Op circa 15 autominuten van ‘s-Hertogenbosch en op ruim 20 autominuten van vliegveld Eindhoven, in unieke, groene woonomgeving, aan landweg gelegen, in 1778 gebouwde en in de loop der jaren compleet verbouwde en gemoderniseerde rietgedekte langgevelboerderij met multifunctioneel bijgebouw (dubbele garage en paardenstallen), eigen parkeerterrein voor circa acht auto’s, magnifieke, landelijke tuin met rondom met brandpoel en 13.300 m² bolakker.

Charmante en grootse, gemeentelijk monumentale familieboerderij: met fraaie ontvangsthal met studeerkamer c.q. bibliotheek, sfeervolle woonkamer (voormalige deel) met oppervlakte van circa 90 m², riante leefkeuken (de hert) met originele schouwpartij en oppervlakte van circa 50 m², aansluitend kinder-/werkkamer en opkamer met melkkelder, ouderslaapkamer met luxe, complete badkamer één op de begane grond en drie royale slaapkamers met tweede badkamer en grote open ruimte met vide op de verdieping, met bergzolder over de gehele lengte.

Multifunctioneel bijgebouw met volop parkeergelegenheid en eigen oprit met smeedijzeren poort, momenteel in gebruik als zijnde dubbele garage op de begane grond en hobbyruimte op de verdieping, tevens paardenboxen met zadelkamer en extra stallingsruimte.

Gezien de ligging op het perceel, indeling en materiaalgebruik is dit bijgebouw voor vele doeleinden te gebruiken (kangoeroewoning ten behoeve van ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, bed and breakfast, dubbele garage etc.)

Het betreft een opmerkelijk knappe en goed onderhouden woonboerderij met een heel eigen identiteit op een unieke woonlocatie en met een karakteristiek afwerkingsniveau.

Zowel de woonboerderij als het multifunctionele bijgebouw zijn geheel in stijl en met behoud van karakter verbouwd en gerestaureerd. Het geheel biedt een optimaal woongenot middels grootte, indeling en gebruik duurzame bouwmaterialen in combinatie met comfort en een uitstekend isolatiepakket.

Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen.

Vijf redenen om deze woonboerderij op de allermooiste locatie in Sint-Michielsgestel te kopen:

1. Gemeentelijk monumentale Brabantse langgevelboerderij, in de loop der jaren compleet gerenoveerd, gemoderniseerd en geïsoleerd; met behoud van authenticiteit, met gebruik van duurzame bouwmaterialen, uitstekend isolatiepakket en voorzien van hedendaagse comfort
2. Buitengewoon, fantastisch en vrij wonen op een landelijke en groene woonlocatie aan de rand van het dorp met vrij uitzicht over de landerijen, gelegen tussen Sint-Michielsgestel en Gemonde, met riant gevoel van rust en ruimte. Ieder moment van de dag en alle seizoenen mooi!
3. Multifunctioneel bijgebouw, gezien de ligging op het perceel met eigen oprit voor vele doeleinden te gebruiken (kangoeroewoning ten behoeve van ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, bed & breakfast, dubbele garage etc.)
4. Ideaal object voor gezinnen met meerdere kinderen, dierenliefhebbers, alsmede de combinatie van wonen en werken aan huis danwel wonen, werken en mantelzorg aan huis
5. Op circa 20 autominuten van het vliegveld Eindhoven, op circa 15 autominuten van NS station ‘s-Hertogenbosch en op circa 10 wandelminuten van bushalte; op fietsafstand zijn gelegen ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Gemonde, Schijndel en Den Dungen met historische kernen en volop winkelvoorzieningen, horecagelegenheden, voortgezet onderwijs en diverse natuurgebieden

