De omgeving van de Lissevenlaan in Waalre is om door een ringetje te halen. Prachtige vennen, bossen en villa’s die een en al 'savoir vivre' uitstralen.

Dit elegante landhuis werd in 2000 gebouwd onder architectuur van Joep Hertroijs in de stijl van een authentiek Frans manoir. Twee woonvleugels in een L-vorm, met elkaar verbonden door een toren in het midden. Het klassieke, vrijstaande koetshuis met klokkentorentje en drie dubbele getoogde deuren is door een overdekte corridor verbonden met de villa. Het landhuis mag dan de Franse aristocratische levensstijl uitstralen, het staat wel gewoon in Nederland, waar enige beschutting nooit kwaad kan.

INDELING:

Het feit dat deze residentiële omgeving zich uitstrekt tussen de Brabantse dorpen Waalre en Aalst, net buiten Eindhoven, is nog slechts een aangenaam detail als de smeedijzeren toegangspoort zich achter u sluit. Dit is echt vorstelijk thuiskomen. De plechtige entree, met hardstenen trap, dubbele voordeur en erboven een Frans balkon, wordt ‘bewaakt’ door vier ranke cipressen, die in de voorbije zestien jaar bijna boven de villa zijn uitgegroeid. Het voorplein bestaat uit gravier d’or, gecombineerd met plaveisel. Het witte landhuis – met hardstenen plinten, zandstenen architraven en roederamen met zwarte luiken – is een gracieuze verschijning.

Het wordt omzoomd door een schitterend aangelegde parktuin met terrassen, boomgaard en een stuk bos van in totaal 6.400 m². Aan de achterzijde versmelt het perceel met de Waalrese natuur. Het interieur van de villa overtreft de verwachtingen die het exterieur wekt. De huidige bewoners wilden een klassiek landhuis in de Franse manoirstijl, maar met een ‘modern’ interieur. Denkt u daarbij niet aan kil staal, glas en gietvloeren, maar aan rijke materialen van absolute topkwaliteit, die op een heldere manier zijn verwerkt in een luxueus en stijlvol interieur. Vloeren van Belgisch hardsteen in de facilitaire ruimtes, Bourgondische dallen in de hal, keuken en eetkamer en een whitewash eikenhouten visgraat vloer in de living met serre en de werkkamer met open haard en notenhouten kasten. Detail: de televisie in de living komt op commando uit de vloer omhoog. De Poggenpohl keuken is letterlijk voorzien van alles, plus een ruime bijkeuken met aparte ingang en zelfs een gekoelde voorraadkamer. De aangrenzende eetkamer heeft vier dubbele openslaande deuren naar de terrassen, met overdekt en verwarmd gedeelte.

Een fraaie trappartij ontsluit vanuit de hal de eerste verdieping met vier slaapkamers, waarvan drie met mezzanine, drie badkamers en de master suite met luxueuze badkamer (douche, stortdouche, whirlpool), een linnenkamer en twee kleedkamers – voor hem en een iets grotere voor haar. Het riante balkon op het zuidwesten biedt een weids uitzicht over de tuin en het achterliggende bosgebied.

Achter een schuifdeur in de gang gaat een afgescheiden appartement schuil, ideaal voor gasten of een inwonende nanny. Ook hier is de hand van de architect zichtbaar, die met drie ovale vensters een speelse zichtlijn heeft gecreëerd door de lengte van de slaapvleugel. De tweede verdieping is met twee trappen bereikbaar en zeer ruimtelijk. Er zijn meerdere vertrekken/slaapkamers en een heuse torenkamer, momenteel als guestroom ingericht.

Het souterrain strekt zich uit onder het gehele huis en telt, met een hoogte van circa 3,30 m en veel daglicht, als een volwaardige woonverdieping. Hier treft u alles wat het leven prettig en aangenaam maakt: een magnifiek zwembad (10,5 m x 4 m) met klimaatbeheersing, geluiddempend plafond en openslaande deuren naar een verlaagd terras. In de wellness met sauna en douche bevinden zich tevens de kleedkamer en een toiletruimte. Er is een fitness met relaxruimte en pantry, een aparte chillroom, eveneens met geluiddempend plafond, een wijnkelder/proeflokaal en heel veel bergruimte.

Valt er nog meer te vertellen over dit perfecte huis? Nou en of. We kunnen er een boek over volschrijven. Maar u kunt veel beter zelf gaan kijken om de stijl en unieke sfeer te beleven.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06380
Adres:

Lissevenlaan 21
WAALRE

 
Prijs: op aanvraag
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2002
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 6.356 m²
Woonoppervlakte: 887 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 150 m²
Inhoud woning: 3.405 m³
 
Design  
Architect: Joep Hertroijs
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • balkon • binnenzwembad • elektrisch toegangshek • fitnessruimte • garage voor meerdere auto's • sauna • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:





Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):




Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:






– Savoir vivre in Waalre – Elegant landhuis in Frans manoir-style prijs: op aanvraag Lissevenlaan 21, WAALRE