Gelegen aan het Wilhelminapark is op nummer 124 een halfvrijstaande, onder prachtige architectuur, monumentale stadsvilla gevestigd. Het pand is omstreeks 1910 gebouwd. Een imposant object, een lust voor het oog en geschikt voor de liefhebber van klassieke architectuur. De locatie heeft een lange stedenbouwkundige geschiedenis en valt onder beschermde stadsgezichten.

Het herenhuis is compleet in 'jugendstil' ontworpen door de Tilburgse architect C.J.M. Kocken en omvat enorm veel authentieke details. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed roemt het pand om de gaafheid van in- en exterieur. Het pand is sinds 2000 opgenomen in het rijksmonumentenregister. Van het pand is door Monumentenwacht Brabant in 2012 een historische rapportage gemaakt.

De voorgevel bestaat uit details verspringend in verschillende hoogte en diepte detailleringen, rijkelijk voorzien van bijzondere ornamenten. Het karakteristieke 'arkeltorentje' geeft het pand een statig voorkomen. Het huis is ontworpen als artsenwoning met twee separate ingangen aan de voorzijde die zich bevinden in het middelste, terugspringende gedeelte. De gevels van het pand zijn opgetrokken uit machinale baksteen. De hoge borstwering, lateien, ornamenten, speklagen en constructieve details zijn van hardsteen. Beide voordeuren voorzien van snijwerk en een 'schoenschraper'.

Ook het interieur herbergt nagenoeg nog alle authentieke elementen: een imposante entree, vestibule en hal met magnifieke trappenpartij, glas in lood, facet geslepen glas, paneeldeuren, diverse versierselen, plafond afwerking, en suite deuren, etcetera. Door de opzet, ligging en enorme ruimten is het geheel geschikt voor gebruik met verschillende doeleinden.

De achterzijde van het pand is ontsloten via het Smidspad en makkelijk bereikbaar. Een elektrisch bedienbare poort verschaft de toegang tot een enorme stadstuin annex parkeerterrein met elf parkeerplaatsen op eigen terrein.

Indeling:

Souterrain
Het pand is volledig onderkelderd. Via de hal is het souterrain te bereiken. Dit kan tevens via een buitentrap aan de achterzijde. Voorheen deden deze ruimtes dienst als keuken, bijkeuken, voorraadruimte, wijnkelder, strijkkamer, spoelkamers en een toilet. De originele vloeren- en wandtegels zijn nog aanwezig. Dit geldt tevens voor diverse stenen en houten opbergruimtes.

Begane grond, woongedeelte
Via een imposante entree, een vestibule met alle originele details bestaande uit een marmeren vloer met marmeren lambrisering, wordt het trappenhuis bereikt. Dit is een kunststuk op zich. De volledig eikenhouten trap met zeer bijzondere detaillering leidt naar de eerste en tweede etage. Bovenin het trappenhuis bevindt zich een lichtkoepel voorzien van glas in lood. Er is een liftinstallatie aanwezig naar de eerste etage. Aan de rechterzijde bevindt zich een ruime salon met achterkamer (7,00 x 4,20 m) en een voorkamer (5,00 x 4,20 m) met originele houten plafondafwerking, en suite deuren met facetglas. Keuken met gedateerde inrichting, toilet en deur naar het souterrain.

Begane grond, praktijkgedeelte
Aan de linkerzijde van het trappenhuis is een verbinding naar het praktijkgedeelte met eigen voorentree. De ruimte bestaat uit een entree met hal, voor- en achterkamer en toilet.

Eerste etage
De overloop leidt naar een grote kamer van ca. 42 m² met balkon en uitzicht op het Wilheminapark, een boudoir, slaapkamer met aansluitend torenkamertje (ca. 18 m²) en een badkamer met douche, twee wastafels en whirlpool.

Via het trappenhuis wordt de eerste etage met de tweede etage verbonden. De trap leidt langs drie imposante grote glas-in-loodramen die over de lengte de twee verdiepingen beslaan. Tussen de eerste en tweede verdieping bevindt zich een toiletruimte.

Tweede etage
Op de tweede etage bevindt zich een overloop, met aansluitend een badkamer, drie slaapkamers, waarvan een slaapkamer met torenkamer, en een slaapkamer met grote spanten en een dakkoepelraam.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06005
Adres:

Wilhelminapark 124
TILBURG

 
Vraagprijs: € 985.000,- kosten koper
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: halfvrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1910
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 690 m²
Woonoppervlakte: 500 m²
Inhoud woning: 2.000 m³
 
Design  
Architect: C.J.M. Kocken
 
Kenmerken  
Object: kantoor-/praktijkruimte • souterrain
Omgeving: aan park • in stadscentrum

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Appels Makelaardij
Adres:

Tilburgseweg 88
5051AJ GOIRLE

Contactpersoon: F. Appels
Telefoon: 013-5349115
Website: www.appels.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Tilburg, aan het Wilhelminapark – Monumentale stadsvilla met separate opgang vraagprijs: € 985.000,- kosten koper Wilhelminapark 124, TILBURG