te bereiken, manshoog en heeft een oppervlakte van circa 24 m². Er zijn twee compartimenten met natuurlijke ventilatie middels twee koekoeken en wijn-nissen. Ideale en praktische ruimte voor wijnvoorraad en proviand.

TUIN EN OMGEVING:

De tuin rondom de woning is deels voorzien van gazon en diverse hagen en struiken. Aan de voorzijde is een halfhoge, volwassen en bladhoudende, groene ligusterhaag. Aan de voor- en achterzijde heeft u uitzicht naar diverse appartementencomplexen en vanuit de zijgevel kijkt u uit op cultureel podium De Effenaar. De villa is gelegen aan de rand van het centrum van Eindhoven met alle dagelijkse voorzieningen, eetgelegenheden, winkels, sportaccommodaties en scholengemeenschappen. De Dommelstraat zelf heeft een gevarieerd straatbeeld met diverse karakteristieke panden waar voornamelijk horeca in gevestigd is, met aan het eind van de straat de bioscoop Pathé. De woning is door de centrale ligging prima bereikbaar, met de uitvalswegen naar de rondweg en snelwegen A2, A58 en A50 op circa 10 autominuten. Door middel van een ontheffing is het te allen tijde mogelijk om de auto te parkeren op eigen terrein via de Parklaan. De Dommelstraat zelf is dagelijks van 07.00 uur tot 14.00 opengesteld voor auto’s.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE EN PLATTEGRONDEN, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06410
Adres:

Dommelstraat 4
EINDHOVEN

 
Vraagprijs: € 700.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1903
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 459 m²
Woonoppervlakte: 315 m²
Inhoud woning: 1.350 m³
 
Kenmerken  
Object: open haard
Omgeving: in stadscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: W.A.M. Kanters
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Eindhoven, in hartje centrum – De meest markante villa van Eindhoven vraagprijs: € 700.000,- k.k. Dommelstraat 4, EINDHOVEN