Deze topklasse villa – op loopafstand van de binnenstad van Roermond en met waterrijk uitzicht rondom – heeft zelfs een privéaanlegsteiger in de achtertuin. Het object is recent volledig gemoderniseerd en naar een huidige – hoge – woonstandaard gebracht. Daarbij is zelfs het kleinste detail vakkundig door vaklieden onder handen genomen. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1990, de inhoud bedraagt 891 m³ en het totale perceeloppervlak meet 585 m².

Begane grond
Entree en ontvangsthal: entree (5,1 m²) met witte marmertegel die drempelloos doorloopt in de ontvangsthal, het kantoor aan de voorzijde, alsmede de badkamer en het toilet. In de entree bevindt zich tevens de meterkast met aansluiting van alle nutsvoorzieningen.

Eerste verdieping
Een houten wenteltrap voert naar de eerste verdieping die is voorzien van een marmeren vloeren en aan de rechterzijde, vóór de living, een geheel in marmer uitgevoerde toiletruimte met een fonteintje en sanitair van Villeroy & Boch, idem als de inrichting van de toiletruimte op de begane grond.

Living
De hal leidt naar de living van 58,5 m² die een halfrond, U-vormig vloeroppervlak heeft – en een grote, halfronde glazen wand met schuifpuien voor een magnifiek uitzicht. De marmeren vloer is voorzien van vloerverwarming en convectorputten en een aparte positie is ingenomen door de design gashaard van ontwerper Harry Boley uit Veghel. Naast het zitgedeelte en direct grenzend aan het keukendeel bevindt zich een eetgedeelte met uitnodigende ruimte voor meerdere gasten.

Omlopend dakterras
Geheel rond de living en keuken ligt een uitgestrekt dakterras van 67,3 m². Het is onlangs vanaf de constructievloer geheel opnieuw opgebouwd, kreeg een nieuwe isolatie en dekvloer alsmede een afwerking met onderhoudsvrije, kunststof vloerplanken van donkergrijs composietmateriaal. De afvoer van regenwater geschiedt via koperen regenpijpen en -goten naar een ingegraven drainagebox. Deze zorgt voor een langzame afgifte aan het grondwater. Aan de rechterzijde van het dakterras, ter hoogte van de keuken, bestaat de mogelijkheid voor het toekomstig aanbrengen van een personenlift.

Verscholen keuken
Verscholen achter een wand aan de linkerzijde bevindt zich de recent (mei 2015) geplaatste Motivo-designkeuken.
Deze keuken (16,1 m²) heeft een zwart composiet werkblad en volop daglichttoetreding dankzij een raam boven het werkblad en de zijdelings doorlopende pui van de living. De inrichting laat niets te wensen over en omvat naast speciale servieskasten diverse hoogkwalitatieve (inbouw)apparatuur, waaronder een 6-pits gasfornuis met oven van Boretti, wasemkap en vaatwasser. In een vrijstaand deel aan de overzijde zijn tevens een koelkast en magnetron van Bauknecht ondergebracht.

Begane grond
Rechterwoonvleugel

Slaapkamer 1
De eerste slaapkamer met halfronde wand heeft een grootte van 17,8 m² en een vloerafwerking van massief eiken vloerdelen. Een schuifpui biedt toegang tot de achtertuin.

Kantoor/werkkamer
Aan de voorzijde ligt een grote werkkamer (27,9 m²) met marmeren vloer, brede raampartij met nieuwe kozijnen van gecoat aluminium (2013) en een magnifiek uitzicht op de tegenovergelegen jachthaven en Maas.

Berging annex archiefruimte
Er direct naast ligt een berging (6,3 m²) die desgewenst inzetbaar is als separate ontvangstruimte, mocht dit deel van de villa een zakelijke functie krijgen. De hardhouten toegangsdeur van de eigen entree is identiek aan die van de centrale entree. De tweede berging (3,5 m²) is thans in gebruik als archiefruimte. Dit gedeelte is voorzien van een vloer van keramische tegels.

