Onder architectuur, modern verbouwde woonboerderij. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1948 en de renovatie heeft medio 2008 plaatsgevonden. Het perceel is 1.750 m². Voor dit unieke huis zoeken wij een unieke koper!

De boerderij is fors van afmetingen met een breedte van 10,33 meter en een diepte van 20,5 meter. Tot 2006 heeft het huis als boerderij gefunctioneerd. De stallen achter het huis zijn in dat jaar gesloopt en hebben plaats gemaakt voor twee villa's. De boerderij is in 2007 verkocht en door haar huidige bewoners grondig en compleet gerenoveerd met herstel van haar authentieke buitenzijde. Binnen wordt duidelijk hoe bewoners samen met architect van een 'alledaagse boerderij' een bijzondere loftachtige woonervaring hebben gerealiseerd.

Bureau Personal Architecture kreeg van de huidige bewoners opdracht om een moderne, prettig leefbare woonboerderij te ontwerpen. Bruikbaar voor een gezin en met (separate met eigen voorzieningen) ruimte om aan huis te werken.

De traditionele 'kamertjes indeling' van het voorhuis is bewust gehandhaafd en toebedeeld aan de private functies zoals slaap- en werkvertrekken; het achterhuis biedt plaats aan gemeenschappelijke, familiegerelateerde activiteiten, vervlochten in een grote, open ruimte zonder fysieke begrenzingen.

In plaats van een traditionele afbakening van kamers, is in het achterhuis één vrijstaand interieurelement geplaatst. Het driedimensionale element vormt verschillende ruimtes en verbindt deze met elkaar. De ruimtelijke kwaliteit van de voormalige deel (120 m²) is op die manier benadrukt. Door de bestaande kozijnen en deuren te muteren en in stalen, kozijnloos beglaasde openingen te vatten, krijgt het exterieur van de traditionele boerderij een nieuwe dynamiek en het interieur een zee van licht.

Het resultaat mag er zijn. Met trots wordt het project door het architectenbureau nog steeds als referentie gebruikt en is het door SBS6 opgenomen in haar televisieprogramma ‘de bijzondere verbouwing’.

De locatie is erg prettig bij de dorpskern met alle winkels, station Soestdijk op loopafstand. Aan de achterzijde een weidegebied dat uitstrekt richting rivier de Eem. Langs de weilanden ligt een wandelroute, heerlijk voor een wandeling met de hond of om zelf een frisse neus te halen. Zowel het voortgezet- als basisonderwijs zijn letterlijk 'om de hoek' te vinden.

Indeling
Voorhuis: entree/hal, pantry, garderobe en toilet. Werkkamer aan de voorzijde. Het geheel is geschikt als kantoor of praktijk aan huis. Aansluitend een slaapkamer met vast kast/bedmeubel met eigen badkamer. Deze is voorzien van een douche en dubbele wastafel. Trapopgang naar de verdieping en daaronder een deur met toegang naar de (ruime) kelder.

Deel: entree/hal, tweede garderobe, bijkeuken met was/droogaansluiting en ruime inbouwkastenwand, toilet en (tweede) trapopgang naar de verdieping. In de voormalige deel is de leefruimte gemaakt die loftachtig aandoet en waarin met een combinatie van beton en hout is gewerkt. Deze is zoveel mogelijk open gehouden terwijl er toch plekken zijn om je terug te trekken zonder samen te zijn. Er is een grote woonkeuken (maatwerk vd Kooij) met zeer volledige Gaggenau-apparatuur. Eethoek met ruimte voor een grote, lange eettafel. Televisieruimte en een zitruimte. De open haard staat speels opgesteld. De begane grond is vrijwel geheel voorzien van vloerverwarming. Deel en voorhuis staan in open verbinding met elkaar en vormen een geïntegreerd geheel.

Verdieping 1:
Voorhuis: overloop, drie slaapkamers, toilet en een berg/kleding/kamer. Eén slaapkamer heeft een speelse vide/verhoogd slaapgedeelte.
Deel: overloop met als eyecatcher een geweldig groot dakraam dat elektrisch te openen is en toegang geeft tot het balkon. De ruimte is erg speels en open gehouden door gebruik te maken van balustrades en vides. Er zijn twee open kamers die thans in gebruik zijn als werk-/speelplekken. Op de verdieping bevindt zich een badkamer met ligbad, douche, infra rood sauna, stoomcabine en dubbele wastafel. De ruimtes zijn bereikbaar via een loopbrug.

Verdieping 2:
Middels een vaste trap en een loopbrug is de zolder kamer bereikbaar.

In de tuin is een kapschuur en fietsenschuur. In de tuin een jacuzzi en bewateringssysteem.

Kom kijken op vrijdag 3 juni 2016. Vrije inloop van 16.00 - 17.00 uur.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06066
Adres:

Korte Brinkweg 61
SOEST

 
Vraagprijs: € 1.095.000,-
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1948
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.750 m²
Woonoppervlakte: 332 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 6 m²
 
Design  
Architect: Bureau Personal-Architecture
 
Kenmerken  
Object: dakterras • jacuzzi • kantoor-/praktijkruimte • open haard • wijnkelder
Omgeving: aan weilanden • in dorpscentrum • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels • privacy gelegen

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Buijs Regiomakelaars
Adres:

Burgemeester Grothestraat 13
3761CJ SOEST

Contactpersoon: H.O. Buijs
Telefoon: 035-6032737
Telefax: 035-6032738
Website: www.buijsregiomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Soest – Modern verbouwde woonboerderij vraagprijs: € 1.095.000,- Korte Brinkweg 61, SOEST