Uniek object in het hart van Drenthe!
Op schitterende woonlocatie volledig gemoderniseerde Saksische Woonboerderij op een perceel van maar liefst 3.940 m². Achter de boerderij is nog een dubbele fraaie kapschuur met dubbele carport, garage, berging, tuinkamer en een veranda met houtopslag gelegen. De rietgedekte boerderij is gelegen op een zeer rustige groene woonlocatie aan de rand van het dorp, de tuin met diverse fruitbomen, borders en gazon bieden een oase aan rust en ruimte.


Het dorp Hijken is gunstig gelegen ten opzichte van de grotere plaatsen Assen, Beilen en Hoogeveen, het dorp zelf biedt voldoende voorzieningen en de omgeving nodigt uit voor fietsen en wandelen (Hijkerveld). De woonboerderij is volledig verbouwd en gemoderniseerd waarbij het karakter van de boerderij in stand is gebleven o.a. door de oude gebinten met pen en gat verbindingen. Gezien het formaat is de boerderij ook uitermate geschikt voor wonen/werken, bed and breakfast of eventueel dubbele bewoning.

Indeling begane grond:
Entree – hal door de "oude eiken baander", de hal is ruim van opzet met garderoberuimte, toilet, bijkeuken en trapopgang naar de verdieping. Gezellige woonkamer met deur naar de tuin en houtkachel. Open keuken met stijlvolle keuken welke voorzien is van alle denkbare inbouwapparatuur. De woonkamer en keuken zijn samen 85 m². Vanuit de hal zijn er twee slaapkamers van 14 en 17 m² en een ruime werk – kantoor – bibliotheek van 40 m² te bereiken. Moderne strak afgewerkte complete badkamer met dubbele douche, toilet, wastafels en ligbad.

Verdieping I:
Zeer ruime overloop met aansluitend 3 slaapkamers van 10, 30 en 35 m² (effectief zijn de kamers groter, er is gemeten vanaf de 1.50 meter lijn). Op deze verdieping zijn twee inloopkasten en twee vaste kasten. Tweede badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafels.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder – vliering.

Kapschuur/garage:
Deze heeft een afmeting van 98 m² en bestaat uit twee garages/bergruimte/dubbele carport. De zolder van de kapschuur is geheel beloopbaar.

Tuinhuis met houtstek:
Het tuinhuis (20 m²) en de houtstek (10 m²) kan worden gezien als de buiten woonkamer met mogelijkheid voor een haard en biedt een fraai zicht op de diepe tuin.

De woonboerderij is in 2005/2006 volledig gemoderniseerd, hierbij is veel aandacht besteed aan een hoogwaardige afwerking en materiaal gebruik. Het geheel is dan ook goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en nieuwe technische installaties.

Kortom, een buitengewoon uniek woonobject waarbij alleen een rondleiding een juiste indruk geeft van de speelse en riante indeling en de fantastische tuin.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06117
Adres:

De Hoek 3
HIJKEN

 
Vraagprijs: € 798.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1900
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 3.940 m²
Woonoppervlakte: 320 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 130 m²
Inhoud woning: 320 m³
 
Kenmerken  
Object: carport • rietenkap
Omgeving: aan rustige weg

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Zeldenrust
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Hijken – Gemoderniseerde Saksische Woonboerderij vraagprijs: € 798.000,- k.k. De Hoek 3, HIJKEN