Voor een groene locatie in villawijk De Wijher tekende Leo Petit van Satijn Architecten deze vrijstaande villa in Toscaanse stijl.

Woonbeleving in elk aspect was daarbij de leidraad; ideale lichtinval en een maximaal tuincontact onderstrepen de doordachte, architectonische opzet. Daarbij dragen talloze praktische details dagelijks bij aan een beleving van het woongenot. Villapark De Wijher ligt centraal, met de binnenstad van Roermond, scholen en winkelvoorzieningen (Retailpark) nabij. De oprit naar de A73 en aansluitend de A2 ligt op slechts enkele autominuten afstand. Het bouwjaar is 1995, de inhoud bedraagt circa 672 m³ en het perceeloppervlak meet 1.146 m².

INDELING:

Begane grond:
Representatieve en statige entree naar ontvangsthal (20,3 m²) met terracotta-kleurige tegelvloer met motiefrand.
Vanuit deze ontvangsthal is er toegang tot twee woonvleugels; een centrale trap leidt er naar de bovenverdieping. Door de gehele woning is in elke ruimte een aansluiting op het centraal stofzuigersysteem aanwezig. Toiletruimte met extra brede deur zoals overigens in elke ruimte in huis en een inrichting met een matzwart, vrijhangend toilet en fonteintje. De tegelvloer van de hal loopt drempelloos door in de toiletruimte waar zij een centraal geplaatst motief heeft. Meterkast met aansluiting van alle nutsvoorzieningen.

Linkervleugel:
Toegang tot de grote living die bestaat uit een keuken-, zit- en eetkamergedeelte. Door hun lichtgrijze kleurstelling lijken de verschillende vlakken door de dag heen subtiel van kleur te veranderen. Kabels en snoeren zijn onzichtbaar weggewerkt in plinten rond de lichteiken parketvloer. Er is reeds voorzien in een gasleiding in de wand, mocht toekomstig een gashaardaansluiting zijn gewenst.
Het zitkamer- annex eetgedeelte heeft door een brede, glazen pui met twee openslaande deuren uitzicht op het achterterras en de volop privacy biedende achtertuin. De raampartijen zijn uitgevoerd met geluidwerende, thermopane beglazing.
Voor de open designkeuken tekende Vos Keukens uit Maastricht. Deze is uitgevoerd met brede laden en heeft een werkblad met geïntegreerde, 5-pits keramische kookplaat (Scholtes) en een gecombineerd houten hakblok/snijplank. Het werkblad wordt indirect verlicht met halogeenverlichting. Een separaat en vrijstaand geplaatste middenconsole is van vier zijden toegankelijk en herbergt de inbouwapparatuur: een vaatwasser (Siemens, 2016), combimagnetron (Atag) en koelkast (Smeg).

Rechtervleugel:
Slaapkamer/kantoorruimte (10,3 m²) met eigen toegangsdeur naar de naastgelegen oprit met deels een overkapping. In een kastenwand met schuifdeuren zijn de witgoedaansluitingen ondergebracht; aan de andere zijde, en eveneens aan het oog onttrokken, bevindt zich de HR-combiketel (Remeha Calenta, 2015). Toegang via een vlizotrap tot de bergzolder waar zich de installatie en verzameltank bevindt van het centrale stofzuigersysteem met wandaansluitingen op diverse plaatsen in huis.
De badkamer (9,9 m2) is betegeld met licht grijze keramische tegels. Een dubbele wastafel met twee onderladen en wit keramisch wastafelblad. Het daarboven gemonteerde spiegelpaneel van 120 x 70 cm is voorzien van geïntegreerde verlichting en tijdsaanduiding. Het toilet gedeelte bestaat uit een Duofix inbouw reservoir en een Aquaclean douche w.c. met bijbehorend closet. Verder ten behoeve van inloopdouche in de vloer een douche waterdrain aangebracht. De ventilatie is elektronisch in drie standen regelbaar.
Vlak voor de hoofdslaapkamer (19,4 m²) bevindt zich een garderobe-nis. De slaapkamer zelf heeft een raampartij met deur die rechtstreeks toegang biedt tot de tuin aan de zijkant.

Verdieping:
De centrale trap in de ontvangsthal is gestoffeerd en verlichting in de roestvrijstalen trapleuning verlicht de treden indirect. In een trapkast bevindt zich de bediening van de tuinverlichting en de installatie van de tuinberegening.
De centrale ruimte op deze eerste verdieping wordt ingenomen door een U-vormige slaapkamer (21,8 m²) met uitzicht op de achtertuin. Hij is voorzien van een vaste wastafel en heeft een infrarood sauna (ter overname). Deze slaapkamer is makkelijk te splitsen in 2 kamers van circa 11 m².

Tuin:
De omliggende tuin vormt een eenheid met de architectonische opzet van de villa. De voortuin heeft geometrische cassettes van buxushagen, de achtertuin een combinatie van terras en een uitgestrekt gazon met lavendelperken en volgroeide borders. Sfeerverhogend is zonder twijfel de dubbele rij cipressen die in Florentijnse sfeer de blik naar de lager gelegen waterpartij leiden. Een separaat tuinhuis biedt plaats aan de stalling van fietsen en tuingereedschap, alsmede de pomp voor de zeven sproeiers van de beregeningsinstallatie.

ALGEMEEN:

Deze villa in Italiaans ontwerp zou allerminst misstaan in een Toscaans landschap. Materiaalgebruik en onderlinge kleurafstemming zijn in mediterrane harmonie met elkaar en de natuurlijke, waterrijke omgeving. Koppel aan deze locatie en architectuur de hypermoderne technieken die zijn toegepast en toekomstige woonwensen vinden er een perfecte uitvalsbasis.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06329
Adres:

Karthuizerlaan 24
ROERMOND

 
Vraagprijs: € 492.500,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1995
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.146 m²
Woonoppervlakte: 176 m²
Inhoud woning: 672 m³
 
Design  
Architect: Leo Petit van Satijn Architecten
 
Kenmerken  
Object: sauna
Omgeving: aan het water • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaars
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Vrijstaande villa in Toscaanse stijl vraagprijs: € 492.500,- k.k. Karthuizerlaan 24, ROERMOND