Uniek pand op een levendige locatie en een plattegrond met gevarieerde volumewerking. Een kenmerkend pand tegen het centrum van Leeuwarden aan.

Op een zeer markante locatie bij de Vrouwenpoortsbrug, de toegangspoort tot het stadscentrum van Leeuwarden, gelegen karakteristieke stadsvilla gebouwd in 1906, naar een ontwerp van architect Hendrik Kramer. Dit schitterende huis is een rijksmonument, ruim voorzien van klassieke ornamenten, paneeldeuren, marmeren en parket-vloeren en is uitstekend onderhouden en gemoderniseerd met behoud van de goede elementen. Kortom het is een zeer fraai gezinshuis door uitstraling, zijn volume en het feit dat het naast 3 woonkamers en een studeerkamer tevens 5 slaapkamers, 2 keukens en 2 badkamers heeft. Zeer geschikt voor mensen die werk of praktijk (voor een deel) aan huis hebben.

Indeling:
Robuuste hoofdentree met hardstenen stoep, fraaie vestibule met marmeren vloer en glaspaneeldeur. Centrale hal met marmeren vloer, origineel karakteristiek trappenhuis en paneeldeuren naar de diverse vertrekken. Aan de zuidzijde van de villa bevinden zich de voorsalon met fraai uitzicht over de stadsgracht en Prinsentuin, de eetkamer die van de voorkamer te scheiden is met dichte paneelschuifdeuren en een derde kamer met veel kastruimte en dubbele deuren naar de achtertuin op het zuidwesten. De kamers hebben karakteristieke schouwpartijen en parketvloeren met bies randafwerking. Aan de noordoostzijde van de gang bevindt zich de studeerkamer met imposante schouwpartij en achtergelegen compacte kantoorruimte. Vanuit de centrale gang zijn ook een modern toilet, de ruime provisiekelder en de eetkeuken bereikbaar. Deze eetkeuken met een plafond van parelschroten is voorzien van veel kastruimte, een parketvloer en een bijzondere op maat gemaakte, in art deco-stijl, mahonie houten keuken in L-vorm. De achtergelegen grote bijkeuken heeft naast veel bergruimte tevens een tweede keukenopstelling met alle inbouwapparatuur. Verder is de bijkeuken voorzien van alle wasapparatuur en toegangen tot de tuin aan de noord/westkant en de tuin aan de zuid/westkant. Aan de noordzijde naast de woning is er de mogelijkheid om 2 auto’s te parkeren.

Verdieping:
centrale ruime bovenhal met paneeldeuren naar de vertrekken. Torenkamer aan de zuid-oostzijde met vaste kasten, grote voorkamer met schouwpartij, vaste kasten en een prachtig uitzicht over de stadsgracht en de Oldehove. Ruime zijkamer en een kamer met toegang naar het achterbalkon. Moderne badkamer met douche, toilet en 3 wastafels. Hoofdslaapkamer met veel kastruimte en fraai vormgegeven dakterras met natuurstenen balustrade. Vanuit de hoofdslaapkamer is de 2e badkamer bereikbaar die is voorzien van een twee wastafels, toilet, bad en douche. Aan de hoofdslaapkamer grenst tevens de garderobekamer.

De woning wordt omsloten door een stadstuin waarbij de zuid en zuidwest zijde door hoge beplanting veel privacy geeft aan de bewoners. Daarnaast is er, voor de ochtend- en namiddagzon als verrassing nog een patio c.q. westelijke tuin die grenst aan de bijkeuken met terras.

Algemeen:
Bouwjaar 1906 ▪ Rijksmonument (fiscale voordelen waaronder het kunnen overnemen van laagrentende leningen van het Nationaal Restauratiefonds) ▪ Eigen grond 562 m² ▪ Riolering vernieuwd ▪ Leidingwerk gas, water en elektra in 1994 vernieuwd ▪ Uitstekende elektra- en ICT installaties ▪ 8 aansluitingen voor TV en radio ▪ Volledig isolerende beglazing aangebracht ▪ Dakbedekking vernieuwd en geïsoleerd ▪ Politiekeurmerk ▪ Alarminstallatie met doormelding ▪ HR-combiketels met zonneboiler ▪ Zonnepanelen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06139
Adres:

Harlingersingel 7
LEEUWARDEN

 
Vraagprijs: € 595.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 562 m²
Woonoppervlakte: 350 m²
Inhoud woning: 1.400 m³
 
Design  
Architect: Hendrik Kramer
 
Kenmerken  
Object: privéparkeerplaats • rijksmonument
Omgeving: in stadscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij winkels

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Makelaardij Friesland
Adres:

Heliconweg 6
8914AS LEEUWARDEN

Contactpersoon: P. Noordraven
Telefoon: 058-2449100
Telefax: 058-2449101
Website: www.makelaardijfriesland.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de rand van het stadscentrum Leeuwarden – Karakteristieke stadsvilla vraagprijs: € 595.000,- k.k. Harlingersingel 7, LEEUWARDEN