Fantastisch ruim en ruimtelijk familiehuis met interessante zichtlijnen op een schitterende locatie.

De villa bestaat uit een gemetseld 2-laags rechthoekige volume, waar halverwege een 'hap' is uitgenomen. Het rechthoekige volume in de lengterichting van het perceel is Oost-West georiënteerd. De 'hap', bestaande uit de entree, de hal en een patio, is volledig in hout en glas vormgegeven. Het hout zorgt voor een warme uitstraling. De tweedeling creëert een tweetal vleugels: één aan de voorzijde van het huis en één aan de achterzijde. Waar de oostvleugel, gelegen aan de Zeedistellaan, redelijk gesloten oogt, is de vleugel aan de westzijde transparanter vormgegeven. Dit zorgt voor enerzijds privacy aan de straat en anderzijds een maximale connectie met de tuin en patio. Synchroon hiermee is de vormgeving van voor naar achteren toe steeds uitbundiger.

De vleugels zijn robuust vormgegeven in zwart metselwerk. Dit robuuste karakter wordt versterkt door het toepassen van aluminium verholen kozijnen. Het Hilversums formaat zorgt voor een horizontale belijning.
Een vergelijkbare oplossing als bij de patio is ook gekozen op de begane grond aan de voorzijde van de woning, waar de weggenomen 'hap' volledig in hout is gematerialiseerd.

De achtergevel is volledig van glas en lijkt los te staan van de villa door smalle glasstroken aan weerszijden.

MATERIALISATIE
• Metselwerk: zwart, hilversums formaat, niet afgevoegd;
• Entree: kozijnloze vliesgevel met houten draagconstructie;
• Patio: hout (Sapupira);
• Ramen/kozijnen: aluminium (verholen) en iroko;
• Vliesgevel: houten stijlen;
• Houten kolommen en balken: sapipura;
• Houten gevel: louro gamela.

BIJZONDERE ARCHITECTONISCHE KENMERKEN ZIJN:
Vormgeving publiek/Privé • Houten gevel loopt ter plaatse van de entree van binnen naar buiten door • Vrijstaande achtergevel • Een op het zuiden gelegen patio vormt het hart van de woning • Latten houten gevel zijn mooi geïntegreerd in hekwerk ter plaatse van de schuifpui master bedroom en inbraakpreventie bij diverse raampjes.

INTERIEUR
De twee vleugels zijn functioneel ingedeeld. Op de begane grond is aan de voorzijde een luxe woonkeuken en werkkamer gelegen. Aan de achterzijde is een woonkamer met verschillende zithoeken. Op de verdieping is aan de voorzijde een viertal (kinder-)slaapkamers met eigen badkamer. In de achterste vleugel is een master bedroom, walk-in closet, luxe badkamer en yogaruimte.

In de ruimte tussen de vleugels ligt de entree met ruime hal, spiltrap, overloop (die als een brug tussen de twee bouwblokken hangt) en een patio. De patiogevels (op de begane grond) zijn volledig transparant zodat er maximaal contact is tussen de verschillende bouwdelen.

De begane grond heeft een royale verdiepingshoogte. Op de verdieping is deze lager. Ter plaatse van de woonkamer is deze plaatselijk dubbel hoog, wat een bijzonder ruimtelijk effect geeft in combinatie met de vrijhangende draaibare open haard (Gyrofocus). Vanuit de masterbedroom is er via een aantal kleine raampjes contact met zowel de vide (en dus de woonkamer) als buiten (via de dubbel hoge glasgevel).

MATERIALISATIE/ ARCHITECTONISCHE KENMERKEN
• Keuken vrij geïnspireerd op John Pawson;
• Keukenvloer: Noors Leisteen;
• Terras: Bankirai;
• Openhaard: Gyrofocus;
• Verdiepingshoge houten taatsdeuren op de begane grond;
• Verdiepingshoge deuren op de verdieping;
• Vele (lange) zichtlijnen door het huis;
• Op maat gemaakte inbouwkasten.

De tuin is ontworpen door tuinarchitect: Luc Engelhard.
Architect: Pim van der Ven

De architect aan het woord:
Ik heb dit woonhuis ontworpen voor mijn gezin in 2000. Ik viel voor de locatie, zo dicht bij de duinen, in een prachtige setting met bosrijke lanen en dan toch maar 30 minuten rijden naar mijn kantoor in Rotterdam. Prachtige oude bomen in de achtertuin, 50 jaar oude hagen langs de randen, de straat zo rustig dat de kinderen er veilig konden spelen; ideaal.

Aan de straatzijde heb ik het huis meer ingetogen gehouden, met donker metselwerk. Het hoeft daar niet zo op te vallen. Maar aan de tuinzijde is het licht en uitbundig. Een feest van glas en hout.

De begane grond is eigenlijk een grote open ruimte, maar wel indeelbaar met grote taatsdeuren. Veel glas, veel zichtlijnen. Je kunt de kinderen overal zien spelen, zonder ze perse te hoeven horen.

Omdat ik al het groen zo mooi vond, heb ik binnen en buiten in elkaar laten overlopen. De patio, heel veel schuifdeuren, grote glaspartijen, ruime vides: je hebt overal de sfeer van bos en duin in je huis. Daardoor ben je ook veel buiten. Kinderen spelend in de tuin, zittend in de patio. Ideaal, ook bij borrels en verjaardagen.

