Statig, allure, rijksmonument, stijlvol, maar ook charmant, sfeervol, leefbaar, comfortabel en plezierig. Leefbare grandeur! Niet vaak komen wij een landhuis tegen dat dit alles in zich verenigt. De uitstraling is majestueus, de mogelijkheid om plezierig te bewonen formidabel.

Dit aan de rand van het geliefde Drentse brinkdorp Zuidlaren gelegen huis heeft alle faciliteiten in zijn directe omgeving. Rustgevend groen, maar ook het gemak van een uitstekend geoutilleerd dorp. Een omringende, fraai aangelegde tuin van circa 1.882 m² maar niet het zorgvragende onderhoud van een landgoed. Het landhuis is uitstekend bereikbaar via de A28, N34 en A7. Groningen, Assen en Emmen zijn snel en eenvoudig te bereiken.

In de eeuwenlange rijke historie van dit prachtige monumentale object zijn diverse verbouwingen gerealiseerd. Deze hebben het statige karakter aan de buitenzijde nauwelijks veranderd. Aan de binnenzijde treft u een uiterst sfeervol, zeer comfortabel en doordacht gemoderniseerd interieur aan. De indeling maakt dat het landhuis ideaal als gezinshuis kan dienen. Ieder zijn eigen ruime plek met een heerlijk trefpunt in de royale woonkeuken. Ook uw gasten hebben een prettige terugtrekruimte met eigen badgelegenheid. Het landhuis is dusdanig prettig op de kavel gesitueerd dat u een oase aan (gefilterd) licht zult ervaren. Ieder vertrek heeft zijn eigen charme en stijl.

Zuidlaren is populair doordat het dorp centraal in Noord-Nederland is gelegen. U bent direct in de rijke natuur. Het Zuidlaardermeer is enkele minuten fietsen verwijderd. U kunt uren wandelen in de omliggende bossen en het bekroonde natuurschoon van het natuurgebied van de Drentsche Aa. Het dorp is uitstekend geoutilleerd en kent goede ontsluitingen.

Indeling:
Statige entree die leidt naar de centraal in het landhuis gesitueerde hal. Vanuit de hal bereikt u de knusse living met aangrenzende serre. De living heeft een open haard en staat in directe verbinding met het kloppend hart van het huis: de woonkeuken. De woonkeuken is heerlijk licht, kijkt uit over de omringende tuin en heeft openslaande deuren naar een heerlijk op de zon gelegen en volop privacy biedend zonneterras. De keuken is modern, heeft een landelijke uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Het werkeiland is handig en charmant. De statige raampartijen, de ruitverdeling, de klassieke haardpartij en de prettige maatvoering maken de woonkeuken, de living en de serre tot een uiterst fijne leefruimte. Aan de woonkeuken grenst een ruime bijkeuken voor wasmachine, droger en extra apparatuur. De royale wijnkelder is droog en authentiek.

Aan de voorzijde van het landhuis bevindt zich op de begane grond een mooie werkkamer met eigen doorgang naar de woonkeuken. Op de begane grond is eveneens een gastenverblijf aanwezig. Deze ruimte heeft een eigen badkamer voorzien van ligbad, douche, bidet, toilet en wastafelmeubel. Er is een inpandige berging/schuur die zowel intern en extern te bereiken is.

Via het fraai gerenoveerde trappenhuis bereikt u de eerste etage. Hier bevinden zich vier (slaap-)kamers met allen hun eigen sfeer en charme. De centraal gesitueerde badkamer is voorzien van ligbad, separate douche, dubbel wastafelmeubel en toilet.

Op de tweede etage zijn naast een bergruimte nog twee leuke slaapkamers gerealiseerd.

Bijzonderheden:
▪ Uniek in uitstraling
▪ Rijksmonument
▪ Zeer leefbaar landhuis
▪ Prachtige omliggende tuin
▪ Aan de rand van Zuidlaren, maar op ongeveer 500 meter van de Brink
▪ Nabij Groningen, Assen en Emmen


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06010
Adres:

Groningerstraat 1
ZUIDLAREN

 
Vraagprijs: € 1.325.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1856
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.882 m²
Woonoppervlakte: 343 m²
Inhoud woning: 1.588 m³
 
Kenmerken  
Object: gastenverblijf • open haard • serre of oranjerie • wijnkelder
Omgeving: in bosrijke omgeving • nabij natuurgebied

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Roelofs
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Zuidlaren – Statig en stijlvol rijksmonument vraagprijs: € 1.325.000,- k.k. Groningerstraat 1, ZUIDLAREN