Wonen en werken in huize Treeswijk? Monumentale, neoclassicistische Villa, oorspronkelijk deel uitmakend van de 'Heerlijkheid Waalre', met nog vele oorspronkelijke details.

OMGEVING:

Gelegen op een perceel van ruim 2 ha met een achterliggend park in typisch Engelse landschapsstijl met vele bijzondere bomen vermoedelijk uit de stichtingsperiode, en omgeven door een uitgestrekt bosgebied. Huize Treeswijk heeft een gemengde bestemming: wonen en werken (kantoor en dienstverlening). De twee naastgelegen voormalige dienstwoningen in boerderijstijl zijn te koop voor € 295.000,- maar hebben géén woonbestemming meer: ze zijn bestemd voor kantoor en dienstverlening.

AANVAARDING (in overleg):

• Perceel: circa 20.000 m²;
• Inhoud Villa Treeswijk (Valkenswaardseweg 20): circa 1.600 m³;
• Inhoud dienstwoningen (Valkenswaardseweg 16 en 18): circa 1.200 m³.
• Bouwjaar Huize Treeswijk rond 1828/1829;
• Bouwjaar dienstwoningen vermoedelijk rond 1875.

INDELING VILLA TREESWIJK:

Souterrain: cv-kelder, provisiekelder en wijnkelder. Parterre: Entree naar hal met trapopgang en corridor, meterkast, garderobenis en gastentoilet met fontein. Bijkeuken, met toegang tot kelder, ruime woonkeuken met achteringang. Gang met vaste kast en toilet. Herenkamer met open haard en woonkamer met erker. Zithoek en separate eetkamer. Slaapkamer voorzien van inbouwkasten met toegang tot badkamer met ligbad, douche, dubbele vaste wastafels en toilet. Op de eerste verdieping via bordes naar overloop met daaraan 2 slaapkamers waarvan 1 toegang biedt tot de bibliotheek, badkamer met ligbad, vaste wastafel en toilet. Salon (masterbedroom) met open haard en toegang tot garderoberuimte. Op de tweede verdieping via vaste trap met bordes naar zolderverdieping. Zeer ruime berg- hobbyruimte voorzien van dakramen, dakvensters en dakkapel, en drie (slaap)kamers.

INDELING VOORMALIGE DIENSTWONINGEN:

Woning 1:
Op de begane grond de hal met trapopgang. Woonkamer, gesloten eetkeuken met toegang tot bijkeuken. Vanuit de bijkeuken zijn de kelder en de badkamer, voorzien van douche, vaste wastafel en toilet, te bereiken. Op de verdieping de overloop met vaste kast. Slaapkamer 1 met vaste wastafel en dakkapel. Slaapkamer 2 met toegang tot slaapkamer 3 welke is voorzien van vaste kast en vaste wastafel.

Woning 2:
Op de begane grond de hal met trapopgang. Eetkamer met vaste kast en zitkamer beide voorzien van open haard. Gesloten eetkeuken met vaste kast met toegang tot bijkeuken met meterkast en kelderkast. Vanuit de bijkeuken te bereiken doucheruimte met toilet en douche. Op de verdieping is de overloop met bergruimte en vaste kasten. Slaapkamer 1 met dakkapel. Slaapkamer 2 met dakkapel en vaste wastafel. Zeer ruime garage met plaats voor meerdere auto's.

ALGEMEEN:

De naastgelegen voormalige dienstwoningen in boerderijstijl met bestemming kantoor en dienstverlening zijn te koop voor € 295.000,- kosten koper • Bij de villa liggen twee niet meer in gebruik zijnde olietanks die zijn gesaneerd en gevuld met zand. Van beide saneringen is een Kiwa- certificaat aanwezig • De villa met dienstwoningen en de tuin in Engelse landschapsstijl zijn als beschermd monument opgenomen in het monumentenregister in gevolge van artikel 6 van de monumentenwet 1988. De complete omschrijving van Landgoed Treeswijk van de Rijksdienst voor de monumentenzorg is ter inzage aanwezig • Van deze panden is géén brochure beschikbaar: voor tekeningen en extra informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06347
Adres:

Valkenswaardseweg 16 -18-20
WAALRE

 
Vraagprijs: € 1.595.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1828
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 20.000 m²
Woonoppervlakte: 381 m²
Inhoud woning: 1.600 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • open haard • privéparkeerplaats • rijksmonument
Omgeving: aan park • buiten bebouwde kom • nabij bossen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verhagen Makelaars
Adres:

Willibrorduslaan 27
5581GA WAALRE

Contactpersoon: F.C.H.A.I. Verhagen
Telefoon: 040-2212291
Website: www.verhagenmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Waalre, Huize Treeswijk – Monumentale, neoclassicistische villa. vraagprijs: € 1.595.000,- k.k. Valkenswaardseweg 16 -18-20, WAALRE