Een bijzonder pand: ’t Heerenhuys (rijks- en gemeentelijk monument) met royale stadstuin (1.048 m²), gelegen in het karakteristieke centrum van Vrijstad Vianen.

Uniek door haar robuuste uitstraling, royale afmetingen (met nu praktijk aan huis), de authentieke sfeer, een prachtig aangelegde stadstuin en de aanwezigheid van een garage (met daarboven een guesthouse).

’t Heerenhuys heeft nog steeds, als een van de weinige huizen in de Voorstraat, een doorlopende tuin, die grenst aan de Achterstraat.
Daar is de garage, met het daarboven gelegen guesthouse met eigen entree. Deze garage/dit guesthouse heeft een eigen huisnummer en eigen nutsvoorzieningen. M.u.v. de wateraanvoer, die is i.c.m. het hoofdhuis.

Het huis heeft een rijke geschiedenis (zie onze -digitale- brochure voor een uitgebreide omschrijving van het huis). Het oudste deel van het huis dateert uit omstreeks 1525, het jongste deel uit eind 1500. Later, in het begin van de 17e eeuw, zijn beide delen van het huis samengevoegd.
De laatste decennia is het pand in gebruik als huisartspraktijk, annex woonhuis.

Door de royale maatvoering, locatie en de unieke stadstuin is ‘t Heerenhuys voor meerdere doeleinden geschikt. Het pand heeft meerdere bestemmingsmogelijkheden ('Centrum-1'). Onder meer is toegestaan: wonen, kantoor aan huis, detailhandel, publieke dienstverlening.

Indeling van ‘t Heerenhuys:
Begane grond
Entree/hal en gang met marmeren vloer, multifunctionele kamer (nu in gebruik als spreekkamer), balie, kitchenette, toilet en nog 2 kamers. Via een 2e hal, waar de trapopgang is, komt u in het privégedeelte. Hier is een toilet, de woonkeuken met kelder en een kamer en suite met openslaande deuren naar de tuin. Prachtig is de natuurstenen schouw in de voorkamer.
In beide kamers zijn ingebouwde kasten (een volwaardig kabinet en een zgn. Panderkast).

1e verdieping
Overloop met separaat toilet en veel bergruimte. Er zijn 6 (slaap)kamers, waarvan 3 slaap-/werkkamers van zeer royaal formaat. Ook is hier de complete badkamer.

2e verdieping
Via een fraaie vaste trap naar de riante zolderverdieping, waar prachtig de oude (eiken) dakconstructies zichtbaar zijn. Hier zijn 3 grote zolderruimtes met een fantastische sfeer.

Guesthouse
Aan de Achterstraat ligt het guesthouse met de (verwarmde) garage. Vrijwel volledig herbouwd in 2005. Aansluitend is een prachtig overdekt terras met fraai uitzicht over de ommuurde stadstuin.

Het guesthouse is voorzien van een woon-/slaapkamer, heeft eigen sanitaire voorzieningen en een kitchenette. De bestemmingsmogelijkheden zijn ook ruim (‘Gemengd 2’). Onder meer is toegestaan: wonen, wonen en beroep aan huis, kantoor, maatschappelijk, culturele en ontspanningsvoorzieningen, bedrijven cat. 1 of 2, atelier en/of werkplaats.

Tuin
De tuin is fraai aangelegd met terrassen, gazons, hagen en bloemen- en plantenborders. Eyecatchers in de tuin zijn de oude vijver met haar lelies en de eeuwenoude, rode beuk. De tuinfoto's spreken voor zich.

Bijzonderheden
In goede staat verkerend en zeer sfeervol geheel ▪ Multifunctionele mogelijkheden zoals kantoor/praktijk aan huis, B&B, dubbele bewoning ▪ Inhoud huis 2.463 m³, inhoud guesthouse/garage 291 m³ ▪ Bouwkundig inspectierapport van Monumentenwacht aanwezig ▪ NEN2580-meetrapport aanwezig ▪ Voor rijksmonumenten zijn subsidies mogelijk en goedkopere leningen ▪ Kijk op: www.cultureelerfgoed.nl/dossiers/subsidies ▪ Er is geen energielabel verplicht voor beschermde monumenten (volgens de Monumentenwet 1988 of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening).

Energie
Cv-ketel Voorstraat 53: Bosch HRC 42/373FD79206900/cv- (combi)ketel - montage: 21-04-2008 ▪ Cv-ketel Achterstraat 47: Nefit Economy HRC 24/ 288 05 14 0213 /cv- (combi)ketel - montage: begin 2006 (overcapaciteit voor huidige toepassing).


♦ ♦ ♦
Objectcode: 05727
Adres:

Voorstraat 53
VIANEN UT

 
Vraagprijs: € 1.149.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: geschakelde woning
Bouwjaar/-periode: 1525
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.048 m²
Woonoppervlakte: 536 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 81 m²
Inhoud woning: 2.463 m³
 
Kenmerken  
Object: garage • gastenverblijf • kantoor-/praktijkruimte • open haard • wijnkelder
Omgeving: in dorpscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Buijs Regiomakelaars
Adres:

Burgemeester Grothestraat 13
3761CJ SOEST

Contactpersoon: H.O. Buijs
Telefoon: 035-6032737
Telefax: 035-6032738
Website: www.buijsregiomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Utrecht, Vianen – Herenhuys (rijks- en gemeentelijk monument) vraagprijs: € 1.149.000,- k.k. Voorstraat 53, VIANEN UT