Deze monumentale boerenhoeve uit 1613 biedt u het beste van twee werelden: wonen op stand in een historische hoeve met het comfort van nu en werken in een moderne omgeving met goede infrastructuur en volop ruimte voor u en uw medewerkers.

Deze hoeve is in 1613 gesticht. Uit oude veldboeken blijkt dat het perceel bekend stond als de Oost-Ketelaarhoek, mogelijk verband houdend met de destijds vermogende familie Ketelaar. De huidige eigenaar heeft met behoud van de originele details het volledig woonprogramma naar de begane grond gebracht. Bovendien is de voormalige boerenschuur volledig benut voor het bedrijf.

Indeling woning
Ruime hal (ca. 20 m²) met trappen naar de wijnkelder (ca. 15 m²) de opkamer en de eerste verdieping. Verder treft u hier de meterkast en het toilet. De woonkamer (ca. 50 m²) beslaat twee gedeeltes met vanuit vrijwel elke plek een fraai uitzicht naar de tuin. Bij de mooie open haard is een plek waar u wellicht van een goed glas wijn kunt genieten. De woonkeuken (ca. 35 m²) is uitgevoerd in boerenstijl en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Eyecatcher is het fraaie fornuis. De bijkeuken is zeer ruim en hier treft u alle aansluitingen voor het witgoed alsmede de doorgang naar het bedrijfsgedeelte. Op de begane grond is ook de ouderslaapkamer van 20 m² met eigen badkamer (ca. 10 m²). Deze badkamer heeft een ruime douche en een tweepersoonsjacuzzi, welke verzonken is in de vloer. Vanuit het bad kijkt u zo de polder in. Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers en een badkamer. Deze badkamer, met bad, douche en toilet is functioneel maar dient gemoderniseerd te worden. Middels een vlizotrap komt u op de ruime bergzolder. Hier is nog een vijfde kamer gecreëerd. Een vaste trap is eenvoudig te verwezenlijken.

Bedrijfsruimte
Aan de westzijde treft u de entree van het bedrijf. De oude mendeuren fungeren nu als toegang tot de garage annex werkplaats. In de hal treft u een doorgang naar een studio en de trapopgang naar het kantoor. Op de eerste verdieping (betonnen verdiepingsvloer) treft u een moderne ruimte met een geïsoleerde kap, fraaie vloerafwerking en gedegen infrastructuur. Momenteel beslaat het een open ruimte van circa 200 m² met aan de achterzijde een technische ruimte met o.a de cv-installatie en de serverruimte. Verder is er een portaal met een tweede trap naar de begane grond. Middels een vaste trap komt u op de zolderverdieping welke uitstekend dienst kan doen als archief. U zou hier zelfs nog met enige aanpassingen werkruimte kunnen creëren.

Aan de noordzijde van het perceel is de oude schaapskooi. Deze is verbouwd tot een prima garage annex schuur met ruimte voor meerdere auto's. Het dak van deze ruimte is in 2011 volledig vernieuwd.

De tuin is fraai aangelegd met volop terrassen met zowel schaduw- als zonplekken. Een mooie terrasoverkapping zorgt voor de benodigde schaduw. Er is een ruim gazon en een houten tuinhuis. Circa 6.000 m² grond aan de zuidzijde wordt momenteel gebruikt als weide. Dierenliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen.

Bijzonderheden
De woning is deels voorzien van dubbelglas. Het gehele pand is voorzien van dakisolatie en brandwerende verdiepingsvloeren. Verder zijn er rolluiken en is er een alarminstallatie. De oplevering is in overleg met de verkoper. Serieuze kandidaten leiden wij graag rond.

In collegiale samenwerking met Begijn, de bedrijfsmakelaar


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05914
Adres:

Oostketelaarweg 1
LEWEDORP

 
Vraagprijs: € 700.000,-
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: -1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 11.170 m²
Woonoppervlakte: 155 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 365 m²
Inhoud woning: 1.900 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • garage • open haard • privéparkeerplaats • vijver • weiland
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • buiten bebouwde kom • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • open ligging • privacy gelegen • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Kuub Makelaars
Adres:

Beukenstraat 6
4462TT GOES

Contactpersoon: C. Hoondert
Telefoon: 0113-227788
Website: www.kuubmakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Lewedorp – Prachtige woonboerderij vraagprijs: € 700.000,- Oostketelaarweg 1, LEWEDORP