Deze prachtige in stijlvolle architectuur art nouveau gebouwde villaboerderij met aangebouwd koetshuis en riante tuin, is gelegen in het Zuid-Drentse Ruinerwold (rand van de bebouwde kom) op een ruime kavel van 2.973 m² eigen grond.

De monumentale boerderij is gebouwd rond 1905-1910 in de stijl van de art nouveau in opdracht van Evert Bulder, handelaar in paarden. Het pand is van 1923 tot 1972 als boerderij gebruikt, vanaf 1972 is het als woonhuis met praktijk aan huis in gebruik. De bescherming betreft het exterieur. Er is gebouwd met gemetselde bakstenen gevels (later voorzien van binnenspouw in het voorhuis) met veel karakteristieke bouwelementen uit die bouwperiode.

Indeling
Begane grond: voorentree, hal, riante woonkamer met open haard, ruime zit/tv-kamer, open keuken, bijkeuken, diepe kelder, toilet, praktijkruimte, hal met zijentree en trapopgang. De voormalige pompstraat verbindt het voorhuis met het achterhuis. Achterhuis: werkplaats, magazijn, opslagruimte, twee originele paardenboxen en de inpandige ruime garage (voormalig koetshuis). Verdieping: overloop met vide, vijf slaapkamers, eerste badkamer met ligbad, tweede toilet en dubbele wastafel, tweede badkamer met douche, vaste wastafel en derde toilet, kantoor/werkruimte, berging en vliering.

Restauratiefonds: speciaal voor (toekomstige) eigenaren van monumenten met een restauratiebehoefte bestaan er gunstige financiële regelingen, die kunnen helpen bij het restaureren en onderhouden van uw (toekomstige) pand. Voordelig financieringsmogelijkheden via het restauratiefonds, voor meer info zie de site www.restauratiefonds.nl.

Wilt u riant wonen met de sfeer uit de tijden van weleer, dan is deze villaboerderij zeker het overwegen waard.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06056
Adres:

Haakswold 7
RUINERWOLD

 
Vraagprijs: € 598.000,-
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1909
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 2.973 m²
Woonoppervlakte: 290 m²
Inhoud woning: 4.080 m³
 
Kenmerken  
Object: bibliotheek • carport • garage voor meerdere auto's • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • open haard • paardenstallen • rijksmonument • wijnkelder
Omgeving: aan weilanden • beschutte ligging • landelijk gelegen • nabij snelwegen • nabij winkels • rand van de stad • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Woonervaringen van de huidige eigenaar/bewoner

Het object is vanwege de fraaie landelijke, doch zeer centrale ligging, voor meerdere doeleinden geschikt te maken zoals wonen en werken (kantoren, praktijk/beroep, showroom, atelier, expositieruimte, meergezinswoning, hobbydieren, paarden of als volledige zorgboerderij). Het geheel is omgeven door een riante tuin met diverse schuurtjes en zithoekjes. Ook de oude beukenboom in de voortuin heeft een monumentale status. Het dorp Ruinerwold (gemeente de Wolden) ligt in de provincie Drenthe, ten noordoosten van de plaats Meppel nabij de A28 en A32.


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters
Adres:

Hoofdstraat Oost 51
8471JJ WOLVEGA

Contactpersoon: H.Wimmenhoeve
Telefoon: 0561-691717
Website: www.woudenhof.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Zuid-Drenthe, nabij Meppel – Stijlvolle villaboerderij architectuur art nouveau vraagprijs: € 598.000,- Haakswold 7, RUINERWOLD