Wat een heerlijk huis is dit. Een puur ontwerp met een uitzonderlijke beleving. Binnen en buiten lopen in elkaar over.

De villa heeft een woonoppervlakte van 366 m², maar zonder enorm groot aan te voelen, met een menselijke maat. Het perceel van 2.100 m² is prachtig gelegen, met de bossen van Staatsbosbeheer als buur. Op het perceel staat de woning, met dubbele garage, en een bijgebouw met veel bergruimte en een extra carport. De tuin met verschillende open of beschutte terrassen en relax plekken, is schitterend aangelegd.

OMGEVING:

Ervaar hoe het voelt om vrij te wonen, in de Randstad. Dit is niet het Almere, dat u kent. Almere Overgooi is het beste wat Almere te bieden heeft. Overgooi ligt buiten alle stedelijke bebouwing van Almere. Een villawijk aan het Gooimeer, aan de andere zijde van het water tegenover Naarden en Huizen. Een bosrijke omgeving, waar je op zijn best het buitenleven ervaart. De bereikbaarheid is extreem goed. Via de A6 of A27 rijdt u binnen 10 minuten op de A1 en bent u vanaf huis binnen het half uur in Amsterdam of Utrecht. Het kan in Almere. Deze slogan is niet uit de lucht gegrepen. De verkoper van deze prachtige villa heeft hier tien jaar geleden dé plek gevonden, om zijn eigen villa te laten bouwen op een prachtig ruim en goed gelegen perceel. Wonen op deze locatie betekent wonen in het groen, dichtbij de Oostvaardersplassen, een natuurgebied van wel 6.000 ha waar je kunt wandelen en genieten van de natuur. Wilde dieren, zoals heckrunderen, konikpaarden en edelherten. In het weekend is er regelmatig een wisselend programma van natuuractiviteiten voor jong en oud, lezingen van bijzondere gasten, muzikale optredens en workshops. Het Kotterbos, Cirkelbos, Kathedralenbos en het Waterlandse Bos maken deel uit van het grote Oostvaardersplassengebied. Elk bos biedt zijn eigen specialiteit. De één gericht op kunst, de ander gericht op fiets- en wandelpaden. Ook een aanrader is stadslandgoed De Kemphaan, waar onder andere een biologische markt is.

ONTWERP:

De villa aan Kooibos 2 is in 2006 gebouwd. Het is een ontwerp van Mecanoo architecten. Een wereldwijd gerenommeerd bureau, dat ontwerpen realiseert van New York tot Taiwan, maar dichterbij huis, ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Westergasterrein in Amsterdam. Deze woning is een absoluut designer’s hoogtepunt. Echter het is geen ‘product’ van de architect, de woning voelt als een prettig thuis, voor bewoners die architectuur in haar puurste vorm weten te waarderen.

DE VILLA:

Zie de foto’s, video en plattegronden voor een uitgebreide weergave van de indeling. De woning is geschikt voor meerdere gebruikers. Vanwege de bijzondere tweedeling in het ontwerp, kan je er als groot gezin wonen, je kunt werken aan huis, dubbele bewoning door bevriende gezinnen of wonen met je ouders is ook mogelijk. De woning is voorzien van alle moderne gemakken en ingetogen luxe. Er is gebruik gemaakt van enkele goede materialen van goede merken. Verwacht hier geen extreme overdaad, maar een prettig, natuurlijk en puur woonhuis. De woning is op de begane grond ingedeeld met 2 woonkamers en 2 keukens. Op de eerste etage zijn 5 slaapkamers, dit kunnen er eenvoudig 6 worden. De villa biedt prachtige doorkijken, door gebruik van veel glas. Op de begane grond is de beleving weer totaal anders dan op de eerste etage. De ene slaapkamer biedt gevoelsmatig verbinding met buiten, terwijl een andere slaapkamer weer meer privacy biedt. Gedurende de dag verandert de lichtinval en verandert het huis. Door middel van maar liefst 6 schuifpuien staat de benedenverdieping in verbinding met de tuin. Hoe vaker u rondloopt in dit bijzondere woonhuis, hoe meer u zal opvallen, hoe het ontwerp zeer doordacht in elkaar steekt. Onze favoriete plek in het huis is de verbindingshal met glas, grenzend aan de tuin. Of toch de grote woonkamer met de houtkachel en nagenoeg rondom glas. Waar kiest u voor?

