Op loopafstand van het dorpscentrum en op fietsafstand van de Parade in Den Bosch, op historische locatie gelegen, charmant, dubbel familiehuis, oorspronkelijk gebouwd als zijnde woonhuis met dienstwoning, bestaande uit twee woningen, Taalstraat 133 & Taalstraat 135, beide met aparte entreepartijen, garage/berging en opmerkelijk diepe, volwassen achtertuin.

Dit unieke object kan gebruikt worden als zijnde twee separate woningen, maar ook als woning met een multifunctioneel karakter:
Als zijnde tandem- of kangoeroewoning, ten behoeve van mantelzorg voor inwonende ouders danwel kinderen met extra zorgbehoefte ▪ Gastenverblijf voor ouders, familie, vrienden (van expats) ▪ Atelier- c.q. galerieruimte (kunstenaar, schilder etc.) ▪ Kantoor- c.q. praktijkruimte (tandarts, fysiotherapie, logopedie etc.) ▪ Combinatie met woonruimte kindermeisje, au pair ▪ Verhuur ten behoeve van belegging danwel bed and breakfast, horeca etc. ▪ Extra relaxruimte in combinatie met sport- en wellness faciliteiten.

Opmerkelijke combinatie van dubbel gebruik, indien gewenst naar eigen keuze te moderniseren, uniek en authentiek, van grote klasse qua locatie, optimaal woongenot middels indrukwekkende grootte, behoud van karakteristieke indeling, neorenaissance stijlelementen en details.

Taalstraat 135 (aan de linkerzijde van het object) wordt qua indeling gekenmerkt door een centrale gang met ontvangsthal, eetkamer met kamer en suite-deuren naar woonkamer met kamer en suite-deuren naar tuinkamer/serre en woonkeuken op de begane grond, twee royale slaapkamers met badkamer op de eerste verdieping en vier slaapkamers op de tweede verdieping.

Taalstraat 133 (aan de rechterzijde van het object) wordt qua indeling gekenmerkt door een hal op de begane grond, trapopgang naar eerste verdieping met eenvoudige keuken, woon-/slaapkamer/atelier en trapopgang naar tweede verdieping met twee slaapkamers en tweede badkamer. Momenteel wordt het pand gebruikt als woonhuis met atelierruimte. Gezien de ligging aan de rechterzijde van het perceel met eigen tweede entree en de algehele indeling, is Taalstraat 133 multifunctioneel en voor vele doeleinden te gebruiken.

Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen. Er is een recent bouwkundig rapport ter inzage aanwezig om inzicht te verschaffen in eventuele moderniserings- en onderhoudskosten.

Bouwkenmerken

▪ Bouwjaar: 1898
▪ Perceeloppervlakte: 420 m²
▪ Woonoppervlakte dubbele woning: ca. 310 m²
▪ Gebruiksoppervlakte garage: ca. 33 m²
▪ Gebruiksoppervlakte balkon: ca. 7 m²
▪ Totale gebruiksoppervlakte: ca. 350 m²
▪ Inhoud dubbele woning: ca. 1.010 m³
▪ Inhoud open garage/berging: ca. 80 m³
▪ Inhoud woning inclusief open garage: ca. 1.090 m³

Vijf redenen om dit 19e-eeuws dubbele woonhuis met dienstwoning en inpandige garage te kopen:

1. Charmant, sfeervol, dubbel familiehuis met rijke historie en met behoud van de authentieke stijlelementen en details (zonder monumentale status)
2. Gelegen op top-woonlocatie aan eeuwenoude Taalstraat, met het landgoed Sophiasburg als buur aan de voorzijde, landgoed Zionsburg als buur aan de achterzijde en het Vughtse winkelhart met alle voorzieningen op loopafstand
3. Ideaal object voor (samengestelde) gezinnen met meerdere kinderen, dubbele bewoning met ouders alsmede inwonende kinderen met zorgbehoefte alsmede de combinatie van wonen en kantoor/praktijk/atelier aan huis
4. Met opmerkelijk diepe, circa 57 meter diepe, volwassen achtertuin op het zuidwesten, te allen tijde vrijgelegen en met volop rust, ruimte en optimale privacy
5. Naar eigen inzicht te moderniseren omwille van specifieke woon- en gebruikswensen, recent bouwkundig rapport ter inzage aanwezig

Indeling begane grond Taalstraat 135

Entree één, aan de voorzijde gesitueerd.

