Iets ten zuiden van Oisterwijk ligt een enclave van rust. Landgoederen als De Oude Hondsberg, Ter Braakloop en de Brekxsche Hoven rijgen zich aaneen tot een uitgestrekt en uniek natuurgebied, dat wordt beheerd door het Brabants Landschap.

Naald- en loofbossen, heidevelden, zandverstuivingen, idyllische vennen en een beekje dat zich slingerend een weg door het landschap baant – de natuur is ruig en adembenemend mooi. Het is slechts weinigen gegeven om hier, tussen de karakteristieke plaatsen Oisterwijk en Moergestel, te mogen wonen. De meest exclusieve villa’s en landhuizen wijd en zijd liggen aan en rond de Hondsbergselaan. Op riante percelen, afgeschermd van de buitenwereld. De voorbijganger ziet slechts toegangspoorten en oprijlanen, die verdwijnen in het groen. Dit landhuis is in dat opzicht geen uitzondering, maar in alle andere opzichten des temeer.

Het werd begin zeventiger jaren gebouwd voor de eigenaar van een groothandel in hout. Die wist precies wat hij wilde: een villa in Engelse landhuis- of cottagestijl – degelijk, stoer en sierlijk. Hij deed bij de bouw een flinke greep in zijn beste eigen houtvoorraad. Het huis, opgetrokken uit warmrode baksteen en ruim voorzien van karakteristieke elementen, wordt gedragen door robuuste eikenhouten staanders en dwarsliggers. In combinatie met de natuurstenen vloeren, roederamen, glas-in-lood vensters, de (verwarmde) veranda en fraaie landschapstuin past het perfect in het beeld van deze romantische bouwstijl, die rond 1900 vanuit Engeland naar het vasteland van Europa overwaaide. Villa’s hoefden niet meer per se extreem groot en imposant te zijn, maar liever warm en intiem – pittoresk zelfs, met de onmiskenbare charme van een country house. Het typeert dit landhuis, hoewel we het hier nog steeds hebben over een kloeke familieresidentie, met een bewoonbaar oppervlak van 340 m², een dubbele garage en ruime, natuurstenen terrassen rond een verwarmd buitenzwembad met badhuis in classicistische stijl. De formele parktuin wordt door hagen afgescheiden van het bosperceel, dat een groene buffer vormt naar de Hondsbergselaan.

Dat geldt tevens voor de villa, waar alle vertrekken op de begane grond bereikbaar zijn vanuit de centrale hal. In de gezellige living speelt het leven zich af rond de grote open haard en in de aangrenzende tuinkamer kun je heerlijk neerstrijken met een dik boek, een goed glas wijn en intussen genieten van het mooie uitzicht op het zwembad en de uitbundig bloeiende bloemperken. De ruime Poggenpohl keuken, met bijkeuken, is in stijl uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Er is een doorgang naar de garage en een aparte ingang naar het studio-appartement erboven, dat nu in gebruik is als kantoorruimte, maar door de separate ligging ideaal zou zijn voor een inwonende au-pair, een mantelverzorgster of een kind dat ruimte nodig heeft. De verdieping is bereikbaar via een stijlvol trappenhuis met vide, waar alle vier de slaapkamers aan de tuinzijde van het huis naast elkaar liggen. De master bedroom heeft een comfortabele eigen badkamer en kleedruimte, de overige drie slaapkamers delen een tweede en derde badkamer en hebben alle toegang tot het dakterras. Er is tevens een wijnkelder, waar uw lievelingsflessen kunnen worden opgelegd voor dat ene mooie moment. Het elegante badhuis is voorzien van een toilet en doucheruimte en is gemakkelijk geschikt te maken als guesthouse en/of wellness-ruimte. Alle benodigde leidingen zijn reeds aanwezig.

Dit karakteristieke familiehuis omringt zijn bewoners met sfeer, vrijheid en de privacy waaraan we zo vaak behoefte hebben. De huidige bewoners hebben het liefdevol onderhouden. Het is een heerlijk huis, dat zich leent voor een rijk en Bourgondisch leven met familie en vrienden. Een huis waar bijzondere herinneringen worden geboren.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06282
Adres:

Hondsbergselaan 14
OISTERWIJK

 
Prijs: op aanvraag
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1973
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 5.000 m²
Woonoppervlakte: 343 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 126 m²
Inhoud woning: 1.577 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • bibliotheek • buitenzwembad • elektrisch toegangshek • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • open haard • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • nabij natuurgebied • nabij ruiterpaden • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Grenzend aan natuurgebied in Oisterwijk – Villa in Engelse landhuisstijl prijs: op aanvraag Hondsbergselaan 14, OISTERWIJK