Landgoed 'de Landerije'; unieke mogelijkheid tot het verkrijgen van uw eigen landgoed op toplocatie in beschermd natuurgebied 'het pareltje in het Voornes Duin', grenzend aan het Tenellaplas en directe toegang tot het pad naar het Oostvoornse strand, te voet en te paard.

Volledig omgeven door bos en duin. Direct aan een ruiterpad naar het strand. Weiden en stallen en alle mogelijkheden tot het beoefenen van de ruitersport. Het landgoed is een officieel gerangschikt landgoed conform de natuurschoonwet 1928. Het betreft hier een opengesteld landgoed (voor de omliggende bospaden, niet voor de opstallen en direct omliggende gronden), waarvan er slechts 58 zijn in heel Zuid-Holland welk extra fiscale voordelen kan bieden aan de eigenaar. Totale grondoppervlakte: 57.175 m² eigen grond. In tegenstelling tot veel landgoederen zijn de huidige opstallen geen beschermd monument wat u de mogelijkheid biedt uw woondroom te realiseren in het duingebied.

BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN:

Op het perceel is momenteel binnen het bouwvlak circa 262 m² bebouwd en buiten het bouwvlak bevindt zich een grote houten schuur van circa 276 m². Op de locatie mag binnen het bouwvlak 300 m² bebouwd zijn, dus zou er nog 38 m² bij mogen. Voor het hoofdgebouw geldt dan een goothoogte van 4 m en een nokhoogte van 10 m. Voor overige erfbebouwing geldt een goothoogte van 3 m een een nokhoogte van 6 m. Dit betekent dus dat u een woning van 2.100 m³ bovengronds zou kunnen realiseren naast de schuur van 200 m² voor bijvoorbeeld het houden van paarden, of het stallen van auto’s of boten. Mocht u besluiten tot totaalsloop van de huidige opstallen dan kan de saneringsregeling worden toegepast, in dat geval mag er maximaal 400 m² binnen het bouwvlak worden bebouwd, waarbij dus een woning van 2.800 m³ zou kunnen worden gerealiseerd.

FISCALE VOORDELEN:

De volgende fiscale voordelen zijn mogelijk:
Vrijstelling van de waarde van de grond van onroerendzaakbelasting OZB • Lagere waardering van de woning, thans WOZ-waarde € 123.000,-, waardoor zeer laag eigen woning forfait voor inkomstenbelasting • Vrijstelling van de waarde van de grond in BOX 3 • Vrijstelling vennootschapsbelasting • Vrijstelling van overdrachtsbelasting • Vrijstelling van schenk- en erfbelasting.

LIGGING:

Het object valt binnen het natura 2000 gebied. Dit biedt u extra bescherming tegen geluidshinder in de omgeving en/of intensieve veeteelt. De dichtstbijzijnde woonhuizen in de omgeving staan op minimaal 125 m² afstand. De gezellige centra van Rockanje en Oostvoorne met al haar voorzieningen en horeca bevindt zich op fietsafstand. De stranden, de zee en diverse uitvalswegen om de hoek. Oostvoorne vormt een prima uitvalsbasis voor de haven, industrie, Europoort, Maasvlakte en Botlek en ook Rotterdam en Den Haag zijn uitstekend te bereiken. Oostvoorne is gelegen in provincie Zuid-Holland en vormt samen met Rockanje en Tinte de groene en bovenal recreatieve gemeente Westvoorne. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met het strand, bossen en duinen in de directe omgeving waar het heerlijk fietsen, wandelen of paardrijden is.

HUIDIGE OPSTALLEN:

De huidige opstallen bestaan uit het woonhuis, een vakantiewoning, een paardenstal (circa 60 m²) en een zeer royale houten schuur (circa 276 m²). Op de begane grond van het woonhuis is een woonkamer, open keuken, bijkeuken, schuur, badkamer en slaapkamer. Op de eerste verdieping bevindt zich de overloop en nog een slaapkamer. Op de begane grond van de vakantiewoning is een woonkamer met trap naar verdieping, dichte keuken en badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers. De woningen zijn aangesloten op het gasnet en riolering.

Graag zullen wij u verder informeren!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06294
Adres:

A J Bootpad 2
ROCKANJE

 
Vraagprijs: € 2.695.000,- v.o.n.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1931-1944
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 57.175 m²
Woonoppervlakte: 150 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 330 m²
Inhoud woning: 450 m³
 
Kenmerken  
Object: paardenstallen • privéparkeerplaats • rijksmonument • tuinhuis
Omgeving: aan zee • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • nabij bossen • nabij natuurgebied • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van der Hoek Makelaars
Adres:

Voorweg 2
3233SK OOSTVOORNE

Contactpersoon: A. van der Hoek
Telefoon: 0181-484000
Website: www.vanderhoekmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Rockanje – Landgoed 'de Landerije' gelegen in 'Voornes Duin' vraagprijs: € 2.695.000,- v.o.n. A J Bootpad 2, ROCKANJE