Via een historierijke en verharde landweg bereikt u dit aan de rand van het dorp gelegen rietgedekte uiterst charmante landhuis met naastgelegen volledig in stijl gebouwd bijgebouw op een fraai perceel van ruim 1 hectare. Vanwege de verscholen ligging te midden van het groen worden de uitzonderlijke kwaliteiten vanaf de straatzijde niet direct prijsgegeven. De verrassing is groot als u middels de oprijlaan, omzoomd door bomen het perceel op rijdt. Het landhuis is in 2007 ingrijpend gemoderniseerd en vergroot, met veel gevoel voor stijl en detailleringen.

De omvang van het perceel maakt het mogelijk om paarden of ander kleinvee aan huis te hebben. Het fraaie bijgebouw beschikt over 4 paardenboxen en op het perceel is een buitenbak aanwezig. Wonen en werken kan hier eveneens worden gecombineerd; het bijgebouw beschikt over een riante atelier-/werk-/kantoor-/praktijkruimte van 36 m².

Indeling begane grond:
Entree, hal met garderobe, toilet en trapopgang. Sfeervolle living van 50 m² met houtkachel, houtenvloer en schuifpui naar het terras op het westen. Bijzonder is de uitbouw op de zuidoostzijde van het huis met veel glas. Aansluitend is de geheel handgemaakte houten keuken met inbouwapparatuur, indien gewenst kan de naastgelegen werkkamer, die middels dubbele deuren bereikbaar is, ook prima als eetkamer (14 m²) worden gebruikt. De bijkeuken/achteringang maken de begane grond compleet.

Verdieping:
Overloop/vide met aansluitend 4 slaapkamers van 11, 14, 16 en 20 m² en een badkamer met dubbele douche, ligbad, wastafels en een tweede toilet.

Bijgebouw:
Het eveneens rietgedekte bijgebouw van 100 m² heeft vele praktische functies; 4 paardenboxen of veestalling, garage/berging, atelier met bovengelegen ruime dubbele zolder en een tweetal overstekken voor houtopslag.

Perceel:
Het landhuis is gelegen op een perceel van ruim 1 hectare waarbij de tuin op het zuidwesten een prachtig uitzicht biedt over een waterpoel en gemeentelijk groen. Het achtergelegen weiland van circa 6.000 m² is volledig door een bomenwal omzoomd en op het perceel is een verlichte buitenbak aanwezig.

Woonomgeving:
De woonomgeving laat zich het beste typeren als een typisch coulisselandschap. Een landschap waarbij rust en ruimte nog volop aanwezig is. De afwisselende natuurrijke omgeving bestaat uit weilanden omzoomd door karakteristieke oude boomwallen, diverse uitgestrekte bossen, heidevelden en fraaie zandverstuivingen.

De ligging in het landelijk gebied wordt gecombineerd met de goede voorzieningen van het gemoedelijke dorp Marum. Diverse voorzieningen zoals scholen, supermarkten en ontspanningsmogelijkheden zijn binnen handbereik. Vanwege de centrale ligging en de nabijheid van de snelweg A7 zijn omliggende plaatsen als Groningen, Assen, Drachten en Heerenveen uitstekend bereikbaar. Ook het openbaar vervoer vanuit Marum is goed geregeld.

Kortom een prachtige groene woonplek aan de rand van Marum waar het 'thuis' komen is!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05969
Adres:

Houtwal 34
MARUM

 
Vraagprijs: € 698.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1979
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 10.034 m²
Woonoppervlakte: 180 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 100 m²
Inhoud woning: 650 m³
 
Kenmerken  
Object: manege buitenbak • paardenstallen
Omgeving: aan rustige weg

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Zeldenrust
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Marum – Charmant Landhuis vraagprijs: € 698.000,- k.k. Houtwal 34, MARUM