In groene woonomgeving, op uniek en vrijgelegen perceel, op enkele autominuten van de rijksweg N65 naar Den Bosch en Tilburg gelegen, indrukwekkend onderkelderd landhuis in de vorm van een kasteelhoeve! Nieuw gebouwd en opgeleverd in 2003 en in 2012 met multifunctioneel bijgebouw en dubbele carport c.q. garage, buitenzwembad en magnifieke aangelegde tuin rondom.

Opmerkelijk en imposant landhuis qua locatie in buitengebied, architectuur en afwerkingsniveau, optimaal woongenot middels indrukwekkende grootte, indeling en gebruik hoogwaardige en historische bouwmaterialen in combinatie met alle luxe, comfort en optimaal isolatiepakket.

Met semi-professionele hippische accommodatie, uitgevoerd met binnenrijbak, buitenrijbak, dertien paardenboxen, paddocks en tevens aanleunende recreatiewoning.

Bij oprechte interesse, verzoeken wij u om de uitgebreide verkoopdocumentatie inclusief plattegronden aan te vragen danwel een afspraak tot bezichtiging te maken, om een juiste indruk te krijgen hetgeen u zal overtuigen!

Vijf redenen om deze 'Grand Cru' onder de landhuizen te kopen:

1. In 2003 en in 2012 door echte ambachtslieden nieuw gebouwd, met oog voor elk detail en middels gebruik van historische bouwmaterialen gecombineerd met alle hedendaagse luxe en comfort
2. Opmerkelijke U-vormige woningplattegrond met optimale privacy, geborgenheid en oriëntatie op de landerijen aan de achterzijde
3. Ideale combinatie voor wonen en werken, mogelijkheid voor dubbele bewoning danwel kantoor/praktijk/atelier aan huis, woonoppervlakte bijgebouw circa 170 m²
4. Nabij nationaal natuurpark De Loonse en Drunense Duinen en op steenworp afstand van natuurgebied Het Helvoirts Broek gelegen
5. Op circa 10 autominuten van Den Bosch en Tilburg, nog dichterbij zijn Oisterwijk en Vught met de historische dorpskernen en volop winkelvoorzieningen, horecagelegenheden en voortgezet onderwijs

Kenmerken:

▪ Bouwjaar: landhuis 2003, bijgebouw 2012
▪ Perceeloppervlakte: 11.133 m²
▪ Woonoppervlakte landhuis: circa 450 m²
▪ Woonoppervlakte bijgebouw: circa 170 m²
▪ Totale woonoppervlakte: circa 620 m²
▪ Inhoud landhuis: circa 1575 m³
▪ Inhoud bijgebouw: circa 425 m³
▪ Totale inhoud: circa 2.000 m³

Kasteelhoeve

Hal met fraaie houten trappenpartij, riante woonkeuken met oppervlakte van circa 60 m² met toegang tot het souterrain, zitkamer, aansluitend woonkamer en zomerkeuken, totale oppervlakte begane grond circa 240 m². Eerste verdieping met ouderslaapkamer, garderobekamer en complete, luxe badkamer één, drie slaapkamers met tweede badkamer en magnifiek aangelegde volwassen achtertuin met buitenzwembad. Middels trap naar verlaagd zonneterras met toegang tot souterrain met oppervlakte van circa 150 m².

Multifunctioneel bijgebouw

Dit multifunctionele bijgebouw is gebouwd in 2012 en gelegen aan de linkerzijde van het landhuis en rechtstreeks bereikbaar via de oprijlaan vanaf de voorzijde. Gezien de ligging op het perceel, de indeling, het materiaalgebruik en het isolatiepakket, is dit multifunctionele bijgebouw voor vele doeleinden te gebruiken:

Als zijnde tandem- of kangoeroewoning, ten behoeve van mantelzorg voor inwonende ouders danwel kinderen met extra zorgbehoefte ▪ Woonruimte kindermeisje, au pair ▪ Atelier- c.q. galerieruimte (kunstenaar, schilder etc.) ▪ Kantoor- c.q. praktijkruimte (tandarts, fysiotherapie, logopedie etc.) ▪ Oorspronkelijke functie als dubbele garage.

Tuin rondom

De parkachtige tuin rondom is magnifiek aangelegd. De fraaie zichtlijnen vanuit de diverse hoeken van de achtertuin in combinatie met de beeldbepalende bomen rondom en de volwassen hagen, maken deze tuin een lust voor het oog en meer dan heerlijk om in te vertoeven.

De achtertuin is diep genoeg om altijd zon te hebben. Het geheel is omheind met natuurlijke hagen en bomen. Over de volle breedte van de achtergevel is een terras in sierbestrating aangelegd. Middels een doordachte aanplant van struiken, bomen en hagen aan de achterzijde van de tuin, is privacy gegarandeerd. Deze magnifiek aangelegde, volwassen tuin is uitgevoerd met een verlichtingsplan alsmede een volautomatische beregeningsinstallatie.

