Een stadshuis waarvan iedereen droomt.
Het statige woonhuis dateert uit 1800 en heeft niet voor niets de monumentale status gekregen. Authentieke stijlkenmerken zijn behouden gebleven, statige hal, fraaie trappartij, kamer en suite, schouwen met houthaard, ornamenten en grote raampartijen. Een heerlijk gezinshuis dat in combinatie met atelier, praktijk of kantoor is te gebruiken. Zelden dat een dergelijk uniek, stijlvol rijksmonument met een mooie ligging in de statigste straat van de historische binnenstad aangeboden wordt.


Deze monumentale stadswoning is voorzien een zeer royale achterliggende stadstuin met grasveld, borders, prieel en terrassen. De ligging van dit rijksmonument is perfect; nabij het stadspark, winkels, restaurants, ateliers, openbaar vervoer en de IJsselkade-boulevard. Vergeet niet de prachtige natuur die u in de nabije omgeving vindt. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, varen, golfen op 'de Keppelse' en daarbij genieten van het fraaie coulisselandschap.

Uitermate geschikt voor mensen die een woonhuis zoeken met veel ruimte, privacy, diverse gebruiksmogelijkheden en toch een centrale ligging. Gelegen op 15 autominuten vanaf Arnhem, in de nabijheid van de Veluwe, Montferland, winkelstad Doetinchem en NS-station Dieren.

Een unieke mogelijkheid om uw droom te verwezenlijken op deze grandioze locatie. Het bewonen van een rijksmonument biedt u diverse voordelen: instandhoudingskosten zijn voor 80% fiscaal aftrekbaar en 70% van de verbouwingskosten is te financieren met een monumentenhypotheek (rente 1,5%).

Begane grond
Het markante karakter van het woonhuis komt tot uitdrukking in de klassieke raampartijen en de chique hal met garderobe, fraaie trappartij, marmeren vloer en openslaande deuren naar de achtertuin. Aan de voorzijde is de studeer-/werkkamer gelegen met een prachtige visgraatparketvloer. De zeer royale kamer en suite is uitgerust met 2 haardpartijen met houtkachels, openslaande deuren naar de achtertuin, houten parketvloer, originele plafonds, zitvensterbanken en luiken. De heerlijke woonkeuken is aan de achterzijde van het woonhuis gesitueerd, via openslaande deuren komt u in achtertuin. De keukenopstelling is voorzien van een vrijstaand gasfornuis met heteluchtoven, afzuigkap en vaatwasser. Bijkeuken met wasopstelling, toilet, diverse werk-/opslagruimtes. Aan de voorzijde is een tweede ingang gesitueerd, via deze entree kunt u eventueel cliënten ontvangen voor een kantoor of praktijk aan huis, deze entree biedt toegang aan de studeer-/werkkamer en diverse werkruimtes.

1e verdieping
Via een fraaie terrastrap komt u op de eerste verdieping. De royale overloop biedt u toegang tot de badkamer en de slaapkamers. Aan de voorzijde zijn 3 slaapkamers gesitueerd, in midden is de badkamer gelegen, welke is voorzien van een ligbad, douche, toilet en wastafel. Aan de achterzijde van het woonhuis zijn tevens 3 slaapkamers gelegen. Aan de voor- en achterzijde van het woonhuis zijn balkons gelegen, deze zijn toegankelijk via openslaande deuren in de slaapkamers.

2e verdieping
Deze verdieping is bereikbaar met een vaste trap, momenteel in gebruik als opslagruimte. Op deze zolderverdieping heeft u de mogelijkheid voor het creëren van meerdere slaapkamers of werkruimtes.

Kelder
Via een deur in de hal komt u in twee gewelfde kelders, deze zijn momenteel in gebruik als wijnkelder en opslagruimte.

Tuin
Uniek voor de historische binnenstad is de zeer royale stadstuin. De tuin is voorzien van diverse terrassen, borders, prieel en grasveld. Een werkelijk lustoord in de bewoonde wereld. Geniet van de privacy en rust met een heerlijk glas wijn in de zonnige stadstuin.

Bijzonderheden
Royaal woonhuis met diverse gebruiksmogelijkheden ▪ Gebruiksoppervlakte woonruimte 546 m² ▪ Overige inpandige ruimte 58 m² ▪ Inhoud 1.745 m³ ▪ Perceelgrootte 1.397 m² ▪ Uniek voor de binnenstad is de zeer royale achtertuin ▪ Rijksmonument biedt interessante financiële voordelen, 80% van de instandhoudingskosten is fiscaal aftrekbaar ▪ Voor de verbouwings-/verbeteringswerkzaamheden is een Restauratiefonds-hypotheek (1,5%) mogelijk ▪ Grandioos gesitueerd aan de entree van de historische binnenstad ▪ Heerlijke woonkeuken met openslaande deuren naar de stadstuin ▪ Voorzien van een prachtige hal met trappartij ▪ Voorzien van kamer en suite met houthaarden ▪ Eenvoudig uitgevoerde badkamer ▪ Cv-ketel Atag 2001 ▪ Voorzien van 11 kamers, meerdere zijn eventueel te realiseren ▪ Gelegen op loopafstand van openbaar vervoer, winkels, restaurants, musea en openbaar groen ▪ Gelegen op 5 km afstand van NS-station ▪ Keppelse golfbaan gelegen op 6 km afstand ▪ Gelegen in de stedendriehoek Arnhem/Doetinchem/Zutphen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05937
Adres:

Koepoortstraat 40
DOESBURG

 
Vraagprijs: € 869.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1800
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.397 m²
Woonoppervlakte: 546 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 33 m²
Inhoud woning: 1.745 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • open haard • rijksmonument
Omgeving: in stadscentrum

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Hoog&Kamp Makelaars
Adres:

Kerkstraat 31
6981CL DOESBURG

Contactpersoon: H. Hoogenkamp
Telefoon: 0313-483215
Telefax: 0313-483219
Website: www.hoogenkampmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Doesburg, in statige straat – Stijlvol rijksmonument vraagprijs: € 869.000,- k.k. Koepoortstraat 40, DOESBURG