Gang, centraal in de woning gelegen, met ontvangsthal, voorzien van marmeren tegelvloer, met toegang tot de eetkamer, de woonkamer, de woonkeuken en de kelder alsmede tot het toilet en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Eetkamer, afmeting ca. 4,00 x 3,95 m, aan de voorzijde van de woning gelegen, voorzien van sfeervolle schouwpartij en originele inbouwservieskasten met kamer en suite-deuren, geheel uitgevoerd met glad stucwerk wanden, hoge plafonds (circa 3,20 m) met sierlijsten en hardhouten parketvloer.

Woonkamer, afmeting ca. 5,00 x 3,95 m, centraal in de woning gelegen, voorzien van de originele inbouwkasten met kamer en suite-deuren enerzijds en plafondhoge glas-in-looddeuren naar tuinkamer, geheel uitgevoerd met glad stucwerk wanden, hoge plafonds (circa 3,20 m) met sierlijsten en hardhouten parketvloer.

Tuinkamer/serre, afmeting ca. 3,40 x 3,95 m, aan de achterzijde van de woning gelegen, voorzien van houten schuifdeuren met roedeverdeling naar de achtertuin en loopdeur naar woonkeuken, geheel uitgevoerd met glad stucwerk wanden, stalen constructie met schuin glazen dakvlak en antieke (Escher-stijl) tegelvloer.

Woonkeuken, afmeting ca. 4,53 x 3,00 m, bereikbaar via tuinkamer/serre alsmede via ontvangsthal, eenvoudig doch praktisch met houten inrichting en inbouwapparatuur, met berg-/proviandkamer met opstelling cv-combiketel Nefit HR 2012, halfhoog betegeld en uitgevoerd met glad stucwerk wanden, stucwerk plafonds en tegelvloer.

Wijnkelder, met meterkast (negen groepen), oppervlakte circa 10 m², middels enkele neergaande treden te bereiken vanaf de ontvangsthal, ten behoeve van proviand, natuurlijke ventilatie middels koekoek.

Indeling eerste verdieping Taalstraat 135

Via de dichte houten trap in de centrale gang, bereikt u de ruime overloop met toegang tot twee zeer royale slaapkamers, badkamer één en de toegangsdeur naar de naastgelegen voormalige dienstwoning op Taalstraat 133.

Slaapkamer één, afmeting ca. 4,00 x 3,95 m, aan de voorzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met een schouwpartij, openslaande dubbele deuren naar slaapkamer twee, momenteel in gebruik als werkkamer.

Slaapkamer twee, afmeting ca. 5,00 x 3,95 m, aan de achterzijde gelegen en uitgevoerd met openslaande deuren naar balkon op het zuidwesten, afmeting ca. 1,20 x 3,95 m, met betontegels en houten balustrade.

Badkamer één, afmeting ca. 2,00 x 3,00 m, halfhoog betegeld en voorzien van ligbad, wastafel en toilet, natuurlijke ventilatie middels raam.

De gehele eerste verdiepingsvloer is voorzien van een hardhouten parketvloer, deels glad pleisterwerk wanden, deels behang wanden en stucwerk plafonds (circa 3,10 m hoog) met sierlijsten.

Indeling tweede verdieping Taalstraat 135

Via de dichte houten trap op overloop één, bereikt u de ruime overloop drie met toegang tot vier slaapkamers.

Slaapkamer drie, afmeting ca. 4,70 x 3,95 m, aan de achterzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met inbouwkast en wastafel.

Slaapkamer vier, afmeting ca. 3,35 x 3,00 m, aan de achterzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met inbouwkasten en wastafel.

Slaapkamer vijf, afmeting ca. 3,95 x 3,70 m, aan de voorzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met inbouwkasten en dakkapel.

