Statige woon-werkvilla met grandioze ligging aan de poort van de historische binnenstad van Doesburg. Wonen en werken met allure, een sfeervolle monumentale stadsvilla met fantastische verblijfruimtes, heerlijke stadstuin, vrijstaand bijgebouw en diverse gebruiksmogelijkheden. Dit rijksmonument is gelegen aan de entree van de prachtige historische binnenstad van Doesburg. Authentieke bouwelementen zijn behouden gebleven en het geheel is met hoogwaardige materialen afgewerkt.

Dit statige rijksmonument met bouwjaar omstreeks 1800 ademt grandeur, ervaar de charme, fraaie schouwen met haardpartijen, paneeldeuren, brede lijsten, glas-in-loodramen, klassieke trappartijen, marmeren vloeren, kamer en suite en royale verblijfruimtes.

Doesburg oude vestigingsstad aan de IJssel bezit een prachtige historische binnenstad met een grote diversiteit aan winkels, restaurants, rijksmonumenten en ateliers. Wonen en werken is nog nooit zo leuk geweest! Een heerlijk woonomgeving gelegen in de directe nabijheid van de IJssel, stadspark, bossen en diverse grote steden.

Een unieke mogelijkheid om uw droom te verwezenlijken op deze grandioze locatie. Het kopen van een rijksmonument biedt diverse voordelen: onderhoudskosten zijn fiscaal aftrekbaar en 70% van deze kosten is te financieren met een monumentenhypotheek (rente 1,5%).

Begane grond
Via een imposante deurpartij komt u in een statige hal met marmeren vloer, in deze hal bevinden zich een trappartij en toegangsdeuren naar de kamer en suite, tuinkamer, keuken en kelder. Via een vaste trap komt u in de gewelfde kelder met cv-opstelling. De royaal bemeten kamer en suite is aan de zijkant van de stadsvilla gesitueerd en is voorzien van fraaie raampartijen, authentieke schouwen, openslaande deuren naar de achterliggende stadstuin, originele ornamentenplafonds en eiken parketvloer. De keuken is eenvoudig uitgevoerd en biedt toegang naar de bijkeuken en berging. De grandioze tuinkamer met een plafondhoogte van 5,50 meter, middeleeuwse schouwpartij, marmeren vloer en deurpartij met glas in lood ramen ademt allure. Ervaar de grandeur van deze unieke stadsvilla.

1e verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via een authentieke terrastrap. Via de royale overloop komt u in diverse ruimtes. Aan de voorzijde is een prachtige slaapkamer van 42 m² met schouwpartij gesitueerd. De 3 overige slaapkamers zijn respectievelijk groot circa 21 m², 26 m² en 30 m². De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel en 2 toiletten, berging en separate wasruimte.

2e verdieping
De tweede verdieping is tevens bereikbaar via een terrastrap. Op de tweede verdieping bevinden zich een entresol, slaapkamer en zolder/berging. Op de zolder kijkt u in een prachtig houten kapconstructie. Op deze verdieping heeft u de mogelijkheid voor het creëren van meerdere slaap-/werkruimtes.

Stadstuin
Fraai aangelegde en zonnige achtertuin is voorzien van diverse terrassen, hagen, borders, aangebouwde stenen berging en vrijstaande stenen kantoor-/praktijkruimte.

Kantoor-/praktijkruimte
Deze vrijstaande kantoor-/praktijkruimte is bereikbaar met een eigen entree aan de Koepoortwal. Dit separate bijgebouw is voorzien van 3 kantoorruimtes, toilet, pantry, berging, eigen cv-installatie en heeft een gebruiksoppervlakte van circa 60 m² en 199 m³ inhoud.

Bijzonderheden
▪ Statig rijksmonument.
▪ Zeer goed onderhouden en verzorgde stadsvilla.
▪ Voorzien van authentieke bouwelementen.
▪ Gewelfde kelder aanwezig.
▪ Separate praktijk-/werkruimte (60 m²) aanwezig.
▪ Badkamer moet nog worden gerealiseerd.
▪ Bestemming 'Centrum Aanloop Gebied' (www.doesburg.nl).
▪ Momenteel in gebruik als kantoor.
▪ Gebruiksoppervlakte wonen 501 m².
▪ Overige inpandige ruimte 50 m².
▪ Externe bergruimte 61 m².
▪ Inhoud 1.847 m³.
▪ Kadastraal perceel 541 m² groot.
▪ Bouwjaar circa 1800.
▪ Monumentenhypotheek mogelijk.
▪ Instandhoudingskosten zijn fiscaal aftrekbaar bij rijksmonumenten.
▪ Hanzestad Doesburg met een actief cultureel leven.
▪ Jachthaven ligt op loopafstand.
▪ Omsloten tuin met veel privacy en diverse terrassen.
▪ Gelegen aan de entree van de historische binnenstad.
▪ Gelegen in de steden driehoek Arnhem/ Doetinchem/Zutphen.
▪ Keppelse golfbaan gelegen op 6 kilometer.
▪ Treinstation Dieren gelegen op 5 kilometer.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05935
Adres:

Koepoortstraat 39
DOESBURG

 
Vraagprijs: € 685.000,- k.k.
Verkoopstatus: verkocht
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: hoekwoning
Bouwjaar/-periode: 1800
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 541 m²
Woonoppervlakte: 501 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 61 m²
Inhoud woning: 501 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • rijksmonument
Omgeving: in stadscentrum

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Hoog&Kamp Makelaars
Adres:

Kerkstraat 31
6981CL DOESBURG

Contactpersoon: H. Hoogenkamp
Telefoon: 0313-483215
Telefax: 0313-483219
Website: www.hoogenkampmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Doesburg, aan de poort van historische binnenstad – Wonen en werken met allure vraagprijs: € 685.000,- k.k. Koepoortstraat 39, DOESBURG