Dit Bourgondische landhuis laat je het leven iedere dag vieren. Het is alsof ze er altijd al heeft gestaan. Dit nostalgische huis ademt de ongedwongen sfeer van het Franse landleven en is tegelijk perfect tot in het kleinste detail.

Ze is een fraai en representatief voorbeeld van een rijke, traditionele bouwstijl en bevindt zich aan een van de mooiste lanen van Brabant, aan de rand van Oosterhout, waar indrukwekkende villa’s liggen op ruime percelen, verscholen in het groen. Het is hier riant en comfortabel wonen, met de natuur en alle scholen om de hoek en dichtbij het gezellige centrum van dit mooie Brabantse stadje. De bereikbaarheid is bovendien optimaal. Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, maar ook Rotterdam en Antwerpen bevinden zich op korte afstand.

Achter de statige toegangspoort aan de Warandelaan ontvouwt zich een wereld waarin schoonheid, kalmte en savoir-vivre het ritme van alledag bepalen. Hier wordt genoten van het buitenleven, zonder ophef, eerlijk en puur. Van lange zomers en gezellige winters in een stoer, echt huis, opgetrokken uit authentieke, natuurlijke materialen. Een huis waar je wilt wonen, omdat het alles is wat een huis moet zijn. En nog veel meer.
De een noemt het een kasteelhoeve, de ander herkent er een Frans manoir in, maar dat doet er eigenlijk niet toe, de villa is beeldschoon. De vele stijldetails – de gevels van oude handvorm steentjes, gemetselde sierkoven, hardhouten kozijnen en hardstenen architraven, Franse luiken, smeedijzeren muurankers en buitenlantaarns en de speelse verspringingen in gevel en dak – dragen bij aan een verrassend en harmonieus geheel. Het is alles behalve rechttoe rechtaan.

Het hoofdgebouw heeft een dak van Belgisch leisteen, de tuinkamer van oude ‘blauwe’ pannen, terwijl de dubbele garage, in de stijl van een schaapskooi, een glooiende rieten kap heeft. Het huis wordt omzoomd door een klassieke, romantische stijltuin van ruim 4.000 m² met veel wintergroene bomen en heesters, beukenhagen, taxus in snoeivorm, witte hortensia’s, paden van oude klinkers, grint en ruime terrassen met sierbestrating. Aan de voorzijde een erf met grint, omlijst door Belgische hardstenen kinderkoppen, met plaats voor meerdere auto’s. Aan de achterzijde de parktuin met twee kraakheldere, rechthoekige vijvers in het verlengde van de hal, die als een zichtlijn de dubbele, getoogde voordeur verbindt met een identiek gevormd glasvenster in de achtergevel.

De transparantie en harmonie tussen interieur en exterieur is typerend voor deze villa. Ook binnen wordt de sfeer bepaald door het gebruik van authentieke, robuuste materialen. De vloer in het voorportaal bij de entree en in de keuken is van Belgisch hardsteen en in de hal, de sfeervolle werkkamer en de gezellige living van gloedvol eikenhout, overal met vloerverwarming. De open haard in de woonkamer wordt ouderwets gestookt met hout, maar in de keuken en de oranjerie werken de open haarden op gas. De riante L-vormige landhuiskeuken heeft werkbladen van gebrand graniet en is van alle gemakken en apparatuur voorzien, ook van een authentiek ‘Lacanche’ fornuis. Naast de keuken bevindt zich de heerlijke oranjerie met sierlijke, hoge tuindeuren naar een zonnig terras. Hier, bij de open haard met een goed glas wijn, lees je het dikste boek in een adem uit. De aparte dienstentree aan de zijkant van het huis biedt toegang tot een hal met toilet, een was- en bijkeuken en een voorraadkamer, alle met Carrara-marmeren vloeren.

De drie woonverdiepingen in huis, effectief 643 m² oppervlakte, worden ontsloten door een hardstenen trappartij met sierlijke smeedijzeren leuningen, maar er is ook een lift. Er gaat een aparte trap naar beneden, naar de wijnkelder. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers met eigen badkamers, waaronder de zeer luxueuze master suite met kleedkamer en balkon en een ruim L-vormig studio-appartement. De tweede verdieping biedt ruimte aan een vierde grote slaapkamer met badkamer en een wellness/fitness die kan worden uitgebreid met een sauna en/of stoomcabine. In de sfeervolle garage annex tuinhuis is zelfs een bar met faciliteiten gerealiseerd, ideaal voor een feestje. Dit Bourgondische landhuis ontworpen en gebouwd door Vlassak-Verhulst, laat je het leven iedere dag vieren.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06286
Adres:

Warandelaan 24
OOSTERHOUT NB

 
Vraagprijs: € 2.625.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2007
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 4.160 m²
Woonoppervlakte: 492 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 55 m²
Inhoud woning: 1.700 m³
 
Design  
Architect: Vlassak Verhulst
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • balkon • elektrisch toegangshek • garage voor meerdere auto's • kantoor-/praktijkruimte • lift • open haard • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij snelwegen • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Villawijk in Oosterhout – Bourgondisch landhuis vraagprijs: € 2.625.000,- k.k. Warandelaan 24, OOSTERHOUT NB