Uniek Rijksmonument op een mooie locatie in Oud-Zuilen (gemeente Stichtse Vecht) met zicht op Slot Zuylen. Dit woonhuis is uniek te noemen, vanwege haar historische woonomgeving in het pittoreske dorpje Oud-Zuilen aan rivier de Vecht. Het woonhuis is in 1858 gebouwd en deed dienst als koetswoning van het slot Zuylen.

Het dorpje Oud Zuilen heeft een centrale ligging. Zowel op de fiets als met de auto zijn de gemeente Maarssen en Utrecht eenvoudig te bereiken. Ook de directe nabijheid van uitvalswegen en openbaar vervoer is goed. Het betreft een Rijksmonument, dat ook is gerangschikt onder de Natuurschoonwet (NSW).

Begane grond:
De hal geeft toegang tot de woonkamer met aansluitend de open woonkeuken. Vanuit de woonkeuken zijn via een hal de bijkeuken, het toilet (2011) en de riante tuin bereikbaar. De woonkamer is het middelpunt van het huis en van hieruit is de zitkamer bereikbaar. Via de grote, hoge openslaande deuren komt men in de tuin. De klassieke trap leidt naar de eerste verdieping. De zitkamer, aan de voorzijde van het woonhuis, is voorzien van een erker en een gas open haard (eenvoudig om te zetten in een hout open haard) met een antieke schouw. De in landelijke stijl uitgevoerde woonkeuken is voorzien van alle apparatuur en biedt aan de voorzijde toegang tot de parkeerplaats op eigen terrein. In de bijkeuken is de opstelplaats voor wasmachine en droger en in de ruimte daarachter is de CV-ketel geplaatst.

De begane grond is drempelloos betegeld met antieke Janshof plavuizen en is voorzien van vloerverwarming.

Kelder:
De kelder (3,55 x 6,30 m) is via een toegangsluik in de woonkamer bereikbaar en is ideaal te gebruiken als bergruimte/wijnkelder. Hoogte ca. 1.63 m.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping, die geheel is voorzien van laminaat, bevinden zich vier riante slaapkamers. Een vijfde slaapkamer is mogelijk. De badkamer, vernieuwd in 2011, voorzien van een ligbad, inloopdouche met stort- en handdouche, dubbele wastafel, spiegelkast, mechanische ventilatie en vloerverwarming, is bereikbaar via de ouderslaapkamer en de overloop.

Via twee slaapkamers zijn de twee afzonderlijke vlieringen te bereiken.

De onder architectuur aangelegde tuin biedt volop zon- en schaduwplekken, meerdere terrassen, een gevarieerde beplanting, gazons en sierbestrating van oude klinkers (Waaltjes). In de tuin bevinden zich twee houten tuinhuizen, allebei voorzien van elektra. Ook vanuit de tuin is er zicht op het Slot, de slangenmuur en de tuin van Slot Zuylen. Op eigen terrein zijn meerdere parkeerplekken.

Slot Zuylen
Haar ontstaansgeschiedenis dankt Slot Zuylen aan de bouw van een donjon, een vierkante woontoren uit de 13e eeuw, door Steven van Zuylen. De laatste ingrijpende verbouwing stamt uit 1752. Tot 1951 bleef de familie Van Tuyll van Serooskerken eigenaar van het kasteel. De laatste bewoners brachten het Slot, de tuin en veel van de inboedel onder in een Stichting met als doel het geheel in stand te houden. Een van de bekendste bewoonsters van het Slot is de schrijfster Belle van Zuylen, die in 1740 op het Slot werd geboren. Slot Zuylen is opengesteld als museum en er vinden tevens concerten, huwelijken en activiteiten plaats. Het Slot is omsloten door een park met een 120 meter lange monumentale slangenmuur, waar u vanuit de woning zicht op heeft.

Het woonhuis uit 1858 is aangepast aan de hedendaagse woonwensen met behoud van haar authentieke details, zoals het kleurgebruik van het buitenschilderwerk, het hoge balkenplafond, de roedeverdeling van de grote vensters, het behoud van de kleine vensters en de groen-rood-witte luiken.

Monument: het betreft gebouwen of andere objecten die om hun nationale cultuurhistorische waarde door de rijksoverheid zijn aangewezen als beschermd monument. Ze zijn te vinden in het monumentenregister.
Om het jaar is er door de Monumentenwacht een inspectierapport van de woning gemaakt; dit rapport is ter inzage.

De Natuurschoonwet (NSW) dateert uit 1928 en heeft als doel om landgoederen in stand te houden. De NSW biedt eigenaren, vruchtgebruikers en erfpachters van een landgoed onder bepaalde voorwaarden fiscale voordelen.

Bijzonderheden:
Rijksmonument en gerangschikt onder de Natuurschoonwet met fiscale voordelen ▪ Unieke locatie gelegen naast Slot Zuylen, nabij de rivier de Vecht met schitterend uitzicht vanuit het huis en de tuin op Slot Zuylen ▪ Behoud van authentieke details en kleurgebruik ▪ Vloerverwarming op de begane grond en in de badkamer ▪ Grote tuin met diverse terrassen met zon- en schaduwplekken en vrij uitzicht ▪ Centraal gelegen, 15 minuten van het centrum van Utrecht en 25 minuten van Amsterdam.

Dit woonhuis verdient absoluut een bezichtiging. De Vechtstreek Makelaars is graag bereid die voor u te verzorgen. Neemt u gerust contact met ons op.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06113
Adres:

Dorpsstraat 14
OUD ZUILEN

 
Vraagprijs: € 998.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: geschakelde woning
Bouwjaar/-periode: 1858
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.455 m²
Woonoppervlakte: 165 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 32 m²
Inhoud woning: 765 m³
 
Kenmerken  
Object: open haard • privéparkeerplaats • tuinhuis • wijnkelder
Omgeving: aan park • aan rustige weg • beschutte ligging • in dorpscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • privacy gelegen • rand van de stad • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
De Vechtstreek Makelaars
Adres:

Kerkweg 12
3603CM MAARSSEN

Contactpersoon: R.A.P. Rijke
Telefoon: 0346-564644
Website: www.vechtstreekmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Mooie locatie in Oud-Zuilen – Uniek Rijksmonument met zicht op Slot Zuylen vraagprijs: € 998.000,- k.k. Dorpsstraat 14, OUD ZUILEN