Op steenworp van de Randstad, onder architectuur gebouwd LANDHUIS met vrijstaande carport/schuur en fraai aangelegde tuin.

Omschrijving.
Centraal: Wolvega is goed bereikbaar vanuit de Randstad en ligt centraal in de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. In Wolvega woont u in iets meer dan een uur is Amsterdam bereikt met de auto. Met een eigen station is de trein een goed alternatief voor de auto.

Natuurgebieden; Dat Wolvega tussen de natuurgebieden Lindevallei, Rottige Meenthe, en Weerribben – Wieden ligt is minder bekend. Wolvega ligt in het centrum tussen deze gebieden en het gebied dat de meeste vogelsoorten van Nederland kent. Een grote variëteit aan soorten natuurgebieden van bos naar veen tot zandgebieden allemaal op fietsafstand.

Wolvega: ligt centraal in de Gemeente Weststellingwerf, een natuur- en waterrijke gemeente met veel fiets- en wandelmogelijkheden. Het gezellige dorp met ruim 12.500 gemoedelijke inwoners, is goed voorzien met scholen en winkels (vijf supermarkten) en heeft een centrumfunctie voor de omgeving. Het hele jaar door zijn er veel activiteiten in Wolvega ondermeer in het Victoria park, een internationaal bekende paardensportlocatie met als hoogtepunt de Frisian Ascot.

Cultuur: Zwolle, Meppel en Groningen bieden met hun musea een mooi variëteit aan. Daarbovenop is Leeuwarden, in 2018 Culturele hoofdstad, en zijn er dan in de regio veel evenementen voor de fijnproevers.

Sport: in de directe omgeving kunt u naar de beroemde Elfstedentocht, Thialf, de voetbalclubs van Zwolle, Heerenveen, Groningen of Leeuwarden naar de paardensport of toch liever IJshockey. Een breed aanbod om de agenda’s vol te houden!

Het landhuis ligt aan de rand van Wolvega, is prachtig onder architectuur gebouwd met o.a. een vrijstaande carport/schuur en een schitterend onder architectuur aangelegde tuin met boomgaard en vijverpartij op een kavel van maar liefst 2.675 m² eigen grond! Bouwjaar: 2008. Inhoud: ca. 1.500 m³ en ca. 360 m² woonoppervlakte!
Stijlvol en sereen in voorkomen, compleet in comfort. Dit is een bijzondere woning gelegen aan De Scheene, grenzend aan residentie "De Tuinen" in Wolvega. Van binnen en buiten is het landhuis een optelsom van doordacht ontwerp, ambacht en duurzame technologie. Architect Bauke Tuinstra en binnenhuisarchitect Heico Kindermans leiden ons rond.


Van bovenaf gezien heeft het acht jaar oude huis aan de Scheeneweg 16 de vorm van een plus. Dat treft: het is een woning die meer herbergt dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Alleen al door de drie woonlagen, waarvan een in het souterrain. Circa 1.500 kubieke meter inhoud heeft de woning, en 375 vierkante meter woonoppervlak. ‘Het is een groot huis, maar oogt niet massaal’, zegt architect Tuinstra. De landelijke omgeving bracht Tuinstra tot dit ontwerp: een landhuis. ‘De vondst is de kruisvorm op deze hoekkavel: die geeft het huis van alle kanten een fraaie aanblik.’ We gaan naar binnen. De grote raampartij geeft licht in de hal, die enkele fraaie architectonische verrassingen biedt. Een blik omhoog geeft zicht op een ruime vide met helemaal in de nok een bijzonder daklicht, dat nog eens extra daglicht de woning binnenbrengt. Het is toch al een licht huis, met op elke hoek van het plusteken ramen.

Het metselwerk van de buitengevel loopt in de hal door, waardoor binnen ook een beetje buiten is. Opvallend is de houten trap. Die is als één geheel ontworpen, tot aan de geïntegreerde trapleuning aan toe. ‘De trap is hier een soort meubelstuk’, geeft Tuinstra aan. Hij wijst naar boven. ‘Ook daar is een ambachtelijk detail te zien: de dakspanten die de vorm hebben van een koningspil van een molen. Niet voor niets was de aannemer die het huis bouwde ook molenbouwer.’

We lopen de woonvertrekken in. Rechts is de ‘mediatheek’. Hier vallen direct de vaste wandkasten op. Achter de deurtjes is een heleboel ruimte voor boeken, films en/of muziek. De zwarte stalen plateaus bieden plaats aan kunstvoorwerpen. Direct voorbij deze ruimte is de woonkamer. Een hoge, smalle ruit biedt al een blik hierop. Ernaast is een modern vormgegeven gashaard geplaatst. Ook in de woonkamer vinden we het stalen plateau als stijlelement terug, net als een vaste kast waar bijvoorbeeld een televisie in past.
De hele begane grond heeft een natuurstenen vloer, in grootformaat tegels. Die passen qua kleur bij de rest van het interieur. De styling van de met matglas bedekte kastdeuren vinden we terug in de ruime keuken. ‘De ruime woonkeuken is het sociale hart van dit huis. De ruimte is prachtig gevuld met een grote eettafel annex fornuis. Hier ga je rustig een hele avond zitten als je vrienden op bezoek hebt’, zegt interieurarchitect Heico Kindermans.

