Een karaktervolle woonboerderij met de kenmerken en sfeer van een Engels landhuis.

Deze zorgvuldig onderhouden woonboerderij ademt kwaliteit. Met zorg en kunde is het landhuis de laatste decennia onderhouden. De rieten kap met mooi ingepaste dakkapellen, de doordacht gesitueerde raampartijen met karakteristieke roedeverdeling en het metselwerk geven de woonboerderij de markante uitstraling die het nu heeft. Eext is een geliefd Drentsch brinkdorp. Het dorp bevindt zich in de kern van het geroemde en beschermde stroomdal van de Drentsche Aa. Onlangs is dit hoogwaardige natuurgebied uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoed. De ligging van Eext ten opzichte van de nabijgelegen steden Groningen (25 minuten), Assen (15 minuten) en Emmen (20 minuten) is zeer gunstig. Het authentieke dorpje heeft enige voorzieningen zoals een basisschool, een supermarkt en er is een rijk verenigingsleven. Het uitstekend geoutilleerde dorp Gieten ligt op enkele minuten rijden, Zuidlaren op circa 15 minuten.

INDELING:

Royale zij entree met garderobehoek en toilet. De woonkamer is prachtig! U kijkt uit over de tuin (borders ontworpen door Liesbeth Canneman) en het eigen weiland. De oude gebinten, de open haard, de mooie houten vloer, de vele ramen en de opkamer met ondergelegen wijnkelder zorgen voor een sfeervolle ambiance. Vanuit de woonkamer loopt u direct de royale bibliotheek met handgemaakte boekenkasten in. U kunt vanuit de bibliotheek een van de twee terrassen bereiken. Aan de andere zijde van het huis bevindt zich een groter terras. Naast de bibliotheek is een rustig gelegen werkkamer gesitueerd. De woonkeuken is vanuit de centrale hal te bereiken. Deze ruimte is zeer plezierig om in te vertoeven en heeft een authentieke landelijke sfeer. Tevens is er een bijkeuken aanwezig en een mogelijkheid voor het creëren van een volledige badkamer (veel aansluitingen zijn reeds aanwezig). Het achtergedeelte van de woonboerderij (de deel) biedt veel ruimte om specifieke woon- of werkwensen te vervullen. De ruimte van circa 140 m² doet nu dienst als hobbyruimte en heeft een (gedateerd) zwembassin. Aan de deel grenzen twee afzonderlijk te bereiken bergingen. De schaapskooi staat los van het huis. Vanuit de hal bereikt u de verzorgde eerste etage. Hier bevinden zich 4 slaapvertrekken en 2 badkamers. De overloop verbindt alle vertrekken. De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douche en 2 wastafels. De gastendouche en het separate toilet zijn vanuit de overloop te bereiken. Door de prachtige dakkapellen biedt de verdieping veel ruimte en valt het licht er op zeer plezierige wijze doorheen. Vanuit de voorslaapkamer heeft u uitzicht op de fraaie tuin. Een grote bevloerde zolder onder de traditionele gedekte rieten kap is via de vlizotrap te bereiken.

BIJZONDERHEDEN:

• Aan de rand van het dorp;
• Woonboerderij met landhuis sfeer;
• Separate, ruime schaapskooi;
• Ruime eigen kavel (totaal 8.175 m²);
• Goede ontsluiting naar Groningen, Assen en Emmen;
• Nabij staatsbossen en geroemde natuur;
• Prachtige tuin met veel groen, privacy en aansluitend eigen weiland.

Voor maatvoering en indeling zie bijgeleverde tekeningen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06378
Adres:

Gieterstraat 1
EEXT

 
Vraagprijs: € 840.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: periode voor 1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 8.175 m²
Woonoppervlakte: 307 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 128 m²
Inhoud woning: 2.184 m³
 
Design  
Tuinarchitect: Liesbeth Canneman
 
Kenmerken  
Object: bibliotheek • weiland • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Roelofs
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de rand van het geliefde Eext – Karaktervolle Woonboerderij met landhuis sfeer vraagprijs: € 840.000,- k.k. Gieterstraat 1, EEXT