Slaapkamer zes, afmeting ca. 3,00 x 2,15 m, aan de voorzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met dakkapel.

De gehele tweede verdiepingsvloer is voorzien van een hardhouten parketvloer, deels glad pleisterwerk wanden, deels behang wanden en stucwerk plafonds.

Indeling begane grond Taalstraat 133 (dienstwoning)

Entree twee, aan de voorzijde gesitueerd, rechts van de voordeur van Taalstraat 135.

Hal, met meterkast (vier groepen) en trapopgang naar eerste verdieping.

Indeling eerste verdieping Taalstraat 133

Via de dichte houten trap in de hal, bereikt u overloop twee met toilet twee en inbouwkast, met toegang tot woon-/slaapkamer/ atelier zeven en keuken twee.

Woon-/slaapkamer/atelier zeven, oppervlakte circa 18 m² en voorzien van een sfeervolle schouwpartij, geheel uitgevoerd met glad stucwerk wanden, plafonds met sierlijsten en hardhouten parketvloer.

Keuken twee, afmeting ca. 3,34 x 3,00 m, aan de achterzijde gelegen, eenvoudig doch praktische met koof en inbouwkasten, uitgevoerd met glad stucwerk wanden, stucwerk plafonds en marmeren tegelvloer.

Nagenoeg de gehele eerste verdiepingsvloer (behalve keuken twee) is voorzien van houten vloerdelen, stucwerk wanden en plafonds.

Indeling tweede verdieping Taalstraat 133

Via de dichte houten trap naar overloop vier met toegang tot twee slaapkamers en badkamer twee.

Slaapkamer acht, afmeting ca. 3,35 x 3,00 m, aan de achterzijde van de woning gelegen en uitgevoerd met wastafel.

Slaapkamer negen, afmeting ca. 3,75 x 3,00 m, aan de voorzijde gelegen en uitgevoerd met dakkapel.

Badkamer twee, afmeting ca. 2,00 x 1,15 m, halfhoog betegeld en voorzien van douchebak.

De gehele tweede verdiepingsvloer is voorzien van vloerbedekking, deels glad stucwerk wanden, deels behang wanden en stucwerk plafonds met sierlijsten.

Tuin

De weelderige tuin aan de achterzijde is op het zuidwesten gelegen, circa 57 meter diep en circa 9 meter breed.

Nabij de woning is een siertuin met diverse terrassen en siergrind. Aan de achterzijde is een moestuin die direct grenst aan landgoed Zionsburg en daardoor te allen tijde vrijgelegen is, met optimale rust en privacy.

De volwassen beplantingen vanuit de diverse hoeken van de achtertuin in combinatie met het gazon en volwassen (bloesem)bomen en struiken, maken deze tuin een lust voor het oog en meer dan heerlijk om te vertoeven.

Garage/berging

Garage/berging, afmeting circa 2,75 x 8,95 m, aan de achterzijde open en daarmee de mogelijkheid om twee auto’s te parkeren, bereikbaar vanaf de ontvangsthal in Taalstraat 135 als ook via de Taalstraat zelf, aan de rechterzijde van het perceel gelegen en voorzien van twee houten openslaande deuren, in de kap van de garage/berging is middels een entresol volop bergruimte.

Download de uitgebreide Cato-verkoopdocumentatie met plattegronden voor de complete informatie.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06158
Adres:

Taalstraat 133 & 135
VUGHT

 
Vraagprijs: € 750.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: geschakelde woning
Bouwjaar/-periode: 1898
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 420 m²
Woonoppervlakte: 310 m²
Inhoud woning: 1.090 m³
 
Kenmerken  
Object: atelier • balkon • bibliotheek • carport • garage • gastenverblijf • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • serre of oranjerie
Omgeving: in dorpscentrum • nabij bossen • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels • privacy gelegen • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: Mevrouw (Helmie) W.A.M. Kanters RM RT
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Op historische locatie nabij centrum Vught – Charmant, dubbel familiehuis vraagprijs: € 750.000,- k.k. Taalstraat 133 & 135, VUGHT