Er is een buitenzwembad aanwezig, afmeting circa 9.00 m x 5.00 m x 1.60 m diep, met Solar-dek (voorzien van zonnecollectoren), automatische schoonmaakrobot en aparte cv-installatie. Het geheel is uitgevoerd met een sfeervol lounge terras.

Semiprofessionele hippische accommodatie met aanleunende recreatiewoning, Gestelstraat 3a:

▪ Gebruiksoppervlakte bebouwd: circa 1.465 m²
▪ Gebruiksoppervlakte erfverharding: circa 1.215 m²
▪ Gebruiksoppervlakte stallen met binnenbak: circa 960 m²
▪ Totale oppervlakte accommodatie: circa 2.680 m²

Paardenhouderij en binnenrijbak:
Dit riante paardenverblijf is uitgevoerd met een stalgedeelte, dat is verdeeld in een T-vormige gang met twaalf boxen, was-/poetsplaats en een zadelkamer. De paardenboxen hebben een afmeting van circa 5,60/5,00/2,50 meter x 4,75 meter. Aansluitend aan de T-vormige gang is een tweede gang naar de binnenrijbak, afmeting circa 31 meter bij 12 meter met een vernieuwde zandbodem en sproei-installatie.

Aanleunende recreatiewoning c.q. inpandige woonruimte:
Zowel vanaf het stalgedeelte als via de eigen entree is de inpandige woonruimte te bereiken. Deze woning heeft een recreatieve bestemming en is zeer geschikt voor verhuur danwel voor gebruik van stagiaires/grooms, oppervlakte circa 100 m². Het geheel is eenvoudig doch praktisch ingericht met een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toilet en bergruimte.

Buitenruimte en buitenrijbak:
De geheel omheinde buitenbak heeft een afmeting van circa 55 meter bij 27 meter, is recent voorzien van een eb-/vloedbodem, sproei-installatie en een omheining van hout, hekwerk en een beukenhaag.

Het erf is bereikbaar via de eigen verharde oprijlaan aan de Gestelstraat. Verder is het perceel ingericht met beukenhagen en diverse volwassen struiken en bomen. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor auto’s, vrachtwagen en trailers. Vanaf het erf is binnen enkele minuten het natuurgebied Het Helvoirts Broek te bereiken met volop uitrijmogelijkheden!

Self-supporting accommodatie, onafhankelijk van het landhuis!

Locatie

Dit uitzonderlijk fraaie landhuis met gastenverblijf en paardenaccommodatie met verblijfsruimte, is gelegen in het buitengebied tussen Helvoirt en Haaren, midden in het hart van de Brabantse paardenbusiness. Binnen 30 autominuten zijn de vele jaarlijkse spring- en dressuur evenementen te bereiken.

De Gestelstraat is een zijstraat van de doorgaande weg Molenstraat. De ligging is ideaal, op een rustige plek zonder directe buren, maar toch binnen enkele minuten in de dorpen van Helvoirt of Haaren. Verder zijn de heerlijke bossen en natuurgebied Het Helvoirts Broek op enkele wandelminuten gelegen.

In Helvoirt wordt het bourgondische Brabantse landelijke leefgenot gecombineerd met praktische voorzieningen; Albert Heijn, Aldi, C1000, Kruidvat, Boerenbond, de slager en de bakker alsmede diverse culturele- en sportvoorzieningen, zijn binnen 4 autominuten te bereiken. Basisschool Dr. Landman te Helvoirt is op 7 fietsminuten gelegen en de basisscholen De Klimop en De Hasselbraam te Haaren zijn beide op 13 fietsminuten oftewel 6 autominuten gelegen. Er is een bushalte om de hoek aan de Molenstraat op 3 minuten lopen.

De grotere winkelcentra van Tilburg en Den Bosch zijn goed en eenvoudig bereikbaar binnen circa 10 autominuten via de Rijksweg N65. Nog dichterbij zijn Oisterwijk, Vlijmen, Vught en Udenhout met prachtige, vaak historische dorpskernen vol goede voorzieningen. Hier is volop aanbod wat betreft winkelcentra, horecagelegenheden en voortgezet onderwijs.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06179
Adres:

Gestelstraat 3 & 3a
HELVOIRT

 
Vraagprijs: € 2.000.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2003 / 2012
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 11.133 m²
Woonoppervlakte: 620 m²
Inhoud woning: 2.000 m³
 
Kenmerken  
Object: airconditioning • alarminstallatie • atelier • buitenhaard • buitenkeuken • buitenzwembad • carport • elektrisch toegangshek • garage • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • manege binnenbak • manege buitenbak • paardenstallen • privéparkeerplaats • souterrain • weiland • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • nabij natuurgebied • nabij ruiterpaden • open ligging • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: Mevrouw (Helmie) W.A.M. Kanters RM RT
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– In het buitengebied van Helvoirt – Kasteelhoeve met hippische accommodatie vraagprijs: € 2.000.000,- k.k. Gestelstraat 3 & 3a, HELVOIRT