Linkerwoonvleugel

Kleed- en slaapkamers
De centrale hal biedt aan de linkerzijde toegang tot een slaap-/kleedkamer met badkamer en derde slaapkamer. Derde slaapkamer (11,8 m²), geflankeerd door een vierde slaapkamer (7,7 m²) met eiken vloer, thans in de functie van berging. De aan de andere zijde gelegen slaap-/kleedkamer (29,9 m²) heeft een grote glazen pui aan de voorzijde - identiek aan die van de werkkamer - en rechtstreeks toegang tot een luxe badkamer.

Badkamer
De badkamer (10,3 m²) met open toegang wordt aan het zicht onttrokken door de halfronde constructie van de aparte inloopdouche met zogeheten ‘rainshower’. Deze is voorzien van een handdouche en beide douches hebben een thermostaatinstelling. Er tegenover bevindt zich een ligbad en de bijzondere wandafwerking is in een harde keramische tegel, evenals de grootformaat variant op de vloer. De beide wastafels zijn voorzien van Grohe-armaturen en het bidet is van Villeroy & Boch.

Gastendouche
Aan het einde van de gang, nabij de overige slaapkamers, bevindt zich de tweede badkamer met douchecabine en vaste wastafel, beide voorzien van thermostaatkranen en wanden en vloer geheel uitgevoerd in marmer.

Toilet
Het vrijhangende toilet van Villeroy & Boch met bijpassend fonteintje heeft een fluweelmatte oppervlaktestructuur. De marmeren vloertegel is doorgezet tegen de wanden en reikt tot plafondhoogte. Afzuiging in de sanitaire ruimten en halogeen inbouwverlichting completeren het geheel.

Garage
Vanaf het dakterrasterras voert een dubbele trap naar de begane grond waar toegang is tot een vrijstaande garage (36,6 m²). Deze is voorzien van een elektrische rolpoort met afstandsbediening alsmede een fonteintje en diverse elektriciteitsgroepen. Een houten trap leidt naar de kelder die tevens deels in gebruik is als wijnkelder (19,8 m²) met speciaal op maat vervaardigde wijnrekken. In tegenstelling tot de aluminium raamconstructies in de hoofdbouw heeft de garage hardhouten kozijnen. Deze zijn in 2015 geheel gestript en voorzien van een nieuw verfsysteem; de boeiboorden zijn uitgevoerd in onderhoudsarm Rockpanel.

Tuin
Het wellicht meest bijzondere van dit object is de eigen aanlegsteiger aan de naastgelegen Hambeek. Varen op de Hambeek is exclusief voorbehouden aan de aanliggende bewoners en hun eventuele gasten.
De tuin rondom is ingericht in verschillende sferen, heeft zithoeken en kreeg door de jaren heen een zeer gevarieerde vegetatie. Door de opmerkelijke architectuur van de hoofdbouw en diverse niveauverschillen kon de omliggende tuin worden onderverdeeld in sfeer- en kleurthema’s; veelal met boom- en heestersoorten die jaarlijks afwisselende bloeiperioden kennen.

Algemeen
Deze villa – met recent gereinigde en geïmpregneerde gevels – kent naast een bijzondere architectuur tevens een exclusief afwerkingsniveau dat recentelijk verder werd vervolmaakt en afgerond. Juist de combinatie van ruimtelijke vrijheid – met uitzicht op de Maas en de Maasplassen en een eigen aanlegsteiger in de achtertuin – en de binnenstad van Roermond op letterlijke loopafstand, maakt het in diverse opzichten tot een meer dan uniek object.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06028
Adres:

Hertenerweg 116
ROERMOND

 
Vraagprijs: € 690.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1989
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 585 m²
Woonoppervlakte: 237 m²
Inhoud woning: 891 m³
 
Kenmerken  
Object: aanlegsteiger • dakterras • garage • kantoor-/praktijkruimte • open haard • wijnkelder
Omgeving: aan het water • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaardij
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Een topklasse villa vraagprijs: € 690.000,- k.k. Hertenerweg 116, ROERMOND