Deze luxueuze, rietgedekte villa in Engelse landhuisstijl werd gebouwd in 2006 en is het resultaat van nauw overleg tussen de eigenaar en de Tilburgse architect Marinus Wolfs. Harmonie en sfeer waren daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Alle vertrekken in huis zijn in harmonie met elkaar ontworpen en ingericht, maar hebben toch een geheel eigen ambiance.

De meest romantische plek van Oisterwijk is ongetwijfeld Het Trouwlaantje, dat door een haag van tweehonderd jaar oude lindebomen naar het stadhuis leidt. De naam zegt het al: bruidsparen lopen traditiegetrouw door deze loofgang op ‘De Lind’ en dan regelrecht naar het altaar. Maar de meest romantische plek om te wonen moet de omgeving van het Klompven zijn. Hier is het rustig en groen. Als de eenden hun vleugels uitslaan en over het glinsterende water van het ven klapwieken is de idylle compleet. Vanuit deze luxueuze villa kijk je uit over het Klompven naar de overzijde, waar het bladerdek de contouren van het vermaarde hotel-restaurant ‘Bos en Ven’ prijsgeeft. Een uitzicht waarvan je altijd dacht dat het niet bestond. Hier bevindt je je aan de rand van het Oisterwijkse bossen- en vennengebied, een prachtige omgeving waaraan Oisterwijk mede de bijnaam ‘Parel in ’t Groen’ dankt. En toch is het bruisende plaatsje, met de beroemde flaneer- en winkelboulevard De Lind, slechts op enkele minuten afstand. De bewoners van de fraaie villa’s en landhuizen, die vanaf circa 1925 aan het Klompven werden gebouwd, genieten van het beste van twee werelden: vredige rust en uitgestrekte natuur enerzijds en de sfeer en faciliteiten van een oergezellig stadje anderzijds. ‘Stadje’, inderdaad. De historie van Oisterwijk gaat terug tot 1191 en het dorp kreeg stadsrechten in het jaar 1212. Het is niet verwonderlijk dat de inwoners van Oisterwijk zich kiplekker voelen in deze bevoorrechte woonomgeving. En over één ding zullen zij het sowieso roerend eens zijn: je woont nergens mooier dan aan het Klompven.

Centrale hal met vestibule
Alles in huis speelt zich af rond de centrale hal met vestibule en vide, die tot in de nok van de villa reikt. Hier blijkt al meteen de aandacht en het vakmanschap waarmee deze villa is ontworpen en gebouwd. De prachtige natuurstenen trappartij met eiken treden en de vloer uit donkergrijs Belgisch hardsteen met contrasterende pastegels. Vanuit de hal zijn alle vertrekken én het overdekte terras met open haard bereikbaar. De grote woonkeuken is er zo een waar het altijd gezellig wordt en je nooit meer weg wilt. De kleuren en sfeer van de Provence – een open haard, het fornuis van Lacanche en er is zelfs een teppanyaki.

Living
De living heeft weer een geheel eigen uitstraling, met een stoere eikenhouten vloer in visgraat gelegd en een robuuste kalkzandstenen schouw. Ook over de indeling is goed nagedacht. De twee werkkamers zijn in de rechtervleugel aan de voorkant van het huis gesitueerd, met de hal als buffer naar de woonkamer. Lekker rustig.

Verdieping
Op de verdieping bevinden zich twee mooie slaapkamers, een badkamer en de riante master suite met open haard op gas, een stijlvolle kleedkamer en de prachtige, rijk uitgeruste badkamer die alle comfort biedt. Ook hier is gekozen voor een zuidelijke sfeer: warme kleuren, marmer en hout.
De tweede verdieping wordt geheel in beslag genomen door een L-vormige slaapkamer met badkamer en weids uitzicht, zowel aan de voor- als aan de achterzijde.

Souterrain
Het in Italiaanse stijl gedecoreerde souterrain is niet de minste verrassing die dit unieke landhuis heeft te bieden. De volledig geoutilleerde bar is toegerust op kleine gezelschappen en (hele) grote. Alles is hier aanwezig voor gezellige avonden en onvergetelijke feesten! Er is tevens een geklimatiseerde wijnkelder met proefkamer en een grote, multifunctionele kamer, die nu wordt gebruikt als fotostudio.

Garage
De betegelde garage met automatische deur biedt plaats aan twee auto’s en er is ook nog een flinke bijkeuken. Rondom de villa ligt een heerlijke tuin van 1.885 m² met gesnoeide taxuszuilen, rode beuken, diverse terrassen en aan de achterzijde een geheel vrij uitzicht over de weilanden.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06077
Adres:

Klompven 12
OISTERWIJK

 
Vraagprijs: € 2.450.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2006
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.885 m²
Woonoppervlakte: 343 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 322 m²
Inhoud woning: 2.016 m³
 
Design  
Architect: Marinus Wolfs
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • elektrisch toegangshek • garage voor meerdere auto's • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • open haard • rietenkap • wijnkelder
Omgeving: aan het water • beschutte ligging • in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij natuurgebied • nabij ruiterpaden • privacy gelegen • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– De meest romantische plek in Oisterwijk – Exclusief landhuis vraagprijs: € 2.450.000,- k.k. Klompven 12, OISTERWIJK