Op de verdieping heb ik een voorhuis gemaakt voor de kinderen, en een achterhuis voor de ouders. Verbonden met een luchtbrug. Wel zo rustig.

Al met al een heerlijk, open, familie huis op een prachtige plek.

OMSCHRIJVING
LIGGING
Als u houdt van rust, ruimte en privacy, dan is dit uw kans: in de lommerrijke wijk 'De Waranda' in Oostvoorne ligt deze unieke villa waar u volop kunt genieten van uw royale tuin. Het centrum van Oostvoorne ligt op 5 minuten fietsen. Met de auto bent u binnen 10 minuten op de A15 of in Brielle. Binnen 30 minuten in Rotterdam. Tennisbanen, winkels, prachtige natuur (wandelen/fietsen) en het strand (uitermate geschikt voor kitesurfen) liggen om de hoek.

De woning ligt halverwege de gebogen Zeedistellaan. Deze straat (en buurt) wordt gekenmerkt door de groenstroken, die aan weerszijden tussen de weg en de percelen liggen. Doordat hekken niet zijn toegestaan, gaat deze groenstrook naadloos over in de voortuin. Aan de achterzijde wordt het perceel begrensd door het Berkenrijspad. Hagen, bosschages en bomen zorgen rondom voor voldoende privacy.

BEGANE GROND
Een ruimte hal (20 m²) vormt de entree halverwege de noordzijde van de woning. Deze biedt zicht op de erachter gelegen patio (23 m²).
Een nis aan de rechterzijde geeft toegang tot het toilet en een garderobe.
Aan de linkerzijde loopt men naar de luxe woonkeuken (28 m²) en een werkkamer (18,5 m²). De keuken bestaat uit een royaal kookeiland met natuurstenen blad en een afsluitbare pantry/apparatenwand. Grillplaat, keramische kookplaat en geïntegreerde afzuiging zijn van Gaggenau. In de kastenwand zit een Imperial stoomoven en Siemens Combimagnetron.
Aan de rechterzijde van de hal ligt de woonkamer (59 m²). Deze bestaat naast een riante zithoek uit een intiemer gedeelte dat onder andere geschikt is als televisiehoek. Hier tussenin hangt een draaibare open haard. Verschillende plafondhoogtes zorgen tevens voor verschillende zones. De woonkamer is hoofdzakelijk op de achtertuin georiënteerd.
Vanuit de woonkamer en de keuken is de patio via schuifpuien te bereiken.

VERDIEPING
Via een stalen spiltrap in de hal gaat men naar de verdieping. Aan de linkerzijde (voorzijde van het huis) is het "kindergedeelte": 4 slaapkamers (driemaal 10,5 m² en éénmaal 15,5 m²), een badkamer (met toilet, wastafel en inloopdouche) en een ruimte bestemd voor wasmachine, droger, cv-ketel en warmtewisselaar.

In de achtervleugel is het 'oudergedeelte' met de master bedroom (18 m²) welke in open verbinding staat met de walk-in closet, de badkamer en een yogaruimte. De badkamer is voorzien van mozaïek wand- en vloertegels, inloop regendouche, bad (Villeroy & Boch), toilet en wastafel.

BIJGEBOUW
Achter de woning ligt een eenlaags bijgebouw welke is voorzien van sauna, jacuzzi, massagedouche en toilet. Voorzien van eigen groepenkast, cv-ketel en boilervat (120 L).

TUIN
De voortuin gaat naadloos over in de groenstrook van de gemeente, die langs de weg loopt. Planten, Bomen en Bosschages zorgen voor voldoende privacy. Aan de rechterzijde loopt een pad langs de woning naar de hoofdentree en de achtertuin. Aan de rechterzijde van de woning ligt een gazon met twee halfhoge muurtjes, die tuin structuur geven. De achtertuin van 320 m² is sfeervol ingericht en is volledig verbonden met de woonkamer middels de schuifpuien.

VERWARMING
• Vloerverwarming;
• Passieve zonne-energie;
• Open haard.

MATERIALEN/MERKEN
Vloer: Noorse Leisteen • Gevelmetselwerk: Antracietkleurig in Hilversums formaat • Keuken: op maat gemaakt door interieurbouwer Van der Plas, vrij geïnspireerd op John Pawson • Keukenapparatuur: Miele, Gaggenau, AEG en Siemens • Buitenverlichting: Bega.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06321
Adres:

Zeedistellaan 13
OOSTVOORNE

 
Vraagprijs: € 1.100.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2001
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.039 m²
Woonoppervlakte: 271 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 31 m²
Inhoud woning: 1.048 m³
 
Design  
Architect: Pim van der Ven
Tuinarchitect: Luc Engelhard
 
Kenmerken  
Object: atelier • jacuzzi • kantoor-/praktijkruimte • open haard • sauna • tuinhuis
Omgeving: in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij ruiterpaden

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:





Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):




Van der Hoek Makelaars
Adres:

Voorweg 2
3233SK OOSTVOORNE

Contactpersoon: S. van der Velden
Telefoon: 0181-484000
Website: www.vanderhoekmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:






– Oostvoorne – Onder architectuur gebouwd familiehuis vraagprijs: € 1.100.000,- k.k. Zeedistellaan 13, OOSTVOORNE