Wandelend door de Koepoortstraat zal ieders oog vallen op dit schitterende rijksmonument! Deze woning was in 2014 winnaar van de Snappenburg de Vriesprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan een pand uit de binnenstad waaraan bijzonder herstel is uitgevoerd.

Met liefde en aandacht voor detail is de gevel van deze woning gerestaureerd en teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat. De met bladgoud belegde zon en door een smid gerestaureerde heksenvanger zijn hierbij fantastische details! Er is zelfs gebruik gemaakt van een blauwdruk uit 1900, om de gevel op de tweede verdieping wederom te voorzien van de driedelige raampartij die gedurende de jaren verloren was gegaan.

Zodra je door de voordeur komt is het direct duidelijk; dit is een bijzonder pand. De imposante hal met schoon metselwerk aan de rechterzijde en de strak afgewerkte muur aan de andere zijde geeft direct de sfeer van dit huis aan. Dit is te danken aan interieurontwerpster Christien Starkenburg, die in 2014 verantwoordelijk was voor het ontwerp van de benedenverdieping.

Komende vanuit de hal is er allereerst het prachtig afgewerkte toilet, maar je blik zal direct getrokken worden naar de wenteltrap. Het zicht naar de bovenste verdieping is geheel open dankzij deze constructie. Deze wenteltrap leidt uiteraard ook direct naar de het gewelfde 16e-eeuwse souterrain, wat door zijn ruimte en aanwezigheid van extra toilet diverse mogelijkheden heeft. Denk hierbij aan een werkruimte of bed and breakfast.

Terug naar de begane grond vinden we aan de voorzijde van de woning de lichte woonkeuken, waar met elkaar aan een grote tafel de dag begonnen kan worden. Zoals je mag verwachten, is de keuken voorzien van kwalitatief hoogwaardige inbouwapparatuur van Siemens; inductiekookplaat, heteluchtoven, combimagnetron en vaatwasser.

Via de tussenruimte waar de kinderen lekker kunnen knutselen, of jijzelf kan werken, kom je in de woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. Veel licht, ruimte en de Scandinavische sfeer maken van de kamer een heerlijke plek om te zitten. De houten balken geven wederom een mooi contrast tussen oud en nieuw.

Via de wenteltrap gaan we naar de eerste verdieping waar door het grote raam een lichte overloop ontstaat. Aan de voorzijde van de woning zijn er twee slaapkamers te vinden; een babykamer en een zeer ruime slaapkamer die momenteel gebruikt wordt als tweede woonkamer. Op deze verdieping is een apart toilet te vinden dat direct naast de badkamer ligt. De badkamer is voorzien van een ligbad, aparte douche en wastafel.
Aan de achterzijde zonder twijfel een van de mooiste kamers van het huis; de masterbedroom! Wederom bepalen de mooie houten balken de sfeer, maar het licht en uitzicht dankzij de twee grote ramen maken van deze kamer een beleving.

We nemen wederom de wenteltrap, dit keer naar de tweede verdieping, waar we op de gang een praktisch ingerichte wasruimte vinden met een groot werkblad. Aan de voorzijde ligt een grote kamer met de gerestaureerde raampartij. Aan de achterzijde is ook een prachtige slaapkamer gecreëerd met veel ruimte. Tot slot is er op deze verdieping nog een tweede badkamer aanwezig met doucheruimte, toilet en wasbak.

Als laatste verdieping is er de zolder, uiteraard bereikbaar via de wenteltrap. Op de zolder springen de originele balken en een prachtige bedstede in het oog.

Tegelijkertijd met de voorgevel, is ook de achtergevel in 2013 gerestaureerd met hetzelfde oog voor detail. De in 2015 nieuw aangelegde tuin laat aan deze zijde van de woning dan ook weinig te wensen over. Heerlijk genieten op het fraaie terras met veel groen om je heen!

Uniek te noemen voor het centrum van Doesburg is, naast een parkeerplaats aan de achterzijde, de eigen garage met ruimte voor één auto en elektrisch bedienbare deur.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06278
Adres:

Koepoortstraat 28
DOESBURG

 
Vraagprijs: € 685.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: halfvrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1900
 
Afmetingen  
Woonoppervlakte: 229 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 26 m²
Inhoud woning: 1.022 m³
 
Kenmerken  
Object: garage • privéparkeerplaats • rijksmonument • souterrain
Omgeving: in stadscentrum • nabij winkels

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Hoog&Kamp Makelaars
Adres:

Kerkstraat 31
6981CL DOESBURG

Contactpersoon: H. Hoogenkamp
Telefoon: 0313-483215
Telefax: 0313-483219
Website: www.hoogenkampmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Doesburg, rijksmonument in de statigste straat – Fraai gerestaureerd met veel woonruimte vraagprijs: € 685.000,- k.k. Koepoortstraat 28, DOESBURG