In het prachtige vestingstadje Willemstad, nabij de historische haven staat deze markante, in uitstekende staat verkerende stellingmolen, die in 1734 in opdracht van de Nassause Domeinraad is gebouwd. D’Orangemolen beschikt over hoogwaardig afgewerkte leefruimten waarbij veel aandacht is besteed aan het behoud van authentieke details.

De stellingmolen is in de loop der jaren uitstekend onderhouden en biedt veel privacy in de geheel omsloten tuin, bestaande uit een sfeervolle binnenplaats met veranda, een prachtige zijtuin en een terras. Het perceel is deels omsloten door hekwerk, deel door een buxushaag. Aan de zuidzijde grenst de tuin aan de stadswal met een wandelroute naar de binnenhaven. Parkeren kan op eigen terrein.

Indeling begane grond:
Entree, hal met veel oude uniek details, toilet met wandcloset, toegang tot riante schitterende luxe woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en fornuis. Vanuit de keuken heb je een prachtig uitzicht over de haven. Sfeervolle, zeer lichte zitkamer (acht meter doorsnee, ruim vier meter hoog) in de voet van de molen met sfeervolle open haardpartij, balkenplafond en stijlvolle eikenhouten trap naar de eerste verdieping. De zitkamer biedt tevens toegang tot de 'heerenkamer' die toegang biedt tot de wijnkamer/kelder. Twee openslaande getoogde tuindeuren geven toegang tot de omsloten privétuin.

Eerste verdieping:
Via de authentieke trap is de overloop bereikbaar die toegang geeft tot de masterbedroom met badkamer met inloopdouche, sauna en toilet. De overloop geeft ook toegang tot de tweede en derde slaapkamer en tweede badkamer met ligbad, wastafel en toilet en houten trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping bevindt zich de molenaarsruimte met toegang tot het stellingdek en de volgende verdiepingen met de maalzolder, steenzolder en kapzolder.

Willemstad:
Willemstad is een vestingstad met een historische binnenhaven die omgeven is door historische gebouwen (het Mauritshuis en het Arsenaal), gezellige cafés en uitstekende restaurants. Het pittoreske dorp leent zich perfect voor een leuk (zomer)dagje uit. Willemstad is uitstekend bereikbaar vanuit Rotterdam, Breda en Antwerpen, mede door haar gunstige ligging langs de snelwegen A29 en A58.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06223
Adres:

Bovenkade 11
WILLEMSTAD NB

 
Vraagprijs: € 1.450.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1734
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 844 m²
Woonoppervlakte: 292 m²
Inhoud woning: 1.679 m³
 
Kenmerken  
Object: hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • open haard • privéparkeerplaats • rijksmonument • sauna • tuinhuis • wijnkelder
Omgeving: in stadscentrum • nabij golfbaan • nabij snelwegen • nabij winkels • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Qualis Nederland
Telefoon: 0416-315501
Telefax: 0416-315499


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Willemstad, Noord-Brabant – In uitstekende staat verkerende molen vraagprijs: € 1.450.000,- k.k. Bovenkade 11, WILLEMSTAD NB