Kenmerken

▪ Bouwjaar: 1778, in de loop der jaren gemoderniseerd en gerenoveerd
▪ Perceeloppervlakte: 18.750 m²
▪ Gebruiksoppervlakte langgevelboerderij: ca. 415 m²
▪ Gebruiksoppervlakte bijgebouw: ca. 115 m²
Totale gebruiksoppervlakte: ca. 530 m²
▪ Inhoud langgevelboerderij: ca. 1.500 m³
▪ Inhoud bijgebouw: ca. 500 m³
▪ Totale inhoud: ca. 2.000 m³

Indeling begane grond woongedeelte

Middels de oprit met grind aan de Gemondseweg, met volop parkeergelegenheid op eigen terrein, bereikt u deze indrukwekkende rietgedekte, historische woonboerderij.

Het geheel wordt omzoomd met monumentale bomen. De beuken- en buxushagen bakenen de volwassen boerenhof met brandpoel (natuurlijke wel of zwemvijver). Het traditionele klompenpad langs de lange gevel van de boerderij en rond de putmik is bestraat met oude kinderkopjes in waaierverband, de verharding in de kruidentuin bestaat uit gebakken waalklinkers. De volwassen omliggende tuin geeft een onbelemmerd uitzicht over het Brabants coulissenlandschap, uw eigen bolakker en (speel-)weide met vrijstaand bijgebouw.

Via de voordeur bereikt u de ontvangsthal, oppervlakte circa 15 m², geheel in de stijl welke u mag verwachten, met boerenplavuizen, balken in het zicht en kleurstelling volgen het karakter van de boerderij.

Toegang tot de zeer grote woonkeuken, oppervlakte circa 50 m², met volledig geoutilleerde keuken (vernieuwd in 2008). De U vormige inrichting is voorzien van een granieten blad met 5 pits-inductiekookplaat en afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser en koelkast. De historische manshoge brandmuur met haardpartij, de broodoven en het loergat naar de voormalige jongveestal geven deze ruimte een geheel eigen karakter. De boerentegelvloer voorzien van vloerverwarming en de balklagen met de staanders in het zicht met bijpassende kleurstelling, maken de prettige en sfeervolle woonbeleving compleet.

Aansluitend is er een kinderslaap-/speel-/studeerkamer één met ingebouwde slaapgelegenheid heeft een afmeting van circa 2,50 x 4,00 m.

De opkamer is middels enkele opgaande treden vanuit de keuken te bereiken. Via het trapluik en enkele neergaande treden is er toegang tot de half verzonken melkkelder, ideaal voor proviand en wijnopslag. Deze opkamer en melkkelder verkeren nog in een authentieke staat en kleurstelling, afmeting circa 2,50 x 3,90 m.

De ontvangsthal geeft tevens toegang tot een ruim toilet en de garderobe-ruimte. Aan de rechterzijde is toegang tot de studeerkamer twee/bibliotheek, afmeting circa 3,50 x 4,50 m. Er zijn inbouwkastenwanden en diverse multimedia-aansluitingen. Het geheel is voorzien van een eiken houten vloer met historisch balkenaanzicht en staanders. Via de ramen is er opmerkelijk fraai uitzicht over de bloemenhof met gemetselde waterput en de achtergelegen bolakker.

De riante en sfeervolle woonkamer heeft een oppervlakte van maar liefst circa 90 m². Het geheel wordt gekenmerkt door fraai en optimaal lichtinval middels openslaande deuren en ramen en aan drie zijden met roedenverdeling welke toegang verlenen tot de boerenhof, tuinen en terrassen. De authentieke en eeuwenoude gebintstijlen met de moer- en kinderbalken, staan in het zicht. De boerentegelvloer complementeert het geheel en de vloerverwarming levert het comfort.

Aansluitend is er een technische ruimte c.q. waskamer met opstellingsruimte van de cv-combiketel (HR 2013) en de aansluitingen ten behoeve van wasmachine en wasdroger.

Authenticiteit in een historische uitstraling met ruimte en rust. De absolute kwaliteit van buiten wonen.

