Aan de rand van het dorp gelegen statige, geheel gerestaureerde herenboerderij (rijksmonument) met groot bijgebouw en weiland, totaal ruim 4.400 m² grond. Bouwjaar 1896, in 2002 geheel met oog voor detail en met respect voor de historie gerestaureerd.

Het gehele complex bestaat uit de bijna 40 meter lange boerderij met herenhuis en ruime deel, een bijgebouw met daarin een luxe gastenverblijf en garageruimte voor meerdere auto's, een stijlvol erf en tuin met dito beplanting en bestrating en een weiland.

Indeling van het herenhuis:
Centrale entree/gang met marmeren vloeren en prachtig omlijste deuren, garderobe, toilet, sfeervolle woonkamer met schouw en binnenluiken, ruime woonkeuken met schouw, Belgisch hardstenen aanrechtblad en inbouwapparatuur (Boretti-gasplaat, wasemkap, koelkast, vaatwasser, vriezer en een combimagnetron), kelder, masterbedroom met schouw en garderoberuimte, twee kinderslaapkamers en een luxe badkamer voorzien van dubbele vrijhangende wastafel, toilet, inloopdouche en ligbad.
Eerste verdieping: zeer ruime werk-/logeer- of slaapkamer met imposante dakkapel en drie bergzolders.

De prachtige pompstraat vormt een verbinding met de eveneens imposante 'deel'. Niet alleen zijn hier de bouwkundige kwaliteiten duidelijk zichtbaar maar biedt deze enorme ruimte vele, vele mogelijkheden.
Het hoofdgebouw is deels met riet en deels met zeer bijzondere Lucas IJsbrand-pannen gedekt. Slechts een voorbeeld van de vele authentieke en/of gerestaureerde elementen die dit object rijk is.

Naast de boerderij staat het bijgebouw (van steen met pannen gedekt) van ca. 23 x 7 meter met daarin een volledig, riant, verwarmd en geïsoleerd gastenverblijf (entree, toilet, woonkamer, slaapkamer, open keuken, inloopkast en een badkamer) en een mooie werkplaats/garage voor meerdere auto's.

De gebouwen worden omringd door het stijlvolle erf met een mooie en bijpassende beplanting/tuin. Het weiland ligt naast de boerderij en maakt het houden van dieren tot de mogelijkheden.

Het geheel ligt aan de rand van het dorp, zodat u alle voordelen die het dorp en de korte afstand naar Meppel biedt combineert met landelijk, bijzonder sfeervol en ruim wonen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06060
Adres:

Dijkhuizen 107
RUINERWOLD

 
Vraagprijs: € 998.000,-
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1896
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 4.462 m²
Woonoppervlakte: 350 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 350 m²
Inhoud woning: 3.000 m³
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • rijksmonument • tuinhuis
Omgeving: in bosrijke omgeving • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels • rand van de stad

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Fehse Makelaardij
Adres:

Dorpsstraat 51
7971CR HAVELTE

Contactpersoon: B. Fehse
Telefoon: 0521-342834
Telefax: 0521-343133
Website: www.fehse.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de rand van het dorp en vlakbij Meppel gelegen – Prachtige rijksmonumentale herenboerderij vraagprijs: € 998.000,- Dijkhuizen 107, RUINERWOLD