BIJZONDERHEDEN:

• Woonoppervlakte 366 m², 5 slaapkamers, 2 badkamers;
• Perceeloppervlakte 2.105 m², prachtige tuin;
• Grenzend aan bossen Staatsbosbeheer;
• Bouwjaar 2006, volledig geïsoleerd;
• Garage geschikt voor 2 auto’s;
• Bijgebouw met carport en ruime aanvullende parkeergelegenheid;
• Flexibele indeling en gebruiksmogelijkheden door schitterende ontwerp.

Wij leiden u graag persoonlijk rond in deze bijzondere villa. Belt u met ons kantoor, voor het maken van een afspraak.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06326
Adres:

Kooibos 2
ALMERE

 
Vraagprijs: € 1.680.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2006
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.105 m²
Woonoppervlakte: 366 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 66 m²
Inhoud woning: 1.332 m³
 
Design  
Architect: Mecanoo
 
Kenmerken  
Object: carport • garage voor meerdere auto's • kantoor-/praktijkruimte • open haard • privéparkeerplaats
Omgeving: aan rustige weg • in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels • privacy gelegen

Meer info op internet:


Woonervaringen van de huidige eigenaar/bewoner

Vijf vragen aan de eigenaar.

1. Wat was de wens voor het ontwerp, toen u deze bijzondere woning liet bouwen?

Het moest een - qua vormgeving - pure, minimalistische woning worden met de nadruk op ruimtelijkheid en bijzondere lichtinval waarbij de relatie met de natuur sterk aanwezig is en het gebruik van het huis flexibel kan zijn (kantoor of praktijk aan huis dan wel de mogelijkheid tot dubbele bewoning).

2. Wat is uw favoriete plaats in het huis?

De zitkamer op het noordoosten met uitzicht op het bos.

3. Wat zou een koper nog kunnen verbeteren aan de villa?

Wellicht zou de koper een zwembad met sauna in de tuin willen.

4. Wat vindt u het prettigst aan deze woonomgeving?

De rust, de ruimte, het vele groen en het vanuit je huis zó het bos in kunnen wandelen of binnen 5 minuten wandelen uit te kunnen kijken over het Gooimeer. Ook is het uniek om vanuit een mooie bosrijke omgeving binnen een half uur in het hart van Amsterdam te kunnen zijn om te shoppen, uit eten te gaan of te genieten van het grote culturele aanbod.

5. Wat zijn 5 tips voor een koper aangaande de omgeving?

1. Wandel vanuit het huis naar "stadslandgoed de Kemphaan" met biologische markt, stichting AAP én Funforest (klimmen in boomkruinen met tokkelbanen).
2. Maak eindeloze fietstochten vanuit huis langs het Gooimeer richting het IJmeer of fiets door het uitgestrekte Almeerderhout of de Oostvaarderplassen en bezoek daar het Natuurbelevingscentrum "De Oostvaarder" om naar de indrukwekkende flora en fauna te kijken.
3. Neem zeilles bij Haddock aan het Weerwater en ga er zeker ook heerlijk wat drinken of eten.
4. Huur een boot bij jachthaven Marina Muiderzand en vaar naar pittoreske haventjes zoals die van Muiden, Uitdam, Durgerdam of Amsterdam (Nieuwendam).
5. Rijd met de auto vanuit huis binnen 25 minuten naar Amsterdam Zuid. Parkeer de auto langs de weg bij het Haarlemmermeerstation. Neem daar één van de vele bus- en/of tramlijnen naar het Museumplein en bezoek het Concertgebouw of het Van Gogh, Stedelijk of Rijksmuseum.


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Ramón Mossel Makelaardij
Adres:

Maasstraat 128
1078HP AMSTERDAM

Contactpersoon: Gernant van Alphen
Telefoon: 020-3052662
Telefax: 020-3052664
Website: www.ramonmossel.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Almere Overgooi – Puur en open vraagprijs: € 1.680.000,- k.k. Kooibos 2, ALMERE