De rondleiding gaat verder via de ruime bijkeuken. Terug via keuken en woonkamer lopen we in de hal links de werkkamer in. Deze kan prima dienst doen als thuiskantoor of slaapkamer. Ook hier vinden we kasten in fraai timmerwerk. Dan gaan we door de hal de trap af. Naast de technische ruimte met de aardwarmtepomp is in het souterrain een badkamer met douche, dubbele wastafel, toilet en sauna te vinden. Verder vinden we hier nog drie grote multifunctionele ruimtes. Ze zijn te gebruiken als slaap-, opslag-, hobby- of kantoorruimte. Via de ramen is er genoeg licht en ventilatie om de kamers als slaapvertrek te gebruiken. Doordat deuren en plafonds normale hoogten hebben, voelt het souterrain niet als kelderruimte.

De trap op, naar de etage. Daar leidt een ‘luchtbrug’ naar een vide. Hier beleef je de hal en het trappenhuis op z’n ruimtelijkst. Op de etage bevinden zich twee slaapkamers, allebei voorzien van door Kindermans ontworpen compositie van vast meubilair met kleding- en ladekasten en een groot bureau. Zeer bijzonder is de badkamer die Kindermans ontworpen heeft. ‘Hier is geen rechte wand te vinden. Daar heb ik op ingespeeld door kastruimte op maat te maken, die aansluiten op de schuine kap.’ Een als een meubelstuk geplaatst veelzijdig wandelement verbindt wastafels, inloopdouche en badruimte. ‘Dit meubel loopt met opzet niet door tot het plafond, voor een maximaal ruimtelijk effect.’ Ook in deze badkamer ontwierp de interieurarchitect bovendien plateaus, die hier kunnen dienen als zitplaats.

Het idee achter de plateaus zie je eigenlijk in het hele huis terug: een stijlvol element dient tegelijk een praktisch doel. Tuinstra: ‘En overal zie je de combinatie terug van ambachtelijk en hightech. Met zijn robuuste en bescheiden uitstraling is dit een prachtig huis. Het voelt natuurlijk, met alles op zijn plek.’ Binnen een straal van 1.200 m bevindt zich o.a.: Het Linde College, een regionale scholengemeenschap met onderwijsvormen VMBO tot en met VWO, het NS-treinstation en het centrum met o.a. 5 zeer moderne supermarkten (Jumbo, AH, Lidl, Aldi en Poiesz).


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06195
Adres:

Scheeneweg 16
WOLVEGA

 
Vraagprijs: € 995.000,-
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis (nieuwbouw)
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2008
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.675 m²
Woonoppervlakte: 360 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 35 m²
Inhoud woning: 1.500 m³
 
Design  
Architect: Bauke Tuinstra en Heico Kindermans (binnenhuis)
 
Kenmerken  
Object: airconditioning • alarminstallatie • bibliotheek • carport • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • open haard • privéparkeerplaats • sauna • souterrain • vijver • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • landelijk gelegen • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Woonervaringen van de huidige eigenaar/bewoner

Overige bijzonderheden:

Meterkast met 13 groepen en krachtstroom • 33 x zonnepanelen op carport en geïsoleerde schuur • Aardwarmte voor energiezuinig verwarmen en koelen • Pomp voor snellere warmwatervoorziening • Vloerverwarming op alle drie de verdiepingen • Natuurlijke ventilatie via draai- en kiepramen • Elektrische horren annex zonneschermen met afstandbediening in de verdiepingsslaapkamers • Buiten en binnen sensor geschakelde verlichting • Brand- en inbraakalarminstallatie in woonhuis en bijgebouw • Beveiligde binnendeuren • Vaste bekabeling in ruime mate aanwezig, onder meer speakerbekabeling, smartaansluitingen, vast internet • Twee verdiepte terrassen, bereikbaar via openslaande tuindeuren vanuit de woonkeuken • Boomgaard met negen oude bomen, waaronder vijftig jaar oude perenbomen en twee zestigjarige Goudrenetten • De tuin is gedraineerd en rondom afgerasterd.


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters
Adres:

Hoofdstraat Oost 51
8471JJ WOLVEGA

Contactpersoon: H.Wimmenhoeve
Telefoon: 0561-691717
Website: www.woudenhof.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Zuid-Friesland, landelijk gelegen nabij A32 – Prachtig onder architectuur gebouwd landhuis vraagprijs: € 995.000,- Scheeneweg 16, WOLVEGA