Alle leefruimtes op de gehele begane grond zijn uitgevoerd met boeren plavuizen voorzien van vloerverwarming, de wanden zijn voorzien van boeren pleisterwerk en de plafonds zijn voorzien van stucwerk/plaatwerk met inbouwspots en eiken houten constructiebalken en originele historische staanders. Alle binnendeuren op de begane grond zijn massieve houten deuren met houten binnendeurkozijnen en identiek deurbeslag.

Indeling begane grond slaapgedeelte

Vanuit de ontvangsthal bereikt u via de gang, de royale ouderslaapkamer drie, afmeting circa 4,40 x 4,50 m. Met stucwerk plafond en staanders in het zicht, dubbele openslaande deuren naar de zijtuin en een inloop-garderobekast. In deze kast is een aparte ruimte als zijnde meterkast, welke is voorzien van vijftien groepen, twee krachtgroepen en vier aardlekschakelaars.

Aansluitend is er een eigentijdse badkamer één, welke is vernieuwd in 2008. Het geheel is tot plafond betegeld, voorzien van een kunstof ligbad met thermostaatkraan en handdouche, inloopdouche met thermostaatkraan, wandmeubel met dubbele wasgelegenheid en een tweede toilet. Deze badkamer één is voorzien van inbouwspots, vloerverwarming, handdoekradiator en afzuiging.

Indeling eerste verdieping

Via de handgeslagen trap is de eerste verdieping te bereiken met een ruime vide welke wordt gekenmerkt door een houten balustrade. De authentieke eikenhouten constructiebalken zijn in het zicht tot in de nok welke een enorm gevoel van ruimte geeft. Door de keukenopstelling is deze ruimte voor meerdere invullingen geschikt, momenteel wordt deze ruimte gebruikt als werkruimte/atelier.

Er loopt een lange gang met optreden dwars door de schoorsteen en de verdieping van de boerderij met aan beide zijden de diverse slaapkamers, badkamer twee, toilet en een tweetal berg- c.q. garderobekamers.

Slaapkamer vier, afmeting circa 5,90 x 4,89 m, aan de kopgevel gesitueerd als zijnde voormalige hooizolder, waarbij de authentieke gebintstijlen en de moer- en kinderbalken in het zicht staan en er een wasgelegenheid is.

Slaapkamer vijf, afmeting circa 5,21 x 2,20 m, met verdiepte slaapkuil en authentieke gebintstijlen en de moer- en kinderbalken in het zicht. Er is een dakkapel met uitzichthoudende ramen over de bolakkers.

Slaapkamer zes, afmeting circa 5,21 x 3,70 m, met authentieke gebintstijlen en de moer- en kinderbalken in het zicht. Er is een dakkapel met uitzichthoudende ramen over de bolakkers.

Badkamer twee, eenvoudig doch praktisch, afmeting circa 2,00 x 1,00 m, tot plafond betegeld, uitgevoerd met douche en wastafel en voorzien van inbouwkast.

Download de uitgebreide Cato-verkoopdocumentatie voor uitgebreide informatie en plattegronden.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06176
Adres:

Gemondseweg 14
SINT-MICHIELSGESTEL

 
Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1778
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 18.740 m²
Woonoppervlakte: 530 m²
Inhoud woning: 2.000 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • atelier • garage • garage voor meerdere auto's • hobbyruimte • open haard • paardenstallen • privéparkeerplaats • rietenkap • weiland • zwemvijver
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • buiten bebouwde kom • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • nabij bossen • nabij natuurgebied • nabij ruiterpaden • open ligging • privacy gelegen • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: Mevrouw (Helmie) W.A.M. Kanters RM RT
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– In unieke groene woonomgeving, aan landweg gelegen – Compleet gemoderniseerde langgevelboerderij vraagprijs: € 1.250.000,- k.k. Gemondseweg 14, SINT-MICHIELSGESTEL