Top-objecten als deze komen slechts zelden op de markt; het landgoed is bijna 40 jaar in eigendom geweest bij de huidige eigenaar en wordt nu voor het eerst sinds decennia openbaar te koop aangeboden.

Landgoed de Hooge Braaken mag gerekend worden tot de meest exclusieve en bijzondere landgoederen van Brabant. Dit landgoed heeft een uitzonderlijke ligging en rijke historie. Zo is het landgoed een van de weinige landgoederen met meerdere woningen verspreid op een terrein en met de beschikking over een eigen ven. De drie op het landgoed aanwezige woningen hebben ieder haar eigen architectuur en zijn op zichzelf uniek. Deze drie woningen zijn perfect ingepast in de natuur en dragen hiermee ieder op haar wijze bij aan de grandeur van het landgoed. Niet alleen de combinatie van wonen en werken is uitstekend in te passen, maar ook wonen met meerdere gezinnen is zeer goed mogelijk. De woningen beschikken een ieder over eigen voorzieningen en bieden op zichzelf volledige privacy en waarborgen eveneens de privacy van de andere villa’s.

LANDHUIS 'DE HOOGE BRAAKEN':

Dit sfeervolle landhuis is in een U vorm gebouwd. Via een imposante oprijlaan bereikt u dit landhuis met een centrale binnenplaats. Aan deze binnenplaats liggen bijgebouwen zoals een vrijstaand pand dat momenteel gebruikt wordt als extra garage en de vrijstaande boerderijwoning met uitzicht over de landerijen. Het landhuis heeft een inhoud van 3.000 m³.

VILLA MET UITZICHT OP HET VEN:

Een van de unieke elementen van Landgoed de Hooge Braaken is het privé ven, het Putven. Dit ven is volledig omheind en uitsluitend toegankelijk voor de eigenaar van het landgoed. Het is in Brabant maar enkelen gegeven uitzicht te hebben op een privé ven. U heeft niet alleen uitzicht op het Putven vanuit de het landhuis, maar ook vanuit deze villa een inhoud van 1.200 m³. Deze villa heeft tot voor kort dienst gedaan als kantoorvilla voor de eigenaar. Het uitzicht vanuit deze locatie, welke alle voorzieningen biedt en eveneens in uitstekende staat van onderhoud verkeert, is werkelijk fenomenaal. Zowel het landhuis als deze villa, zijn beiden aan het Putven gesitueerd en bieden desondanks volledige privacy.

BOERDERIJWONING MET UITZICHT OVER DE LANDERIJEN:

Deze vrijstaande woning is in de stijl van een boerderijwoning gebouwd en heeft een inhoud van 910 m³. Momenteel is ze in gebruik als dienstwoning.
Deze boerderijwoning is ook geheel zelfstandig te gebruiken en biedt eveneens volledige privacy, maar is ook zo gesitueerd dat de privacy van de andere bewoners op het landgoed gewaarborgd blijft. Deze woning grenst met de achterzijde aan de akkers. Deze akkers maken eveneens deel uit van het landgoed en waarborgen de unieke overgang van bos naar open natuur en vrij uitzicht over het riviertje de Reusel, dat tevens een van de grenzen van het landgoed vormt.

ALGEMEEN:

Perceel ruim 15 ha (153.153 m²) • Drie vrijstaande villa’s met totale inhoud van 5.100 m³ • Vloeroppervlak villa’s in totaal van 1.300 m² • Het landgoed en haar opstallen zijn tot op de dag van vandaag uitstekend onderhouden.

OMGEVING:

Landgoed de Hooge Braaken is gelegen midden in de natuur, tussen de dorpen Oisterwijk en Moergestel in. Daarnaast bereikt u binnen enkele minuten de rijksweg naar onder andere Antwerpen, Rotterdam (beide op circa 50 minunten) en Amsterdam (circa 75 minuten). Vliegveld Eindhoven circa 10 minuten. Een meer centrale, vrije ligging is vrijwel niet denkbaar.
Breda, Eindhoven, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg vormen samen BrabantStad. Nationaal Landschap Het Groene Woud vormt het ‘groene hart’ van dit stedennetwerk. Landgoed De Hooge Braaken maakt hiervan onderdeel uit. Het Groene Woud telt in totaal 35.000 ha. Het gebied heeft een gebiedskern van 7.500 ha natuur bestaande uit bossen, moerassen, heide, vennen en agrarisch populierenlandschap. Diverse bekende natuurgebieden behoren tot het nationaal landschap. Onder andere de Oisterwijkse bossen, de Kampina en de Mortelen. Door deze zeer gevarieerde natuurkern, in combinatie met een omliggend cultuurhistorisch waardevol landschap biedt Het Groene Woud een ongekende mix van natuur, cultuur en vermaak.

Disclaimer
De mate van exclusiviteit maakt dat geen uitgebreide omschrijving is gegeven van de villa’s. Indelingsplattegronden en uitgebreide beschrijvingen stellen wij u graag na een persoonlijke kennismaking ter beschikking. Om u een impressie te geven van het indrukwekkende landgoed is een korte video gemaakt naar welke wij u graag verwijzen. Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06381
Adres:

Stokeind 14 16
MOERGESTEL

 
Vraagprijs: € 6.999.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1930
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 153.153 m²
Woonoppervlakte: 1.133 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 262 m²
Inhoud woning: 5.114 m³
 
Kenmerken  
Object: aanlegsteiger • alarminstallatie • elektrisch toegangshek • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • kantoor-/praktijkruimte • open haard • weiland • zwemvijver
Omgeving: aan het water • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • privacy gelegen • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Toplocatie in Moergestel – Landgoed 'De Hooge Braaken' vraagprijs: € 6.999.000,- k.k. Stokeind 14 16, MOERGESTEL